Şimdi Ara

Gigabyte MA69GM Biosta Front Panel sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte MA69GM-S2H anakart kullanıyorum... Kasanın ön panelinden bir türlü sonuç alamıyorum.. Ön panel USB ler sorunlu, stabil çalışmıyorlar ve çoğu zamanda aktarım sırasında hata veriyorlar.. Ve yine ön paneldeki ses girişleri ise hiç çalışmıyor.. Bu sorunu çok araştırdım tek çözüm yolu olarak Bios ta Front Panel Audio ayarlarında HD audio değilde AC 97 seçmeliymişim... Ama sorun o ki biosta o yeri bir türlü bulamadım.. kesinlikle yok öyle bir yer.. Sadece onboard Audio enable/disable seçeneği var... Bu sorunu nasıl halledebilirim yada nerde yanlış yapıyorum. yardımıc olursanız çok makbule geçer valla bilgisayarı yeni topladık daha bir türlü rahat rahat keyfini çıkaramadık..



  • Ses sorununu hallettim gigabyte ın resmi sitesi sayesinde.. Ama bu USB ler ne olacak hala düşünmekteyim.. kafayı yiyorlar ve yedirtiyorlar.. kafasına göre bazen usb 1.1 olarak görüyor. aktarım süresi(gösterilen kalan süre) bazen artıyor tekrar azalıyor.. git gel git gell sonunda hata oluştu falan diyor. sorunun neden kaynaklanabileceğini bilen kimse yokmu yaw??
  • Front panel USB bağlantı kablosunu anakarttaki farklı bir USB grubuna tak. Bakalım ne olacak. Ayrca anakarttan arka panele USB aktaran parçayı takıp da bir de onun vasıtasıyla o portları test et. Eğer düzgün çalışıyorsa, kasanın ön panelinde bir sorun var demektir. Bahsettiğin sorun arızalı, dandik, veri kaybına yol açan, empedansı sebebiyle belli frekansın üzerine çıkılamayan kablo tipine işaret ediyor. Ki senin kasan için dandik diyemeyiz. Sorun anakartta değil, kasada da olabilir, yani ön panel bağlantılarında bir durum vardır, ya da ön panelin içindeki tabladaki PCB'de. Belki soğuk lehim veya çatlamış lehim durumu da söz konusu olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 23 Nisan 2008; 9:57:58 >
  • Çok teşekkür ederim cevabın için.. şu ana kadarki en mantıklı cevap buydu bende düşünmemiş değildim kablo sorunu gibi birşeyin olduğunu... Peki bu sorunu nasıl hallederim? Kaliteli bir kablo veya komple ön panel(eğer varsa satılan öyle bişey) alırsam düzelebilirmi? yada başka ne olabilir?
    Portları zaten üç kere değiştirdim yerlerini sonuç değişmedi.

    Bu arada eğer biliyorsan biostan onboard audio configuration ayarlarından front panel i AC 97 yapmam gerekiyormuş.. çok araştırdım ama bulamadım nasıl yapacağımı biostada girmediğim yer kalmadı öyle bir ayara rastlamadım sadece enable disable seçenekleri var.. (gelişmiş seçeneklerede girdim sonuç aynı)
  • Onu yanlış anlamışsın, bir Azalia bağlantısı var, bir de diğer tip, konnektörlerin yeri farklı olabiliyor anakarttaki önpanel için. Anakart kullanma kılavuzunda onu görebilirsin. BIOS'da onboard ses aç kapa vardır (enable/disable)

    Dediğim gibi arkaya usb aktarmaya yarayan aparatların birisini bağla o portlara, onun üzerinden dene usb cihazını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 23 Nisan 2008; 22:44:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    ...
    Dediğim gibi arkaya usb aktarmaya yarayan aparatların birisini bağla o portlara, onun üzerinden dene usb cihazını.


    Ya kusura bakma lütfen de o nasıl olacak anlayamadım bir türlü.. "arkaya usb aktarmaya yarayan aparat" tan kastın ne? arkada bir tek usb giriş yeri var. başkada bişi yok(yani varmış aslında dediğine göre ama ben bilmiyorum)
  •  Gigabyte MA69GM Biosta Front Panel sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 24 Nisan 2008; 13:11:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.