Şimdi Ara

Gigafiber indirmede maksimum hız 30mb/s (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    normal SSD hocam.

  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

    Tabi buyrun

    Gigafiber indirmede maksimum hız 30mb/s
  • IDM ile hızı sabitleyip görev yöneticisinden ne kadar yük bakıyor diye kontrol ettim,


    hız sabitleyice SSD ye binen yük %30-40 oluyor, hız sınırlamasını kaldırınca %100 oluyor sürekli.. Windows da SSD ye kurulu oldugu için bundan dolayı Pc kasıyor sanırım. En azından bunu anladım şuan..

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Sayfada testi yaparken bir grafik inip çıkıyor ölçüm yapıyor orada hiç indirme yaparken yaşadığınız şeyleri görüyor musunuz ?

    0 a vurup veya çok düşük tekrar yükselmesi gibi.


    Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform


    bu testi de yapabilirsiniz ayrıca bufferbloat gibi bir şeydir belki.


    Ayrıca telefonunuzda indirmeyi denediniz mi bir şeyler orada durum nasıl ?

  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

    nperf testi yapılırken hiç 0'a felan düşmüyor hocam. Sürekli maksimum hızda duruyor..


    Telefondan da aynı şekilde hiçbir sorun yaşamıyorum indirmede. SAdece PC ye yüksek hızlı indirirken oluyor.


    Az önceki mesajımda yazdım, Şimdi yüksek hız ve düşük hız şeklinde test yaptım, yüksek hız ile indirirken SSD %100 ' e vuruyor. Tam o sırada indirme hızım 0 ' a düşmüş oluyor veya donmuş oluyor..

    Tamamen bununla alakalı sanırım. Steam'de ki sorun ise steam serverlarıyla oldugunu düşünüyorum. Çünkü IDM ile genelde full hızda indiriyor , çok nadir 50'lere düşüyor.



    Bufferbloat testi berbat çıktı :( QoS ayarı yapmam gerekiyor sanırım



    Gigafiber indirmede maksimum hız 30mb/s




  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Ssd nin kapasitesi nedir? Ne zamandır kullanıyorsunuz. Zamanla yazma işleminden dolayı işlevinde sorunlar oluşabiliyor. Ssd de ısınma yapıyor olabilir. Ssd nin kapasitesini artır. Ssd nin yazma hızından daha düşük hızda indirme yapıp dene. Gelişmiş sistem ayarları-performans-ayarlar- gelişmiş- sanal bellek değiştir-tüm sürücülerde disk belleği tiki kaldır- özel boyut. Buraya daha küçük değer veya daha yüksek değer verip dene.

  • ssd 240gblik , giriş seviyesi bir ssd. 3 sene oldu alalı. Sorun sanırım SSD kaynaklı, m2 ssd bakacağım hocam.

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Sizin de belirttiğiniz gibi disk hızı yetişemiyor gibi duruyor net hızına

  • Sorun internetin de turk telekom 8 mbps download 1 mb up veriyor onu dene fazla hizli gelmis bu internet bilgisayarina



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-180FA6077 -- 4 Mart 2023; 18:22:16 >
  • Brünett kullanıcısına yanıt

    anakart m2 ile uyumlu mu peki ? bende m2 kullanıyorum çok hızlı oluyor bilgisayar 10 saniye de açılıyor

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Speedtestte nasıl oluyor? Bir in bir çık mı? Steam bende de öyle yapıyor çünkü. Telekom kullanıyorum.

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    İmkanınız varsa 1tb veya üstü m2 soğutuculu alın. Oyun dosyaları oldukça büyük boyutlu. Uzun vadede faydası olur. Elinde hardisk varsa usb3.0 - sata dönüştürücüyle pc ye bağlayıp ya da 2.disk olarak bağlayıp indirmeleri buraya yapmayı deneyebilirsin, belki geçiçi fayda sağlar.

  • Steam covid zamanlarından itibaren indirmelere bir miktar limitleme getirdi. Yoğun saatlerde 30mb/s ye limitliyo olabilirler. Bu da 250mbit civarı bişeye denk geliyo. Heryerde download hızın normal sadece steamde yavaş ise bu steamin kendi serverlarındaki limitlemeden kaynaklı bu yüzden dert etmene gerek yok.

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    O zaman uygulamalarda sınırlanmıyorsun dostum. Google Drive'dan IDM ile 20 GB bir dosya indirmeye çalış. Orada limit yok.

  • Diskiniz yetmiyor. 2-3 saniyelik durma olmalalı, %100'e çıkmamalı o disk bu indirme sırasında.


    Daha hızlı bir SSD almayı deneyebilirsiniz.

  • Steam'de işlemciden dolayı da sıkıntı olabiliyor.




    Gigafiber indirmede maksimum hız 30mb/sModArt PCyoutube
    ModArt PC Forum: https://forum.modartpc.com/ Milletin derdine bak dedirtecek bir içerik hazırladık sizlere 😁 Ama öyle kuru kuru geçtim masa başına speed test yaptık videosu değil bu arkadaşlar. Öncelikle Türkiye'de sadece Serdar Kekik @TenGigabit arkadaşımda 10000 Mbps simetrik internet olduğunu belirteyim ve tabi büyük şirketlere veriliyor bu hizmet. Çünkü bu internetten faydalanmak oldukça maliyetli. Asus'un özel 10G portuna sahip X670E ProArt Creator anakartı ve Router'larını kullandık. Fakat 10 Gigabit veya 10000 Mbps internet için nasıl bir bilgisayar lazım, nasıl bir Router var, kimler 10G internetten yararlanıyor, fiyatı ne kadar, evlere gelir mi gibi soruların hepsi mevcut. Muhabbet tadında güzel bir içerik oldu çayınızı kahvenizi alın ve keyfini çıkarın 🥰 Video zamanlaması: 00:00-01:12 - Milletin derdine bak? 01:13-02:12 - Topladığımız Bilgisayar 02:13-03:35 - Neden güçlü bir işlemci kullandık? 03:36-04:50 - 10G Portu olan anakartın önemi 04:51-05:54 - Neden RTX 4090 Kullandık 05:55-07:16 - 10.000 Mbps hızı alabildik mi? 07:17-07:44 - Masaüstü İş İstasyonu 07:45-08:16 - 10 Gigabit M.2 ssd nin ömrünü tüketiyor 08:17-09:48 - Bir hız testi çakalım :) 09:49-11:46 - İşlemciye binen yük 11:47-12:20 - Bu evde 100G İnternet var :) 12:21-13:49 - Windows işletim sistemi sorunu 13:50-16:39 - Evlere 10G internet gelir mi? 16:40-17:12 - 10000 Mbps İnternet Fiyatı 17:13-18:31 - Yüksek Hız Yüksek Maliyet :) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Güncel haberler ve teknolojik içerikler için web sitemizi ziyaret edin. https://www.modartpc.com/ Destek ve Yardım için Facebook Grubumuza Katılıp sorularınızı sorabilirsiniz. https://www.facebook.com/groups/214911265618000/ Sosyal Medyada bizi takip edin. Facebook - https://www.facebook.com/ModArtPC/ Instagram - https://www.instagram.com/modartpc/ Twitch - https://www.twitch.tv/modartlevon Twitter - https://twitter.com/ModArtPc Steam Oyun Portalı - https://steamcommunity.com/groups/modartpc Kanalımıza Destek olmak isteyen arkadaşlar altta bulunan ''KATIL'' butonunu kullanabilir veya alt kısma eklediğim linkten de ulaşabilirler. https://www.youtube.com/channel/UCYoVFIBpw0gA4mCTryktU6Q/join
    https://www.youtube.com/watch?t=596&v=yIwsu_tfaJQ&feature=youtu.be
  • ssd ile alakası yok, son yorum haklı. işlemciden dolayı 30 mb/s üzerine çıkamıyorsunuz muhtemelen.

  • loiloyse kullanıcısına yanıt

    İşlemci ile alakası yok.


    Üstte ki videoda indirme yaparken yük işlemciye bindigi için, yani %100 oldugu için kısıtlanıyor.


    Benim yük işlemciye degil, SSD ye biniyor. İşlemci %10-20 civarlarında geziyor fakat 1-2 saniyelik dondugu vakit SSD %100 e vuruyor.




    Konudaki yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim.

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Bu hızlar normal diye düşünüyorum bende de gigafiber var kablo ile aynen bu hızları görüyorum. Turknet yetkilisi hat bağlanırken 980 / 980 görürsünüz demişti. Aşağı yukarı 50 mbit aşağıda hız alıyorum. Gigafiber olup 980 hız alan var mı? Steam de 105 - 110 mb/sn indirme hızı görüyorum bu arada ama indirme yaptığını saat önemli yoğunluk varsa ortalama hız 80 civarında. SSD ye indiriyorsanız bu hızları alırsınız hdd de stabil olacağını sanmıyorum.

  • Brünett kullanıcısına yanıt

    Sata ssd ler bile bu hızları destekliyor sorunun ssd den olduğunu sanmıyorum. Bende hem sata var hem nvme ikisinde de hız aynı. Bufferbloat ta C almışsınız. O sırada herhangi bir uygulama yada başka telefon, pc den birisi kullanıyor muydu? Fiber ile C almak biraz zor. Turknet in verdiği modem dışında başka bir modeme geçerseniz de skorunuz düşüyor. İlginç bir şekilde bendeki Ax82u dan internete çıkınca pingler A alıyorum. Turknet in modemden ise A+ alıyorum. Halbuki Ax82u her türlü Turknet in modeminden iyi. QOS açarsanız muhtemelen hızlarınız düşecektir bu arada. Bu hızlarda QOS modemin donanımı nedeniyle düzgün çalışamıyor. QOS 300 mbit gibi hızlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 24 Mart 2023; 22:18:46 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.