Şimdi Ara

GIGABYTE GTX 460 mı, MSI Cyclone GTX 460 mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 912mv ile en fazla 760mhz yapabildi benim kart, her türlü dalgayı geçebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

    912mv ile en fazla 760mhz yapabildi benim kart, her türlü dalgayı geçebilirsiniz


    Öyle diyorsun ama 50 internetz olmuş...
  •  GIGABYTE GTX 460 mı, MSI Cyclone GTX 460 mı ?

    2dklık test. 1000mvde.

    vrm soğutucu yok. çok zorlamam. gıdıkladım...

    1000mv kombustor için geçerli. galiba vantagede daha fazla voltaj isteyecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 15 Eylül 2010; 0:37:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_sun

     GIGABYTE GTX 460 mı, MSI Cyclone GTX 460 mı ?

    2dklık test. 1000mvde.

    valla karttan bi ses geldi vrm soğutucu yok. çok zorlamam. gıdıkladım...

    1000mv kombustor için geçerli. galiba vantagede daha fazla voltaj isteyecek...


    Yüreğime indiriyodun 1.037'yi geçecekmi bakalım.




  • galiba geçmez. hatta 920mhzde 1010mvde hata verdi. onu koymadım. 1020mvde 900mhz 3d mark vantagede stabil kalır tahminimce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Forumda Gigabyte GTX460OC kullanan çok kişi var ve herkes memmun. Kendim de aynı kartı kullanıyorum ve 1.087v ile 900/1800/4200 de oyunları çok rahat oynatabiliyor. MSI cyclone ne kadar oc olur bilmiyorum. Ama Gigabyte ınki şu an Türkiyede bulabileceğiniz en iyi model olsa gerek.

    Yalnız burada bu şeklide bir genelleme yapmak yanlış.. Her gigabyte kartta birbirinin aynı oc olmuyor..birisi çok iyi oc olurken diğeri takoz olabiliyor.. birisi ile 830MHz'i istediğin kadar voltaj köklesende geçemiyorsun bir başkası ile azıcık voltla kart uçuyor.. mesela benim kartın vid 950mV ama daha yüksek olan ama benimkinden iyi oc olan kartlar mevcut.. GPUnun yanında ramlerde ayrı bir faktör ama kimse bunu dikkate almıyor.. vid değerine bakarsan benim kart güzel gibi gözüksede ramler takoz.. 4200MHzde artifact almadan çalışmıyor.. Gpu iyi ram kötü.. yada tam terside olabiliyor.. Aynı durum bütün markalar için geçerli.. artık şans meselesi biraz da... gpuların hepsi birbirinin ikizi değil.. yada bütün ramler.. ama tavsiye verecek olsam her ne kadar msi kartın soğutucusu biraz afilli gibi gözüksede gigabytında kullandığı kart üzerinde kartı boydan boya uzanan bir soğutucu mevcut ve çift fan ile soğutuluyor.. mantıklı olan soğutma bence gigabytınkidir.. diğerinin görüntüsü biraz janjanlı olduğu için herkesin o tarafa ibraz meyili var.. halbuki oldukça geniş bir soğutma bloğunun üzerinde konumlandırılmış çift fanlı bir soğutucu daha akıl işi... tabi karar kişiye kalmış artık...




  • stres testi için kombustor testini kullanmayın.. bu test programı oluşan hataları (artifact) göstermiyor. atitool kullanın... en ufak hataları dahi hemen yakalayıp belirgin bir şekilde gösteriyor ama aynı ayarlarda kombustor hiçbir hata vermiyor.. sonra oyunlar durup dururken kilitleniyor niye?? halbuki kombustor testinde sorun yoktu... çünkü hataları göstermiyorda ondan.. biraz odun gibi program olmuş.. en stabil değerleri alabilmek içinatitool kullanın arkadaşlar.. sizde göreceksiniz aradaki farkı...

    quote:

    Orijinalden alıntı: sky_sun

    galiba geçmez. hatta 920mhzde 1010mvde hata verdi. onu koymadım. 1020mvde 900mhz 3d mark vantagede stabil kalır tahminimce


    aynı değerlerde atitool ile test edermisiniz birde ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 14 Eylül 2010; 1:43:11 >




  • ati tool dışında furmak ve diğerleri artifact olunca göstermyormu yani ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Cyclone ortalama +25mhz daha iyi hız aşırtma olur, bunun bileşenleri daha kalitelidir, GPU soğutucusu daha iyidir fakat wrm ve rem soğutucusu yoktur. Fakat GIGABYTE varken para vermeye değmez. MSI'da voltaj veriliyor.

    İlla değişik model alacam diyorsan zaten 500 TL'en varmış, GTX 460 HAWK'ı bekle, fakat GIGABYTE varken aradaki farka değmez.

    Kardeşim cyclone lerin 25-30mhz kadar daha iyi oc olduğu falan yok kim uyduruyor bunları? kartların güç yönetimlerini araştırdınız mı, MSI referans olan 3+1 kullanırken, gigabyte özel tasarım 5+1 faz kullanıyor.Üstelik msi de bellekler fanın üflediği havadan gigabyte kadar etkilenemiyor ve vrm soğutmasıda yok.
  • cyclone kullanıcıları ne diyor bu işe? bi yerlerde cyclone un fan sesinin yüksekliğinden bahsediliyordu. bilemiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış. 1 haftaya kalmaz 460 alacağım, ben de ikisi arasında gidip geliyorum.

    birde vrm nedir soğutucusundan bahsetmişsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 18 Eylül 2010; 18:52:38 >
  • Bende 2 gün önce MSI Cyclone aldım ve 2 gündür OC denemeleri yapıyorum. Batuist arkadaşın dediğine %100 katılıyorum; kombuster testinde artifactlar belli olmuyor. Birkaç benchmark programı denedim ve denediklerim arasında en iyisi Crysis benchmark oldu. Kartın gerçekten bütün gücünü kullanıyor ve de fazla OC edildiğinde artifactlar belli oluyor. Ayrıca ben Cyclone'da ne zaman memory clock mhz'yi arttırsam bu benchmarkta çökmeler yaşadım. Şu ana kadar overclock edebildiğim en stabil değerler:

    880/1760/3600 1087v

    900mhz denememde oldu fakat daha öncede belirttiğim gibi artifactlar belli oluyor. Belki voltaj arttırılabilse bu artifactlar düzelir çünkü kart en zor şartlarda sadece 61 derece ısındı. Fakat MSI afterburner programı 1087v üzerine çıkmaya müsade etmiyor.

    @Merl MSI Cyclone'un fanı oldukça sessiz, %100 bile sesi zar zor duyuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucankurbaga -- 21 Kasım 2010; 5:29:46 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.