Şimdi Ara

Gigabyte UD7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aslinda 2 adet sorunla karsi karsiyayim.Ilk olarak sizlere sormak istedigim sey 2 ram arasinda karar vermeye kalksaniz hangisini tercih ederdiniz.
    * 2000MHz DDR3
    * CL 10-10-10-30 (CAS-TRCD-TRP-TRAS)
    * Available in 6GB Triple Channel Optimized kits OCZ Gold Edition
    * Gold Z3 XTC Heatspreader
    * Lifetime Warranty
    * 1.65 Volts
    * 240Pin DIMM

    P/N TX36144M2000HC9TC
    Suitable for Desktops
    Module Type 240Pin Unbuffered DIMM Non ECC
    DRAM Density 128x8
    Capacity 6GB Kit (3x2GB)
    Data transfer TeamExtreme Low Voltage
    bandwidth 16,000MB/Sec (PC3 16000)
    CL-value 9-9-9-24-2T
    Working voltage 1.5V~1.65V
    PCB 8-layer PCB
    Extra features Aluminum heat-sink
    Warranty Lifetime warranty

    Gigabyte x58-UD7 marka board kullaniyorum.OCZ gold marka ramler'i biosta otomatik olarak buldugunda 1066 Mhz olarak buluyor ve CAS degerleride 7-7-7-16 gibi bir rakam olarak buluyor.Base clk hizimda 133 MHZ.Bu arada kullandigim islemcide Intel i7 975 Extreme.Ramleri 2000 mhz e cekmeye calistigimda ve biosta settings'i kaydedip ciktigimda o/c fail hatasi aliyorum.Isyerimdeki bilgisayarimda da Teamxtreme ramler var takas edip deneyebilirim fakat isin matematigini anlayabilmis degilim.X.M.P diye bir ozellikten bahsediliyor fakat board'un kitapciginda X.M.P profili ancak desteklenen ram'lerde acilir gibi bir ibare mevcut.Ne yapmam gerektigini sasirmis durumdayim.Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.







  • Konu hakkinda kimsenin bilgisi yokmu acaba?
  • Şuan elinizdeki ramler nedir ? ne yapmak istiyorsunuz sadece sıkıntıyı yazın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Haziran 2010; 21:25:31 >
  • Su an 2 ram'ide sistem icin kullanabilirim ve sıkıntı post'da gayet ayrintili yaziyor aslinda
  • Su an 2 ram'ide sistem icin kullanabilirim kullanıyor musun kullanmıyor musun ?

    Yukarıda 1600/2000mhz olarak 2 tane ram özelliği vermişsin, ama sen OCZ'leri kullanıyorsun sanırım, sorununda da OCZ 'leri 2000mhz yapıp çalıştıramıyorsun anlaşılan...

    * Bios update yapıp denedin mi ? Ocz'leri, Patriot bellekler ile değiştirmeni tavsiye ederim sorunun çözülmez ise.
  • bios'a girdiğinde X.M.P kısmı çıkıyor mu? çıkıyorsa onu auto'dan profile1'e getir. Eğer stabilite sağlanmıyorsa ramlerin standart zamanlamalarını genişletmen gerekebilir. Team Extreme Dark 1600 Mhz Cl8 3x2Gb ramleri bu anakartla i7 930 cpu ile kullanmaktayım son derece memnunum. Ocz ramlerin XMP özelliği var mı diye kontrol ettiniz mi? Bu arada Team Xtreeme Dark 2000 Mhz cl9 ramlerin ud7'de 1900'de kullanılabildiğini 2000 mhz'de stabilite sağlayamadığını birkaç arkadaştan duydum. Bu ramlerde XMP özelliği mevcuttur.

    saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renklem

    bios'a girdiğinde X.M.P kısmı çıkıyor mu? çıkıyorsa onu auto'dan profile1'e getir. Eğer stabilite sağlanmıyorsa ramlerin standart zamanlamalarını genişletmen gerekebilir. Team Extreme Dark 1600 Mhz Cl8 3x2Gb ramleri bu anakartla i7 930 cpu ile kullanmaktayım son derece memnunum. Ocz ramlerin XMP özelliği var mı diye kontrol ettiniz mi? Bu arada Team Xtreeme Dark 2000 Mhz cl9 ramlerin ud7'de 1900'de kullanılabildiğini 2000 mhz'de stabilite sağlayamadığını birkaç arkadaştan duydum. Bu ramlerde XMP özelliği mevcuttur.

    saygılar..

    Cevabiniz icin tesekkurler.TeamXtreme CL9 2000 MHZ ramlerin x.m.p. ozelligi mevcut ise problemin giderilecegini dusunuyorum
  • Aslinda cok alakasiz ama bir sorum daha olacak hali hazirda evimde kullanmakta oldugum sata 2 diskleri bu board'un sata 3 girislerine baglayabiliyormuyum bir fark oluyormu?
  • sata III'lerin geriye uyumlulukları vardır bu sayede sata II'leri çalıştırırlar bir fark yaratmaz hızlarda, raid düzeni kurmak gerekiyor hızı artırmak için. Ben de yakında raid düzeni kuracağım. Raid konusu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara danışmam gerekecek..
  • Akortek firmasının genel müdürü bir eğitimde aynen şunu söyledi.

    "OCZ ramleri bazı anakartlarile uyumlu çalışmamaktadır."
    "Ramdeki Otomatik zamanlayıcı ile anakart üzerinden verdiğiniz manuel değerler arasıra çakıştığı için şimdilikdoğru çalışsa bileileride sorun çıkarabilirmiş."
    He ama bu demek değilki OCZ kötü, aksine Black editiongibi üstmodelleri gayet kullanışlı.

    Drewenia
    Hocam sana Corsair Dominator GT tavsiye ederim

    Bunuda NOT olarak eklemekte fayda var.
    Intel'in bellek üreticileriyle birlikte geliştirdiği Extreme Memory Profile (XMP) teknolojisiyle uyumlu bellek kitleri, destek veren anakartlarda daha agresif zamanlamalarda görev yapabiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.