Şimdi Ara

Gitari Amfiye Bağlamak İcin Preamp Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elimde bir adet 75watt LG hoparlor var ve bu hoparloru sokakta gitar çalarken amfi olarak kullanma niyetindeyim.
    Danışmak için gittiğim elektirikçilerden 80 watt amfi devresi ve yeterli akü ile bunun mümkün olduğunu öğrendim.
    Sizden istediğim ise lazım olan ekipmanları nereden temin edebileceğim ve hangi yolları izlemem gerektiği ile ilgili tavsiye ve önerileriniz.
    Çok az bir devre kurma tecrübem var. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

    Elimde bulunan hoparlor;
     Gitari Amfiye Bağlamak İcin Preamp Devresi
     Gitari Amfiye Bağlamak İcin Preamp Devresi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZakkWyldeBLS -- 2 Ağustos 2014; 20:26:07 >







  • İyi fiyat vermişler... ( bu paraya ben uğraşmazdım...) 150 lirayı verin ve sistemi kurdurun. Zaten elektronik bilginiz de az... Maceraya değmez...
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Peki bu hoparlorden gitarla iyi ses alabilir miyim, değer mi? Cevap için teşekkür ederim
  • ZakkWyldeBLS kullanıcısına yanıt
    En basitinden TDA7377 ile 2x30 wattlık amfinin tek çıkışı sizin için yeterli olabilir. Bu konuda çok iyi değilim fakiri verme açısından buradayım. Bluemavi de 2x35watt olmak üzere hazır devresi bulunmaktadır -->http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=751190#ara

    Ben ormal bir trafo ile 10 amper beslemeyi planlıyordum bu şekilde çok rahat çalışacaktı fakat ben artık bundan vazgeçtim bazı nedenlerden dolayı. Sizin için akü ile besleme nasıl olacak bilmiyorum 80-100 wattlık bir amfiyi son ses açmayacağınız için (Çevreye çok gürültü verir) 35 watt yeterli olacaktır. Bu şekilde akü de uzun süre gider. Öncelikle bu hoparlöre bir kabin yapmaya/yaptırmaya bakın. Bu şekilde verimli çalışmaz kabin sayesinde sesin düzgün şekilde gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu hoparlör 2+1 sistemindeki gibi ise nasıl çalışır bilmiyorum. Mesela 2+1 logitech s220 hoparlör subwooferını 10 watt ile beslediğimde normal hoparlör olmadığı için sesler boğuk çıkıyordu, aynı şekilde uydu hoparlör sistemde tiz ses çıkardığı için bu sefer onların bassları vurmuyordu bu yüzden normal hoparlör değilde bu tiz ses çıkaran hoparlörden ise biraz caz gibi çalabilir. Ama denemedim sadece subwooferı denedim onda boğuk çıkmıştı bilgili kişiler size net cevaplar verir beklemede kalın




  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Ortaya çıkan amfiyi kabin olmadan hardcase'e yerleştirmeyi düşünüyorum.Amacım çok yer kullanmadan sürekli gitar ile yanımda taşıyabilmek aynı zamanda.2x35watt devreler 75watta işe yarıyorsa temin etmem daha kolay olur.Kafa yorup cevapladığınız için çok teşekkür ederim
  • hayir gitarla iyi verim alamazsin. gitarist olarak soyluyorum. egwe verim istiyorsaniz kaliteli bir preamp lazim. eger kararliysaniz devre onerebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZakkWyldeBLS kullanıcısına yanıt
    Bu hoparlorün karakteri biraz bass olarak görünüyor ve yapılacak standat 4 ohm anfi için,, 6 ohm hoparlorünüz size + kayıp olacaktır. 2 ohm ses azalımı.
    20-30W lık pazarcı anfilerinin mikrefon girişi gitar için kullanılırmı bilmiyorum.
    Burada 2. engel gitar anfisi özel pre-amplı olur, standart anfiler gitara girilemez.
    Size önerim; bu hoparlorü unutun,, kendinize 20-30 liralık kalitelisinden stereo sesbombası yada müzikkutusu diye tabir edilen cihazlar var..
    Bu cihaza bağlamadan önce gitar ile anfi arasına hine preamp gerekli.
    Biraz düşünelim, ne yapılabilir
    Preamp devresini yada cihazını unutmayın,, isterse 500w anfi olsun,, arada preamp olmazsa gitarı okumaz.. kaset kristali ile seskatı arasındaki devre gibi.
    Mesela bu cihazhttp://www.aliexpress.com/item/Joyo-JA-03-Metal-Sound-Mini-Guitar-Amp-Pocket-Amplifier-Micro-Headphone-Free-shipping/1070170994.html gitarınızı,, öncelikle kulaklık, bu sayede diğer anfi cihazlarınada bağlantı sağlayabilir. İsterseniz getiririm.
    Sizde buna benzer cihaz falan varmı,, mesela effekt pedalları,, eqlayzer kiti,, gibi cihazların çıkışı anfiye drekt girilebilir.. varsa bir basamak öne geçersiniz bu konuda.
    12v akü 7A= 20tl. araya yukarıdaki devreyi kullandınız =25tl. Tda7377 yaptınız= 20tl (soğutucu+volumpotu içinde). 2 adet 10cm kaliteli hoparlor alsanız =50tl. Kablosuydu,, bağlantıjakları kutusu falan filan gerisini siz düşünün. benim yazdıklarım temel malzemeler.
    Hadi preamp bulamadınız diyelim; yukarıdaki devre 25tl. müzikkutusuda 30tl olsa. 60tl tamam. ama 2x3w ses verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 30 Temmuz 2014; 0:58:01 >




  • hayir gitarla iyi verim alamazsin. gitarist olarak soyluyorum. eger verim istiyorsaniz kaliteli bir preamp lazim. eger kararliysaniz devre onerebilirim.
    edit. simdi dikkatli okudumda oyle kucuk hoparlorle, kabinsiz hardcaseden bozma ile cok dandik bir is cikar ugrastigina degmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Sahnede ve evde çalmak için profesyonel bir amfi var bu sistemin çok kaliteli olması gerekmiyor sadece amfimi taşıyamayacağım yerlerde bana avantaj sağlaması için istiyorum.Masrafın minimum seviyede kalması ve kaliteli hoparlorlerin pahalı olduğunu duyduğum için -emin değilim- elimdekiyle idare etmeyi düşünüyorum. Sistemi yerleştireceğim hardcase'i de kendim yapıyorum ve kullandığım ağaçların kabin görevi görüceğini düşünmüştüm, umarım işe yarar. Önerilerini bekliyorum teşekkür ederim
  • Öncelikle bu kadar uğraşıp cevap verdiğiniz için size de çok teşekkür ederim Anladığım kadarıyla yazdıklarınıza cevap vermeye çalıcam.Öncelikle amfiden çok yüksek ses ve çok iyi bir performans beklemiyorum fakat kötü olsunda istemem.
    Böyle bir sistem kurma fikri şu adresten kafama takıldı ve çokta zor görünmemişti tabiki çok daha küçük bir sistem :http://www.instructables.com/id/Mini-Coffin-Guitar-Amp-on-battery/
    Sesbombalarına -bildiğim kadarıyla- şekillerinde oynama yapamam yani hardcase'e uygun şekle getiremem diye olumsuz yaklaşıyorum.Preamp alarak sistemi tamamlamakta bana pahalıya patlıyacak gibi görünüyor.Yer kaplamasıda ayrı bir eksi benim için. Elimde çeşitli pedallar ve bir adet prosesor mevcut bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.




  • ZakkWyldeBLS kullanıcısına yanıt
    o zaman şu devrelerden istediğiniz birini yapacaksınız, bunun çıkışına birde istediğinz güçte poweramp ekleyip herşeyi bir kutuya koyacaksınız. tda serisinden bir entegre kullanarak çok küçük boyutta ama güçlü amfi yapılabilir. preampında boyutu cok muhim bir şey değil. herşey hoparlör ve akünün boyutuna bağlı yani
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Preamplar 150tl civarlarından başlıyor biraz pahalıya gelicek bana. Önerdiğiniz bir tda entegresi modeli var mı elimdeki hoparlore uygun?
  • ZakkWyldeBLS kullanıcısına yanıt
    ya özür dilerim önceki mesaja link bırakcaktım unutmuşum
    http://www.sabrotone.com/?cat=47
    burada büyük kaliteli bir kaç amfinin preamplarının fet versiyonu var. bunların çıkışınada istediğin güçte poweramp baglayacaksın.
    processorun kaliteliyse onun amfi modellemesinide preamp olarak kullanabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 30 Temmuz 2014; 2:59:03 >
  • bu bina temel tutmaz o hoparlör 5+1 lerdeki tiz yada mid hoparlörü her yeri kapalı baksana..
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Bende devre önerecegim ama preamp bolumunde takildim.
    Arkadas kaliteli degilde normal bir sistem istiyor.
    Mikrefon devresi preamp gorevi goruyor, gitari calistirirmi. Bunu cözmeden anfiye gecemeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ses vermesine verirde o sekilde yapacaksa hic yapmasin cok kotu vir aes cikar. ama dedigim gibi processorune guveniyorsa onun line cikisinden direk powerampa girebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 30 Temmuz 2014; 13:05:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prosesorun Boss me-70.Kaliteli fakat büyük ve ağır.Herhangi bir preamp ve poweramp kullanmadan sadece amfi entegresi ve içinde bulunan jack girişiyle kullanmayı denesem çok mu kötü olur?Aksi halde en az 350 tlye gelecek bana.Son olarak elimdeki hoparlor kullanılmayacak kadar kötü mü? Yada Wah pedalı işe yarar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZakkWyldeBLS -- 30 Temmuz 2014; 15:13:53 >
  • ZakkWyldeBLS kullanıcısına yanıt
    Elinizde muzik seti aux/line girisinden veya baska ses girisi olan pc hoparloru yada tv AV girisinin audio uçlari normal anfi girisidir. Vah pedalini bu gibi cihazlara yada normal anfilerin line girisine baglayabiliyorsaniz olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wah pedalında gitar ve amfi girişi var sadece. Amfi girişi kısmında Jack dönüştürücü takıp bağlantı kurulabilir?
  • Tamam işte; asıl önemli olan wah petalının anfiye bağlanırken preamp isteyip istememesi önemli.
    Jak dönüştürücünüz varsa deniyebilirsiniz..
    http://i.hizliresim.com/NYrB6Y.jpg
    Bu gitarlarda çeşitli ses alıcıları oluyor;
    1. Elektro yada elektronik gitarda tam bilmiyorum,, manyetik okunuyor,, elektrogitar anfisi preampı buna göre tasarlanıyor.
    2. Gitarın içine uygun bir noktaya para şeklinde mikrefon (piezo galiba) koyuyorlar ondan okuyan preamlar var,
    3. birde öpücük diye bir zımbırtı koyuyorlar (kapasitif yada piezo diyorlar) mikrefon)..
    Sizin gitarda hangisi mevcut.. bunlarda aklıma takılıyor,, yok gitar anfisi,, elektrogtar anfisi,, bass gitar anfisi (bunu biliyorum, alt frekansları okuyor yada preamp devresine ek LPF devreside konuyor olabilir.
    Bu devre elektro gitar içinhttp://www.kendinyapsit...mplisi_yapimi-1952.html
    burada(gitar anfisi) bize sağdece sol altak devre lazım,, entegrenin evirmeyen girişine niye 6v vermiş,, mini pc ye 6v vermiş burası tam katliam.!>>http://320volt.com/wp-c...2008/06/ta8210_sema.png
    şöylebir devre var;http://www.redcircuits.com/Page69.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 30 Temmuz 2014; 20:50:55 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.