Şimdi Ara

Gigabyte GA-Ma770T-UD3P Bendeki Ramleri Destekliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende msi 770-c45 vardı. Kitlenme sorunu yüzünden garantiye gönderdik ve yeni anakart seçmemi söylediler ( eski anakartı iade alıcaklarmış)
    msi 770-c45 stoklarda olmadığı için bende ona yakın bir anakart olan GA-MA770T-UD3P seçtim ama bendeki ramlerle uyum sağlarmı sağlamazmı diye ikileme düştüm, yardımlarınızı bekliyorum. Adata 2 gb lık destekliyo ama bendeki ramlerimi kastediyor anlayamadım.

    Anakartın ram destek listesinden bir resim;
     Gigabyte GA-Ma770T-UD3P Bendeki Ramleri Destekliyor mu?


    Bendeki ramler imzamda yazdığı gibi 2 adet 2 GB 1333 ADATA ramlerden;
     Gigabyte GA-Ma770T-UD3P Bendeki Ramleri Destekliyor mu?


    üstteki bahsedilen ramler bendekilerden mi?

    eğer öyleyse anakart bu ramleri direk 1333 olarak mı görücek?


    Birde msi 770-c45 yerine Gigabyte GA-MA770T-UD3P almayı düşündüm ( Stoklarda bu karttan mevcut olduğu için ) İyi mi ettim kötü mü bilmiyorum. Siz ne düşünüyosunuz?







  • Aydınlatıcak kimse yok mu?
  • +up
  • Anakartların ram uyumluluk listelerinde yer alan ürünler genelde piyasada olup anakart çıkmadan test edilen belleklerden oluşuyor. Buradaki ramleri alman şart değil ama bu ramler kullanmayı düşündüğün anakartla test edilip uyumluluğu doğrulandığı için ram arızalı değilse sorun çıkarmayacağı anlamına geliyor. Bu demek değilki piyasada şu andaki tüm ramler test edillip sadece bu listedekiler çalışabiliyor. Bu anakartı kullanan insanların kullandıkları ramleri öğrenmek ve deneyimlerini öğrenmek daha mantıklı. Adata ramlerle arızalı olmadıktan sonra sorun yaşayan şahsen duymadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPETNAS

    Anakartların ram uyumluluk listelerinde yer alan ürünler genelde piyasada olup anakart çıkmadan test edilen belleklerden oluşuyor. Buradaki ramleri alman şart değil ama bu ramler kullanmayı düşündüğün anakartla test edilip uyumluluğu doğrulandığı için ram arızalı değilse sorun çıkarmayacağı anlamına geliyor. Bu demek değilki piyasada şu andaki tüm ramler test edillip sadece bu listedekiler çalışabiliyor. Bu anakartı kullanan insanların kullandıkları ramleri öğrenmek ve deneyimlerini öğrenmek daha mantıklı. Adata ramlerle arızalı olmadıktan sonra sorun yaşayan şahsen duymadım.


    Bilgi için teşekürler. Elimde 2 x 2 GB adata 1333 MHz ram var bu anakartta kullanmayı düşünüyorum.

    Bir soru daha sorayım; Bu ramleri Gigabyte GA-Ma770T-UD3P anakarta taktığımızda kendisi otomatik olarak 1333 MHz 7-7-7-20 olarak görür mü yoksa kendim mi ayar yapmam gerekicek?

    Gigabyte'ın sitesinde bu anakartın özelliklerinde şöyle birşey var;

    Çift kanal bellek mimarisi
    ECC Bellek desteği
    DDR3:
    4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği
    DDR3 1666(OC)/1333/1066MHz

    1.5 V yazıyor.
    Benim ramlerin üzerinde 1.65 V - 1.80 V yazıyor bunuda açıklarsanız sevinirim. ( 1.65V a biosdan kendim mi çekmem gerekicek? )




  • büyük ihtimalle bios üzerinden kendin 1333 olarak ayarlayacaksın sen tak bakalım direk kaç olarak görecek sonra ayarlarsın
  • 1.65-1.80v ramlerin çalışabildiği gerilimi gösteriyor. 1.5 v ise anakartın varsayılan olarak ramlere verdiği voltajı. 1.5 voltta çalışmak zorunda değilsin ama gerekli voltajı vermezsen ramler daha düşük hızlarda çalışır. açıkçası elle değer pek girmiyorum çok extreme bellek almadığım için otomatik tanıyor. herhangi bir ayara çekmiyorum ama standart özelliklerdeki ramlerde herhangi bir ayar yapmanıza gerek olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPETNAS

    1.65-1.80v ramlerin çalışabildiği gerilimi gösteriyor. 1.5 v ise anakartın varsayılan olarak ramlere verdiği voltajı. 1.5 voltta çalışmak zorunda değilsin ama gerekli voltajı vermezsen ramler daha düşük hızlarda çalışır. açıkçası elle değer pek girmiyorum çok extreme bellek almadığım için otomatik tanıyor. herhangi bir ayara çekmiyorum ama standart özelliklerdeki ramlerde herhangi bir ayar yapmanıza gerek olmayacağını düşünüyorum.


    amacım oc yapmak değilde, ramlerin üzerinde yazdığı değerlerde çalıştırmak.
    yani biosdan 1333 MHz ve 7-7-7-20 şeklinde ayarlarım. Umarım çok zor birşey değildir?

    Bilgi için teşekürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.