Şimdi Ara

gigabyte b450m gaming sys fan bağlantıları YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle iyi forumlar herkese. elimde gigabyte b450m gaming anakart var ve elimde 2 adet xigmatek fan var 3 pin bağlantılı. (https://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=36 )

    anakartımda 2 tane sys fan girişi bulunmakta kasamdada 1 adet egzos fanı var. ön tarafa aldıgım bu 2 tane xof fanları takmak istiyorum ama nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



  • ben olsam egzoz fanını power üzerinden direk alırdım devamlı havayı yuksek voltaj ile dışarı atsın diye. diğer sys kısmınada yeni fanları takardım.ÇÜNKÜ ISI arttıkça ön kısımdaki fanlar içeri daha çok hava çeker hem ekran kartı hem ışlemcinin de fanlarının devrı artacagı için butun havayı egzoz fanı yuksek hızla atması mantıklı olur.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Ben bu urunden aldim ancak 2 cikisin birinde llll seklinde 4 pin digerinde ll.l seklinde 3 pin var. Fan soketlerim 3er pinli yani taktigimda birini tam 3 pine girecek sekilde takabiliyorum. Ancak digerinde sadece 2 pine takabiliyorum. Bu sekilde calisiyorlar ama ileride bir problem yasar miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozanulmulk14 kullanıcısına yanıt
    Öyle olduğunu bilerek önerdim zaten. Sıkıntı çıkmaz.

    3 pin çoklayıcı kablo bulamadığım için PWM(4 pin) çoklayıcı önerdim mecburen Dördüncü pin (yani boşta kalan pin) PWM sinyali için. Sizin fanlar 3 pinli olduğu için PWM sinyal pini boşta kalacak. Arada eksik olan pin ise RPM sinyal pini. Aynı anda iki fanın RPM bilgisi gelmesin (karışmasın) diye fanlardan sadece birinden RPM bilgisi alınıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.