Şimdi Ara

GIGABYTE MA790XT-UD4P hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Sistem özelliklerim AMD Phenom X2 550 BE + GIGABYTE MA790XT-UD4P + 2 GB OCZ Gold Edition 1600 mhz ram + 250 GB Seagate Barracuda HDD+ GIGABYTE GZ-X6 420 watt kasa.

    Gelelim sorunlar bios tan ram çarpanını 8 yaparak ramleri voltaj arttırımı yapmadan 1600 mhz de kullanabildim. Fakar arada bi kaç defa bluescreen hatası aldım ama nedeni tam olarak ram midir bilemiyorum.

    1 aydır kullanıyorum sistemi ve 2 defa sistemin açılmaması gibi problem oldu.

    İlkinde makine çalışırken birden kapandı ve tekrar açılmadı. PSU dan şüphelendim, sisteme başka PSU taktım çalıştı. Fakat bi süre sonra eski psu yu tekrar taktım yine çalıştı.

    İkinci defada creative ses kartını tanıttım restart olurken açılışta blue screen hatası aldım, reset dügmesine bastım ve yine gitti sistem tık yok kabloyu söküp takıyorum, psu anahtarını açıp kapıyorum banamısın demedi.

    Bu sefer arızalı oldugunu düşündügüm 2. defa sıkıntı olan kasanın orjinal psu sunu başka bir sisteme taktım o sistemi çalıştırdı ve tekrar eskiyerine taktım yine sistemi çalıştırdı.

    Yani sistem açılmıyor söküyorum psu yu bi süre sonra tekrar takıyorum çalışıyor. Anlayamadıgım PSU mu sorunlu yoksa anakart mı...????

    Ve en gıcık oldugum sorun ses sorunu bilmiyorum kullanan arkadaşların sistemlerinde de varmı yada dikkatinizi çektimi. CD içinden çıkan ses kartı driverlarını otomatik olarak kurdum sisteme ama devamlı yani normal kullanım sırasında değil de mp3 dinlerken,divx film izlerken "PIT PIT PITIR PIT VS." sesler çıraktıyor. Ayarları kurcaladım olmadı. Onboard ses kartını son sürücülerini kurdum olmadı. Creative SB Live 5.1 PCI ses kartı taktım onda da aynı sıkıntı ve en sonda Creative SB Live 5.1. harici ses kart bagladım usb den yine aynı durum var. Acaba benim anakartta bir problem mi var?

    Bu arada pc de hem XP hem 7 var. ikisindede aynı durumlar söz konusu. Anakart Bios vesiyonu "F5" ti onuda son versiyona yükselttim "F7"...

    akım korumalı priz ve ups kullanıyorum. Hem bu şekilde hemde direkt prize takarak denemeler yaptım. 3 ayrı güç kaynagı ve 3 farklı ses kartıyla test ettim. en son sistemi açıkta kasa dışında toparlayıp o şekilde çalıştırdım.

    Windows masa üstünde sorun yok ama mp3 ve film izlemeye başladıgında pıtırtı ve cızırtılar başlıyor. Xp de sorun daha çok film ve mp3 dinlerken takılmalar oluyor. Win7 de nispeten daha az atlama takılma olmuyor fakat parazitler devam ediyor.

    Yardımlarınızı bekliyorum...







  • cızırtı dediğiniz seste kısa takılmalar ve atlamalar mı? onboardda da mı aynısını yapıyor?
  • WinXp de MP3 ve film izlerken takılmalar,atlamalar ve pat pat seler geliyor. MSN de sesli arama yapamıyorum gelen ses anlaşılmayacak seviyede patırdıyor.
    Win7 de sorun daha hafif takılma olmuyor ama ara ara müzik yada video izlerken "PAT PAT PAT" şeklinde ses geliyor.

    Anakart, işlemci, ram ve hdd yi sabit tutarak; psu, external ve pci 3 adet farklı ses katı, ekran kartı,kulaklı ve hoparlör değiştirerek deneme yaptım değişen birşey yok sorun hala devam ediyor.

    Sistemi Demonte edip tekrar dikkatlice monte ettim, açıkta çalıştırdım olmadı olmadı...
  • oyunlarda da aynı sorun var mı? Öyleyse IRQ çakışması diye düşünüyorum.
  • şu an mount&balde var sadece yüklü onun müziklerde var arada tekleme.. Youtube dan video izlerken vs... aynı sorun var
  • böyle bi durum başıma gelmişti, benim sıkıntım genelde oyunlarda görüntü ve Sesin bariz takilmasıı yönünde idi ,yeni bios cikana kadar biostan manuel ayar yaparak kurtuldum,pCI cihazlara biostan farklı IRQ ler vermeyi dene,autoda 3 ise 4,4 ise 5 ata.
  • Win Xp de Vlc player ile dvd izlemeye çalıştım devamlı atlayarak gidiyor ses tam bir eziyet. bios F% ti son sürüm F7 yaptım değişmedi durum.Anakarta takılı sadece ekaran kartı var. PCI cihazderken tam anlayamadım.
  • biosunuza bi göz atmak lazım,bios ayarlarından yapılıyor dediğim şey.
  • Ses Kartını takın,
    Sistem açılırken Verifying DMI Pool Data Sİstem Bilgileri çıkar
     GIGABYTE MA790XT-UD4P hakkında


    Burdan ses kartına VGA ya hangi IRQ leri vermiş sistem öğren, Ardından Biostan

     GIGABYTE MA790XT-UD4P hakkında


    Farklı IRQ ler vererek Dene Bakalım. Kolay Gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 15 Ocak 2010; 18:40:53 >




  • şu an dışardayım fakat dün siz dedikten sonra biosu kurcalamıştım ama IRQ ayarlarını göremedim. eve geçer geçmez tekrar bakıcam. olmadı biosun resimlerini çekip buraya koyarım. ilgi ve yardımınız için teşekkürler.
  • usta benim biosta PnP/PCI ayarlarının oldugu bir bölüm yok.
  • biosa girince ctr+F1 basıp gizli ayarları açıp ordan bakın birde.
  • Anakartı servise yolladım...
  • Anakart servise gidip geldi ve hiçbir değişiklik yok. 20 gün bekle sonra ürün aynen geri dönsün. Gigabyte servisi ürün onarıldı diye Hızlı al a yollamış onlarda bana gönderdiler. Kartı inceledim fiziki bir onarım ibaresi yok. Hiçbirşey yapılmadan geri gönderilmiş..

    mds usta IRQ ayarları bulamadım. Biosa girip crtl+f1 tuşlarına basıyorum ek bir seçenek çıkıyor ama orada da IRQ seçenegi yok...

    Varmı bir tavsiyesi olan arkadaşlar. tekrar göndersem kartı tekrar geri gelecek yapıldı diye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.