Şimdi Ara

Giriş için grafik tablet önerisi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar boş zamanlarımda,canım istediğinde yıllardır resim çizerim. Renklerle hiç aram yok, biraz olsun renklerle kaynaşmak için hem de hobimi bir tık üste taşımak için grafik tablet almak istiyorum. Maksimum 200 TL'ye kadar giriş seviyesi grafik tablet önerirseniz sevinirim.



  • Bende tablet bakmaktayim.
    Ama istedigim model bilgisayardan bagimsiz da calisabilecegim model olsun.eger ucuz tabletlerde bu ozellik varsa tabi ?
    Yani alip elime gidebileyim cizimleri yapayim sonra pc ortamina aktarayim ? Bu tabletlerde cizimlri hafiza alma ozelligi var snairim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Özellikle çizmeyi amaç edinen ve hayatını bu şekilde idame ettirmek isteyenler bilgisayarı, tableti bir köşeye koyup her gün doğru düzgün, kağıt kalemle çizip desen tekniklerini geliştirsinler. Direk dijital ortama dalıp hüsrana uğrayan çok kişi gördüm. Eninde sonunda boyamayı öğrenirsiniz ama çizginizi ve form algınızı yeteri kadar geliştirmediyseniz yanlış çizgileri ve formları boyarsınız. Geçen zaman bir daha geri gelmiyor. Bu bence akıllarının bir köşesinde bulunsun…
    http://frpnet.net/roportajlar/emrah-elmasli-ile-roportaj

    En başlarda Photoshop’a ve tablete yeterince hakim olmadığımdan, çalışmalarımı 50x35 veya 50x70 Schöller’de karakalemle çizer ve taramalarını yapar, sonra da ozalitçide bunları scan ettirip bilgisayarda renklendirmesini yapardım. Daha sonra bunun zahmetli ve uzun bir iş olduğunu aynı zamanda pek de pratik olmadığını anladım.Tabii bu yanlıştır demiyorum, aksine zahmetine rağmen daha sağlıklı ve doğal görünümü olan bir yöntemdir. İlk birkaç çalışmamı böyle yaptıktan sonra, sadece eskizleri kalem ve kağıtla çizip, Photoshop’ta bunların üzerinden lineart geçmeye başladım. Bir süre sonra bu yöntemin istediğim tarza uzak olduğunu anladım. Bunu da bir kenarabıraktıktan sonra, hala kullandığım A’dan Z’ye her şeyi Photoshop’ta çizip boyamakta karar kıldım. Bu arada kağıt ve kalemin kokusunu özlemiyor değilim. Bu yüzden elimin altında devamlı bir eskiz defterim ve birkaç yumuşaklıkta kalemlerim durur ve yatmadan önce bir sonraki konu hakkında çizimler yapıp notlar alırım. Birçok insan çizdiğim şeyler için günde 18 saat çalışmıyormuşum da, bunları sanki tabletin "auto-draw, auto-imagine, auto-illustrate" tuşları varmış, onlar yapıyor gibi yorumlarda bulunuyorlar. Evet tablet ve dijital ortam takdir edilecek yardımcılardır ancak asıl cevher beyninizdedir bence. Bu yüzden tableti yeni kullanmaya başlayan arkadaşlara bir öneri olarak, bu donanımın sadece araç olduğunu unutmamalarını ve amaçlarına yönelik daha da çok çalışmaları gerektiğini hatırlatmak isterim çünkü her gün bunu kendime hatırlatıyorum. Eğer kararlıysanız bir gün mutlaka hedefinize ulaşırsınız.
    http://www.photoshopmagazin.com/dergi/2009/04/yigit_koroglu_illustrator.html
    http://www.yigitkoroglu.com/
    http://forum.donanimhaber.com/m_96476029/f_//tm.htm#96532843

    (19:20)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PE04g6bDpTY#t=1161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 30 Eylül 2014; 17:29:43 >




  • Gsf okudugum hazirlik asamasindan bildigim icin eskiz olayina yabanci degilim..tekrar baslayacagim da zaten.
    Ama ciziklerimi pc ortaminda islemek lazim photoshop da istedigim tasarimlari yapamiyorum bu yuzden olsa gerek.tabi cok iyi de degilim bu ayri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sixmorevodka.com/






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 1 Ekim 2014; 19:51:08 >




  • Şu an Wacom Intuos Pen and Touch Medium'um var. Fiyatı biraz fazla fakat giriş seviyesi ve orta seviye için çok iyi bir tablet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Mac ve windows işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilecek ve imleç kayması olmayacak grafik tablet bakıyorum öneriniz var mı

  • Carlsén kullanıcısına yanıt

    wacom ya da xp-pen markalarını inceliyorum avantaj ve dezavantajları hakkında bilgisi olan var mı

  • Carlsén kullanıcısına yanıt

    Wacom kullanmadım, xp-pen Star 06 modelini kullanıyorum.

    Aralarındaki farkı bilemem ama Xp-Pen den gayet memnunum.

    Wacom illaki daha iyidir ama 2 tabletin aynı özellikleri olanlar arasında fiyat farkı en az 2 hatta 3 katıdır.

  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

    Sağ olun görüşünüz için, fiyat farkını biliyorum ama ikisi de işimi görücek gibi o yüzden ben de en uygun olanı almayı düşünüyorum

  • Carlsén kullanıcısına yanıt

    Şimdiden hayırlı olsun.

  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.