Şimdi Ara

Gigabyte Türkiye RMA teknik sevis ücretsiz onarım yapmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Elimde Gigabyte B550M DS3H anakart var ve PCI-e 16 slotu yandı satın aldığım firmaya garanti için geri gönderdim. Onlar da ilk önce endeks bilişim oradan da RMA teknik servise göndermişler ve RMA teknik servis ise kullanıcı hatası olduğunu söyleyip onarım ücreti çıkarttılar 750 TL.

    Ben de kendilerine slot yandığı için kırıldığını belirtmeme rağmen inat yapıyorlar ve ücretsiz onarım yapmıyorlar. Attıkları mail ise aşağıda.


    "SN22533A013112 seri numaralı anakart 18.12.2023 tarihinde faturasız olarak 'PCI-e slot tırnagında kıırk var' arıza notuyla servise gelmiştir. Anakartın ön görsel ve fiziksel kontrollerinde; anakartın elektronik kartı (PCB) üzerindeki PCI-e slotunda hasar tespit edilmiştir. Hasarlı PCI-e slotundan ötürü anakart düzgün çalışamamaktadır. Anakartın üzerindeki hasar üretim kaynaklı olmayıp, hatalı kullanım / montaj sonucu oluştuğu için anakart garanti dışına çıkmıştır. Anakartın ücretli olarak tamiri sağlanabilir. Anakart PCI-e onarım bedeli KDV(%20) dahil 750 TL'dir. onarım sırasında tespit edilecek diğer arızaların onarım ücreti teknik tamir birimi tarafından bildirilecektir.


    ⤷ Bilgi mailine yedi gün içerisinde dönüş alınamadığı taktirde anakartın işlemsiz garanti dışı iadesi sağlanacaktır."


    Yardım edin ne yapmalıyım? Sonuç olarak bunu kasıtlı olarak bozamam ki voltaj ile oynayıp. Resimleri de yükledim.

    Gigabyte Türkiye RMA teknik sevis ücretsiz onarım yapmıyor


    Gigabyte Türkiye RMA teknik sevis ücretsiz onarım yapmıyor







  • Yeni bi anakart al thh ye başvur 😃
  • Bu resimlere bakınca sence bu yanık mı yoksa montaj kaynaklı kırık mı? Çünkü kendileri kartı incelemeden montaj sonucu diyorlar da. Resimlere bakınca bariz belli yanıktan dolayı meydana geldiği hatta yanındaki kapasitör bile kararmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedisevici -- 23 Aralık 2023; 18:12:31 >
  • Öncelikle geçmiş olsun...

    Burada bariz bir yanık olduğu belli tabi uzman kişilerin yorumunu almak lazım..

    Yetkili servis red onayı verdiyse ilk aşama bitmiş demektir. Bu durum Elektrik dağıtım firmasından mı? Ev içi tesisattan mı? PSU'dan mı? Ekran kartından mı? Hatalı montaj vs mi önce bunu iyi tesbit etmek lazım...

    Eğer hak aramak konusunda devam edilecekse tüketici hakem heyetine başvurun, bu işin sonu -thh uygun görürse- bilirkişiye kadar gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.