Şimdi Ara

GIGABYTE AORUS i7-11800H 16GB DDR4 RTX 3060P 1TB SSD 240Hz FHD + GP-AORUS H5 Kulaklık 17.999,00 tl (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
6
Favori
17.674
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Coinler bu haldeyken dolar 20lira da olsa fiyatlar ucuzlamaya devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil konusu deşilmiş haklısınız ama bu fiyata 5800H RTX 3060 - 3070 düzgün kasali laptop varsa onları alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt

    mux switch olmamasıyla bir alakası olamaz çünkü sürekli dgpu çalışmıyor onu kapatıp açabiliyor duruma göre, yani optimus var. masaüstünde sorun çıkarmayan uygulamaların (afterburner, gpuz vb.) dizüstünde sapıtabildiğini de unutmamak gerek.

  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt

    Hocam fiyat çok iyi ona kimsenin lafı yok şarj süresi konusu şöyle sıkıntılı bataryası 50-60wh olsa kimse yadırgamaz çünkü kapasite belli ama bundaki pil kapasitesi maximum düzeyde(99.99wh) daha fazla olamaz zaten uçuş için yasal sınır maximum 100wh. Yani en yüksek kapasiteli pil ile beslendiği halde kullanım süresi sıkıntılı çok daha fazlasını sunması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt

    Yani hocam o zaman yazılımsal bir sıkıntı var ve ben bunun birr şekilde düzeltilebileceği inancındayım.

    Başka bir açıklama gelmiyor benim aklıma.

    Gelsin deneriz. İşlemciye limit atarız, undervolt falan olur. Bakıcaz.

    11800H'ın pil performansı kötü de o kadar da değildir herhalde.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Gerçek tepki hızı mevzusunun farkındayım, O yüzden ben de 3 ms'e kadar dedim. Overdrive sayesinde uygulamaya göre anlık 3 ms'e kadar yükselebiliyor. Ama ortalamada öyle bir değer elbette yok. Mesela Jarrod's incelemesinde 4ms'e kadar gittiğini söylemiş. Diğer taraftan Gysnc/Freesync bulunması güzel. Ha ne kadar kullanıyorsun dersen, ben senaryolu oyunları seven adamım, yüksek tazelemeyle bile pek işim yok. Yine de oyuncu adam arar bunları. Bulunması iyidir.


    Legion S7'nin olayını bu tip forumlarda pek anlayan olmaz. Çünkü oyuncu gençliğin mekanı buralar. Onlara tabi ki de sabit kullanacağı, soğutması güçlü, mümkünse ekranı büyük, olabildiğince yüksek donanımlı notebook laızım. Bizim gibi oldschool'lar böyle 'niş' ürünlere bakar. Çünkü teknolojinin esas olayı bu. Daha kullanışlı, daha fazla ihtiyaca cevap verebilecek ürünler bunlar. Mümkünse yanımda defter boyutunda pc taşıyayım, her işimi de görsün isterim ben. Buna en uygunu S7 şuan. Sabahtan akşama kadar Fortnite, PUBG, Valorant takılacak oyuncuya hitap etmiyor doğal olarak.


    Hep de söylüyorum, S7 gibi ürünler zaten hep pahalı olur. 2021 modeller için bile konuşacak olursak, yurtdışında benzer donanımlı S7, Legion 5 Pro'dan biraz daha yüksek fiyata satılıyordu. Yani Lenovo için bile S7, daha niş bir ürün kategorisinde. :) O yüzden bizde de pahalı olmasına şaşmamalı. Hatta 18 bin lira gibi bir fiyata satılabilmiş olması şaşırtıcıydı. :) Çok daha önceleri görüp aşık olduğum (klavyesi hariç ) MSI modelini yazmıştım, tam olarak şu:


    https://teknoseyir.com/ince-ve-performansli-laptop-msi-gs65-stealth-thin-8rf-incelemesi


    Bir önceki notebooku alırken (2017 nisan/mayıs gibi sanırım) bu tip ürünler yoktu. Ya da yeni ortaya çıkıyorlardı (Nvidia Max-Q sağolsun). Olanı da çok pahalıydı. 2018 haziranında yayınlanmış incelemede 15 bin lira demişler fiyatına. O sıralar bir laptopa 15 bin lira vermek... Legion S7, belki bu MSI modeli kadar büyük bir iş sayılmaz, ama yurtdışında 1400 dolara, bizde de 18 bin liraya satılabilmiş bir ürün oldu. Şahane. Muhtemelen 2-3 yıl içinde çok daha güzel fiyatlara bu tip ürünler alabileceğiz. Zaten standart tasarımlar da gitgide 'Slim/Thin' haline geliyor. Milletin pek dikkat çekmedi ama Ideapad'in yeni Gaming modelleri de inceldi, arka taraf çıkıntılı hale geldi, içine daha güçlü donanımlar konacağı söylendi ve genel özellikleri biraz daha arttırıldı ve çeşitlendi.


    https://videocardz.com/press-release/lenovo-introduces-ideapad-gaming-3-series-with-up-to-geforce-rtx-3060-or-intel-arc-a370m-gpu


    Yani gitgide tüm modeller Slim 7 gibi tasarımlara dönüşecek. İncelecek, hafifleşecek, daha verimli soğutma sistemleri ile gelecek. Daha iyi ekranlarla gelecek. Tıpkı VGA portu gibi ethernet portu da yalan olacak. Slim 7 gibiler geleceğin tasarımı diye boşuna demiyoruz. 


    S7 için insanların soğutma konusunda haklı şüpheleri var ama biz biliyoruz ki hiçbir sorun yok. Çok çok işlemci 90 derecelere ulaşır ki o da artık alışılan bir durum. Ama o da istenirse halledilebilecek bir şey. Ekran kartı tarafında zaten sorun yok. Hatta istersen oc yapabilirsin. Neticede bu tasarımlar artık niş olmaktan yavaş yavaş çıkıyor. Genele yayılıyor. MSI'ın yukarıda verdiğim modeli yanlış bilmiyorsam 2500-3000 dolar civarında satışa sunulmuş. Slim 7 ise 1400 dolardı. Tabi donanım olarak dönemine göre nereye karşılık geldiği de önemli. Ama segment olarak çok farklı sayılmazlar. Demek ki ortalamanın üstü sayılabilecek donanıma sahip bu tip ince notebooklar, artık 1500 doların altına satılabiliyor. Bundan sonra bu tip ürünlerin 1000 dolar ve altına doğru gitmesi muhtemel. E o da yeter şimdilik. Kalın sever arkadaşlar belki başta kabullenmekte güçlük çekerler ama zamanla onlar da alışacaktır. 


    S7'nin de elbette eksikleri var. Ben çok eksik olarak görmesem de çoğu kişi için ethernet portu önemli. Yanından çıkan dönüştürücüde keşke bir de ethernet portu olsaydı. Ekran daha parlak olabilirdi yine. Fan kontrolü olabilirdi. Usb-A sayısı daha fazla olup en az bir tane yanda bulunabilirdi. Bu tip şeyleri söylemek mümkün. Ama toplamda sunduğu deneyim üst düzey. Bunu 17 yaşındaki oyuncu gence anlatmak zor tabi. Lenovo da anlatmaya uğraşmıyor. Ona Legion 5/Pro modellerini gösteriyor. Ama benim gibi adama 18 bin liraya S7'yi gösterince, aha hayallerimin notebook'u diyerekten siparişi bastırıyor. 


    Tüm bunları toplayınca her indirime giren ürün elbette S7 ile karşılaştırılır. Neticede yurtdışındakiler bile burada satılan fiyata S7 alamadı. Öyle bir fiyattı S7'ninki. Bundan sonra görmek daha da zorlaşacak, çünkü döviz kurunda ralli başladı. 18 liraya kadar önü açık. Bu Gigabyte modeli de o yüzden güzeldi. Ama bana S7 ve bu Aorus'dan biri seçeceksin deseler, sanırım yine S7'yi seçerim. Tasarım, malzeme, işçilik, daha fazla özellik ve genel olarak bana daha fazla hitap etmesi itibariyle benim için makul olan bu. Anlatamadığımız kısım, S7'nin herkese hitap etmeyecek olması ve insanların ön yargıları. Haklılar da. Ama 18 binlik fiyatı, özellikle de dolar 14 lira seviyesindeyken çok iyiydi. Kasım sonundaki kampanyadan aldım ben, o sırada dolar 13 lira civarıydı diye hatırlıyorum. 18800 liraya almıştım. O sırada ödemede erteleme, daha fazla taksit gibi seçenekler de vardı tabi ama dolar daha düşükken fiyatı daha yüksekti ve kabaca hesapladığımda, yurttıdışı fiyatıyla benzer, belki biraz altına geliyordu.





  • mamad kullanıcısına yanıt

    belki de bu önyargı yüzünden o fiyatlara satılmıştır hocam, o anlamda benim işime yaradı.  sonuçta bu şekilde bir indirimi legion 5 pro veya legion 7 için görmedim. kasım ayındaki indirimi kaçırmıştım, bir daha da inmez bu fiyata diyordum. ikinci defa denk gelince kaçırmadım.  bir de burada satılan cihazlardaki ekran (1440p 165hz) yurtdışında pek yok, ya 1080p 165hz ya da 2160p 60hz seçeneği var, fiyat dışında bu da bir avantaj. fiyat konusunda da katılıyorum fakat ddr5 ile durum değişebilir gibi geliyor.


    yeni serideki gelişmelerden de haberim var hocam wqxga ekran merakım yüzünden.  sizin saydıklarınıza ek olarak 16:10 hatta 3:2 ekranları da ekleyebiliriz, yavaş yavaş 16:9 yok olacak bence, ideapad gaming serisine bile geldiğine göre.  





  • Sanırım ithalatçı itopya tek satan o çünkü. Garanti de Sanırım kendileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANLOVE kullanıcısına yanıt
    İşin en berbat kısmı orası zaten. Gigabyte Türkiye laptop servisi yok mu? Olması lazım diye görünüyor Google'dan bakınca. Veya ana distribütör bakıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Mayıs 2022; 0:26:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arena Bilgisayar bakıyor diye biliyorum garanti işlerine.

  • Laptobu alıpta bolt kargoyla gönderilen var mı? kargo no filan yok. Kargoyada ulaşamadım.

  • Biyoreaktör kullanıcısına yanıt
    Bolt, Net kargo isimleri ilk defa duyuyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bolt ile ssd göndermişlerdi bana sağlam hızlı ve sorunsuz gelmişti. Çok kibar iki hanımefendi yapmıştı teslimatı. İstanbul içine 7/24 çalışıyorlarmış.

  • Arkadaşlar 18 binden yakalayabilme şansımız yok değil mi artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargosu teslim edilen var mı?

  • cmravclr C kullanıcısına yanıt

    benim edildi hocam, sorun yok, cihazı kendi kutusundan çıkarmadım ama henüz. dış kutuda endeks bilişim etiketi var garanti için.

  • dolcia kullanıcısına yanıt

    Bu saatten sonra çok zor gibi...

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.