Şimdi Ara

Gigabyte EP45-DS3L Realtek ile microfon problemi yaşıyorum yardım Ltfn.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Başlığı burayamı yoksa ses sistemleri bölümünemi açmak konusunda kararsız kaldım ama yaşadığım sorunun anakart bazlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden buraya açtım.
    Yeni topladığım sistemimde Gigabyte onboard ses kartının kullanmaktayım. Ses konusunda bir sorun yasamazken. Microfonu çalıştıramadım. Ses denetindeki mic bölümü saydam görünüyor aktif değilmiş gibi. Driver vs ile İlgili ss ler aşağıda. Girişlerde standart mic. kırmızıda takılı. Mic çalışır durumda eminim. İşletim sistemi olarkata windows xp Home kullanıyorum.
    http://img397.imageshack.us/my.php?image=58958094zj6.jpg
    http://img386.imageshack.us/my.php?image=87496632jl0.jpg
    http://img127.imageshack.us/my.php?image=65330370yv1.jpg







  • arkadaşlar yokmu gigabyte anakart kullanıp bu sorunu yaşayan birileri.
  • buna benzer bir sorunu intel anaartta yaşamıştım, bendeki sorun ön taraftaki çıkışlar çalışmıyordu kasanın öne bağlantı veren fişleri ile anakart uyuşmamıştı. sorunu fişleri arkadan bağlayarak hallettim. eğer mikrofonu önden bağladıysanız, birde arkadan takıp denemenizi tavsiye ederim.
  • Aynı anakartta ben 5+1 ses kurulumunu yaparken center ile subwoofer orange (turuncu ya takılması gerekirken oraya taktığımda tepki vermedi aynı şekilde kül gengi grey e taktığımda da tepki vermedi. Normalde line in girişi olan mavi renge taktığımda jak takildığını anlayıp ne olarak atamamı istediğini belirten bir tepki verdi. oraya takıp halledebildim.

    Siz eğer kulaklığı kasanın önünden takmış iseniz ve de kasa önündeki kablonun anakarta bağlantısını yapmış iseniz ilk gösterdiğini resimdeki ekranda mavi jakin üstünde gösterieln ayar yerinden seçeneklerden çentik bulunmayanrıa çentik atın. (Ön panelde sadece mikrofon ile kulaklık igirişi var ise (kasa önünde 5+1 kullanımı jaklari olmadığında tüm çentiklerin işaretli olması gerekiyor. (Audi İO - Analog yazısının karşısındaki ayar yeri anahtar görünümlü )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.