Şimdi Ara

GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Broon kullanıcısına yanıt

    Ortada bir sorun olduğu aşikar. Etiketleme yapıldı bilgisi firmaya verilmese firma neden beyanatta bulunsun. Sorun etiketlemenin nereye yapıldığı.

    Burada bir iletişim kopukluğu var. Büyük ihtimal ya direkteki kutuya yapıldı ya da etiketleme yapılmadı. Bunu anlamanın yolu dış hat zaten binaya geliyor; buradan deneme yoluyla sinyal olup olmadığı anlaşılabilirdi. Ayrıca fotograf sadece ana hattın 2 ye ayrıldığı kısmı gösteriyor. Çerçeveden içeriye 2 kablo çekilmiş ama bu iki kablonun bağlı olduğu noktanın fotografı yok.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Sanıyorum iki kabloda ucu açık bir şekilde öyle duruyor, oraya kadar çekildikten sonra sinyal var mı yok mu bakılabilirdi.

  • Broon kullanıcısına yanıt

    Ben iptal ettikten sonra kabloları eve kadar çektim eğer önceden çekmiş olsaydım sinyal olup olmadığına bakardım. Ancak iss'nin bu tutumundan sonra zaten kafamda bitmişti bundan dolayı uğraşmadım.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Bakın solda yuvarlak içine aldığım kısım elektrik direğinden gelen tek kablo 1 ve 2 olarak işaretlediğim kısım ise ikiye ayeilan kablo, gelen tek kabloda 4 tane bakır tel var telleri ikişer olarak ayrıp 2 adet kablo cekmisler ben her iki kabloyu da diğer resimlerde olduğu gibi daireme kadar cektim.

    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerotominusone -- 3 Mart 2024; 23:27:58 >
  • zerotominusone kullanıcısına yanıt

    Hep aynı resmi atıp duruyorsunuz. Anladık; direkten tek kablo gelmiş 2 ye ayrılmış. ( Neden ayrıldığı da şüpheli).Sizin binaya gelen kabloya ek yapıp 2 kablo çekmişsiniz. Çektiğiniz 2 kabloyu bağladığınız noktanın resmini atmamaya devam ediyorsunuz. Etiketleme yapılmamış kabloya neden 2 kablo bağlamakla uğraşıp; zaman ve para harcıyorsunuz ki. Zaten iptal etmişsiniz; ücretsiz kurulum hizmeti veren firma da bulmuşsunuz. Bekleyin Telekom ekibi gelip işlemi gerçekleştirsin. Konu da hala fluluk var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Anladığınızdan emin değilim çünkü zaten defalarca tekrar ettiğim anlattığım şeyleri soruyorsunuz hala, okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz var sanırım, size sürekli olarak ayni şeyi tekrar etmem gerekiyor heralde son kez tekrar deneyeyim.

    Ben herhangi bir ek yapmadım sıfırdan kablo çekmedim.

    Kabloyu oradan ikiye ayıran Telekom ekipleri.

    İkiye ayrılan kabloyu dairemin içine aldım sadece sıfırdan bir ek yapmadım.

    Sıfırdan çektiğim herhangi bir kablo ya ek ya da bağlantı yaptığım başka bir yer yok, her şey resimlerde var hala neyin fotoğrafını istiyorsunuz anlamadım.


    Konu gayet net resimler net durum net her şeyi olduğu gibi aktardım. Sorulara cevaplar verip resimler attım.

    Lütfen siz bu konuyu daha fazla meşgul etmeyin size daha fazla açıklama yapmayacağım çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu gün Binet ile görüştüm, kendilerine kabloların durumunu ek yapılan yerin resimlerini whatsapp'tan ilettim. Emrah bey ile görüşme sağladık umarım ismini doğru hatırlıyorumdur. Kendisi gayet konuyu dinledi ve anladı bana da detaylı olarak işlemlerin nasıl yapılacağını ve olması gerektiği gibi aktardı. Telekom ekipleri gelip hem ek yapılan yere hem de kabloların durumuna bakacak ve etiketleme işlemi yapacak. Tüm işlemlerde dijital olarak hallettik e devletten onay büyük hizmet çağ dışı kalmış kargoyla evrak yollamak yok.

    Anlaşıldığım ve anladığım için çok memnunum. Gelişmeleri buradan aktarıyor olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zerotominusone kullanıcısına yanıt

    Sizin yapmanız gereken kabloyu içeri çekmeden önce kabloların açıkta olan uçlarının resmini çekmekti. Duvarda ki kablo ile eve gelen kablolar birbirini tutmuyor. Elinizdeki kablo dış ortam cat6 kablo gibi, duvarda ki ise dış hat tel kablosu gibi. Yanlış görmüşte olabilirim. Ayrıca ücretsiz kurulum hizmeti taahhüt eden firma bulmuşken, bunlarla uğraşmanıza gerek yoktu. Ücretsiz kurulumluk birşey de kalmamış gibi.

    Sizin yerinizde olsam tek kablonun olduğu yere kutu koyulması için Telekom'a başvururdum. En azından içinde reglet olur, böylece hangi kablonun kime ait olduğu anlaşılır ve etiketleme sorunu da ortadan kalkar gibi. Açıklama olması için sorunun net ve açıklanır bir şekilde açıklanması gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloların daha net göründüğü fotoğraflar ileteyim size kablolar aynı çünkü birbirini tutmayan bir durum yok. Bu firmaları en başta bulmuş olsaydım zaten hiç bulaşmazdım Gigaspeed'e. Telekoma gereken başvuruları yapacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedir son durum ? @zerotominusone

  • Çok yoğun bir döneme girdim ancak son durum şöyle tabii ki internetim hiç bağlanmadı ve etiketleme işlemleri hiç yapılmamış. Telekom ekipleri evime gelen elektirik direğinde yeterli yer olmadığı için bağlantıyı yapamıyormuş


    Evet lokal diyorlar lokalde yer yokmuş kapasitesi 10 imiş ve ne hikmettir ki benim evim iki tane sokağın tam ortasında ve her iki elektirik direğine aynı mesafede be her iki direkte de internet kutusu var ve her ikisinde de yer yok! yersen :) Bu arada adresime hiç gelmediler ve aboneliğimi başlattığım iss'ye etiketleme yapılmıştır diye bilgi iletmişler. Telekom müdürlüğüne gidip teknik birim ile görüştüm bana her iki kutuda da yer olmadığını söylüyor ben de bu mümkün değil diyorum çünkü kutulardan fizikler olarak çıkan kablo sayısı 5-6'yı geçmiyor bu durumda da dediği şu boş olanlar arızalı o zaman dğeiştirin tamir edin diyorum telekom masrafa girmek istemiyor fiber planları var fiber bekleyeceksiniz diyor :) Bak bak bak. Kendisini ve lokalde yer yok diyerek hiç bir şekilde adresime uğramayan ekipleri de isimlerini ve telefon numaralarını bütün kurumlara şikayette bulunacağım. Cimer, BTK, açık kapı'dan vs.


    Evet üstelik bana telekoma geç 1-2 haftada bir kontrol et belki biri iptal eder ya da yer olur yaparız bağlantını diyorlar :) artık çıkarları nedir, yeni abonelik almaya çalışıp kota mı dolduruyorlar prim mi kazanıyorlar bilmiyorum. Ancak forumdaki dilekçelerin olduğu konuları da kullanarak bütün şikayetlerimi yapacağım.


    Buradan Gigaspeed'e de bir şey demek istiyorum demek ki neymiş etiketleme yapılmamış hiç bir şekilde aktivasyon'da yapılmamış bana elektirikçi çağır ya da kurulum ücreti öde demekten başka bir şey demiyorlardı neyse ki ikisini de yapmamışım bir de masrafa girip hala internetsiz kalacaktım ve zaman kaybedecektim. Şimdilik bir üst kattaki kuzenimden kablo çekerek bağlantıyı sağlıyorum ancak tabi ki telekom bu interneti daireme getirecek getirmek zorunda. Kalkıp bana fiber bekleyeceksin şu an yer yok olanlar arızalı ya da biri iptal edecek ki onun yerine seninkini takalım. Neyse gülsem mi ağlasam mı bilemedim yorum sizin yıl olmuş 2024 biz hala ne ile uğraşıyoruz.





  • zerotominusone kullanıcısına yanıt

    Farklı bir firmadan da hizmet alamadın yani


    bunu mu anlamalıyız bu yazıdan.


    Gigaspeed onaylanmış dediği hattı bekleseydin evde kurulum şartlarını kabul etseydin belkide çözecekti.


    kuzenimde de bu şekilde bir durum olmuştu sakaryada ekipler bozuk olan lokal devrede test almadan bağlantıyı onaylamıştı ve etiket yoktu.


    sağlayıcı arıza kaydını takip etti ve sonunda işlem çözüldü 1 ay bekleme süresi oldu ama.


    TT yeni devreleri red edebiliyor ama onaylanmış devreyi illaki çalışır hale getirmesi gerekiyor.


    Sabırsızlığının sonucu GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 


    kolay kolay internet alamazsın demiş tt interneti unut demiş sana GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Sonuç MORTINGEN STRASSE


    Sorun tt de çıkmış yani.

  • RedMinner kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşın yaşadığı sorunun en büyük sorumluluğu altyapı sağlayıcısı. Bende 5-6 gündür internetsiz kaldım; Telekom sokakta ki dolapta çalışma yaptıktan sonra; bizde sinyal cız yani. Işıksız kaldık.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ  Sağolsun hizmet aldığım firmanın yardımcı tavırları ve emekleri sayesinde; bugün sorun çözüldü.

    Hizmet alınan ya da alınmak istenen firmayı suçlamak yerine; öncelikle sorunun temel nedenini tespit etmek lazım. Sonuçta altyapısal soruna hiçbir firma müdahale edemiyor. Çözecek kurum Telekom. Sorun altyapı sağlayıcısı değil firma bazlı ise o ayrı. Bir müddet bekleyip ona göre yol haritası çizmek lazım. Yalnız firmalarında abone iletişimine dikkat etmesi gerekli. Mesela ben her telefon açtığımda canlı müşteri temsilcisine bağlanabildim ve yardımcı bir tavır gördüm. Firma yeniden arıza kaydı açtıktan 1 gün sonra; Telekom ekipleri tarafından sorunum çözüldü. Bunlar olumlu tavırlar ve firma için + puan demektir. Arkadaşında en kısa sürede sağlıklı ve sorunsuz internete kavuşmasını temenni ederim.


    Bu arada MORTINGEN STRASSE değil; cortingen şıtraze. GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 25 Mart 2024; 12:15:18 >




  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum sana aga. İnsanların bilmesi gereken durum hangi iss'yi kullanirsaniz kullanın o altyapıyı sağlayan destekçi kim ise, onun sözü geçiyor. TT adam kayırıyor diyemiyorum tam olarak çünkü çoğu yerde "TT'ye giden arıza kayıtların hangi iss'den geldiği belli değil, ISS iş emri verir, TT saha ekibi gidip yapar" diyorlardı fakat ont soketi değiştirmek için gelen teknik ekipten arkadaşla sohbet ettik, bu durumu sordum ve öyle birşey yok dedi, görüyoruz dedi. elinde de tableti vardı. Soketi değiştirirken tabletini aldım. Hangi iss kullanıldigini, sorunun ne olduğunu ve ne kadar süre boyunca sorunun tekrarlandigini, hat değerleri vb. durumların hepsini gördüm. Saat öğleni geçmişti, 3'e geliyordu, benden sonra 4 kişiye daha gidecekti bu firmalar sırasıyla şoyleydi; turknet, poyraznet, oris,comnet. Yani ilk önce TT'nin kendi müşterilerine koştuğu çok açıktı, diğer firmalara geç gidiliyor ya da aralarından bir kaç tanesi seçilip gidiliyor diğerlerine de "okey" verip, gecistiriyolardir (öyle düşünüyorum) yani kısaca; herhangi bir firma, kullandığı altyapı kendisi olmadığı sürece el mahkum sekilde tt'ye iş emri veriyor ve yapilip yapilmayacagi belli olmuyor, TT herkese eşit davranmalı. (Ütopya hayali kuruyorum ama umarim ileride herkese eşit davranmaya başlarlar)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zerotominusone kullanıcısına yanıt

    başka bir arkadaşında geçiş işlemine onay vermemişler. yeni abonelik sonrası taşıma için 3 ay bekleme süresi yok. bunlar kafasına göre kural üretiyor uzak durun.



    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158299689




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 26 Mart 2024; 0:49:8 >
  • RedMinner kullanıcısına yanıt

    Sorun benim sabırsızlığım değil ki ve eğer sabredip bekleseydim bunların hiç birini öğrenemeyip daha çok mağdur olacaktım. İnternet bağlantımı kullanmak istemem durumu çözmek istedim niye sabırsızlık olsun onu anlamadım :)


    Gigaspeed bana etiketlemeniz yapılmıştır diye bilgi verdi ancak etiketleme ve aktivasyon'da yapılmamış bana elektirikçi çağır ya da kurulum ücreti öde demekten başka bir şey demiyorlardı eğer durumu öğrenmeye çalışsalardı ben Telekom ile hallederdim tabii ki. Ayrıca ben TT'ye geçcem yine bekleyecektim elektirik kutusunda yer yokmuş sözde.

  • Gigaspeed'de neden hata bulduğum zaten konuda ve mesajlarda belirttim. Turk Telekom'un saha ekiplerinin en büyük hatalı ve suçlu olduğunu düşünüyorum zira ben herhangi bir x firmasına da geçsem yine aynı şekilde bilgi vereceklerdi fakat burada önemli olan iss'nin konuyu nasıl ele aldığı. Burada sorunu yaratan tamamen saha ekipleri ve saha ekiplerinin müdürü yöneticisi birimi her neyse orası işte. Saha ekipleri kafalarına göre takılıyor ve birimlerine bile istedikleri gibi bilgi veriyorlar. En azından benim muhattap olmak zorunda kaldıkalrım böyleydi.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.