Şimdi Ara

Gitar konusunda tıkandım tavsiyeye ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar gitarı ilk defa 40 gün önce elime aldım. Daha önceden heveslenmiştim falan ama elime hiçbir enstrümanı almamıştım. Akustik gitarım var. İlk günden beri parmaklarımla çaldım. İşte basit egzersizlere çalıştım basit riffleri çalmaya çalıştım falan. Sonra az da ritimlere bakam dedim neymiş bu insanlar gitara vurup duruyor falan. Bi gün dedim bu böyle olmuyor ne kursa gidiyorum ne bir şey yapıyorum selim ışıkı çok öneriyorlar onu izleyeyim dedim. Ama akustik gitar penayla çalınır dedi ve hayallerim yıkıldı. Neyse dedim aldım elime penayı ona alışmaya çalışyım 1234 diye tellerden aşağı indim tek tek sonra yana kayıp 4321 siye çıktım falan eyvallah güzel. Sonra dedi ki alternate picking. E adam diyor ki elin sürekli üst alt üst alt vursun. Mesela 123 diye incem telden tele. Üst alt üst diye vurdum alt tele geçicem ama adam diyor ki alt tele geçtiğinde penayla en son üstten vurduğun için şimdi alttan vurmalısın. E aga ben bunu şu anda nasıl yapayım. Hani dese her yeni tele vurduğunda üst alt üst alt vurcan okey. Ama el hangi telden neye geçersen geç bi üat bi alt vurcak diyor. Valla baktım olmuyor olsa bile ezberlemiş oluyorum. Mesela kafamda diyorum ilk tele üstten başlarsan ikiye alytan başlıcan üçe yine üstten dörde alttan falan. Yani koordinasyon yerine ezberim gelişiyor. Bıraktım penayı falan akor geçişlerine çalışıyorum şimdi. Sorum şu. Bu alternate picking denilen olayı ben her tele ayrı ayrı uygulasam olmaz mı aga çünkü penadan gitardan soğutuyor ve akor geçişlerimi hızlandırmak için özel bi egzersiz önerebilir misiniz? Başınızı ağrıttım kusura bakmayın şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yaptıkça ve çalıştıkça alışırsın. Metronom kullanarak ve sol eline bakmadan çalışmayı denersen daha hızlı ilerleme kaydedersin.
  • akustik gitar penayla çalınır diye bir genelleme yapmak yanlıştır. Akustik gitar genel olarak rock blues country gibi türleri icra etmek için kullanıldığından ve bu türlerde genelde pena ile çalındığından akustik gitar pena ile çalınır diye genelleme yaparlar ama dediğim gibi yanlıştır. Akustik gitar, klasik gitar gibi yapılacak müziğin türüne göre parmakla çalınabilir. (bkz. finger picking / fingerstyle)

    Alternate picking hızlanmak ve ritm duyusunun gelişmesi için mutlaka öğrenilmesi gereken bir tekniktir... Her tele 3 vuruş yaptığını varsayalım. E teline 1-2-3 aşağı yukarı aşağı, A Teline 1-2-3 aşağı yukarı aşağı, D teline 1-2-3 aşağı yukarı aşağı şeklinde vurabilirsin. Buna "economy picking" denir. Onuda doğru yapman gerekir. Her tel aşağı indiğinde mutlaka yukarıdan aşağıya doğru vurursun, üst tele çıkarken ise tam tersi mutlaka aşağıdan yukarıya vurursun. Bi öyle bi böyle diye sağ el kafasına göre hareket etmemeli.

    D: Down
    U: Up



    Akor geçişleri hızlandırmak için metronomu açıp tempoyu yavaş yavaş hızlandırarak çalışmaktan başka bir yol yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 11 Mart 2016; 22:24:17 >




  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Çalışalım öyleyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik gitarda pena olayı bana çok saçma gelir hele şuanda neredeyse her gitarist fingerstyle çalıyorlar youtubede sungha jung,peter gergely felan görmüşsündür bende bu şekilde çalıyorum parmakla çalmak daha güzel (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parmak mı yoksa pena mı daha iyi şuan buna karar verecek durumda değilsin dostum, senin yapmak gereken tek şey bir hocadan ders almak. Başlangıç aşamasında yapılan hatalar ölümcül olup sonradan insanı gitardan soğutabiliyor. Ders almaya başlarsan 2-3 ay sonra bu sorduğun sorular sana komik gelecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.