Şimdi Ara

Gittigidiyor mağduriyetimi anlatıyorum. Kazıklandım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Gittigidiyor "gelegenheit" mağzasından bir adet düzleştirici aldım. Ürünü denemek için çalıştırdım teknik özelliklerde 15 saniyede ısınıyor denen düzleştirici 5 dakika beklememe rağmen ısınmadı ürün tarafıma arızalı geldi kullanamadım. Satıcıya mesaj attım ürünü değiştireceğini söyledi bende bozuk ürün gelince hevesim kaçtı almaktan vazgeçtim iade talebi açtım iade koduyla satıcıya kargoladım. Satıcı ürünü teslim aldı. İade onayını beklerken açtığım iade talebi kendi kendine kapanmış GittiGidiyor talebimi satıcının lehine ürün onayına düşürdü 24 saat içinde para satıcıya aktarılacak mesajı geldi.

    Bende müşteri hizmetlerinden sürekli transfer onayını durdurtup iade talebini tekrardan açtım taki bugüne kadar! GittiGidiyor benim taleplerimi kara listeye almış işlem yapamadıklarını paranın satıcıya aktarılacağını geri gönderdiğim ürünü satıcının teslim almadığını iade kabul etmediğini söyledi. Ben, hayır satıcı kargoyu teslim aldı deyince. Kontrol etti evet almış satıcının ürünü size tekrar yollamasını söyleyeceğim gibi saçma bir cümle kullandı. Bozuk ürünü ben ne yapayım! İstemediğimi derhal iade talep ettiğimi söyledim. Daha sonra başından atmak için biz artık bir şey yapamıyoruz yasal haklarınıza başvurun dedi!

    Şimdi mesele şu Mesafeli satış sözleşmesine göre sağlam dahi olsa ürünü 14 günlük cayma hakkına sahibim. Oldu ki düzleştirici bu kapsama girmiyor. Ürün bana başından kusurlu arızalı geldi ürünü kusurlu ürün diye satıcıya kargoladım. 3 gün + 24 saat içerisinde paramın iade olacağını çözüm merkezinde söylediler. Ama şimdi defalarca taleplerim satıcının gittigidiyoru araması ile kapanıyor para satıcıya aktarılmak için 24 saat geri sayım mesajı geliyor. Ben ne kadar müşteri hizmetlerini arayıp onayı durdurup tekrar iade işlemini başlatsam 10 dk sonra satıcı tekrardan iade talebimi kapattırıyor. Gittigidiyor resmen satıcıdan taraf olup müşterisinin dolandırılmasına göz yumuyor. Mafya gibi davranıyorlar düştük bir kere ellerine ordan oraya savuruyorlar birşey yapamayacaklarını söylüyorlar! şu ana kadar aynı ürüne 10 kere iade talebi girdim ben açıyorum satıcı kapattırıyor. Binevi dolandırılıyorum!

    Şimdi dostlar bu bana yapılan koskoca gittigidiyor tarafından kabul edilebilecek bir davranış mıdır?
    1. Türk Ticaret Kanunu hükümlerini ihlal ediyor
    2. Mesafeli satış sözleşmesi hükümlerini ihlal ediyor
    3. Bana 3 gün + 24 saat sonra paranızı iade edeceğiz dedikten sonra bu sözünüzü yerine getirmeyerek dürüstlüğü ve doğruluğu ve güvenilirliğinizi ihlal ediyor
    4. Müşterisine elindeki bozuk ürünü göndererek kazanç sağlamayı amaçlayan satıcıyı kollamaya çalışıyor muhtemelen aynı şekilde davranması için teşvik ediyor.

    Sonuç olarak satıcının bozuk gönderdiği ürün müşterinin elinde kalıyor hem parasından hem zamanından oluyor!

    Şuanda hem arızalı ürün satıcıda hemde iade taleplerimi usulsüzce kapattırıyor iade etmemi engelliyor. Üstelik gittigidiyor bu satıcıya hiç bir yaptırımda bulunmuyor!

    Son zamanlarda iade ile ilgili çok fazla sorun çıkartıyor gittigidiyora yakışmayan olaylar. Bu konuyu sadece sizleri bilgilendirmek içimi dökmek için açtım teşekkür ediyorum...
    Buda ürünün arıza videosu...https://www.youtube.com/watch?v=r-tNnDlvJy8&t=4s







  • Ürüne ne kadar ödedinız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keçpiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gittigidiyor son bir kaç yıldır satıcının yanında olumsuz yoruma bile izin vermediği oldu kullanmayın.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    263 tl ödedim hocam remington S8540 ürün modeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geç gelecekde olsa amazondan alin. Böyle bir şey yasama ihtimaliniz çok as

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olayı şikayetvar gibi platformlara da yazdım ama şuanda bir sonuca ulaşamadım. Beni en çok üzen çözüm merkezi denen birşey var gittigidiyor da iade talebi açınca süreç oradan ilerliyor müşteri hizmetlerinin iade onayında yetkisi yokmuş çözüm merkezi çalışanlarının ilgilenmesi gerekiyormuş ama hiç bir şekilde sürece dahil olmuyorlar. Benim 24 saat sonunda açılacak olan yardım al butonuna basmam gerekiyormuş. Açtığım iade talebini 24 saat dolmadan satıcı kapattırdığı için çözüm merkezini olaya dahil edemiyorum. Bu işten çok sıkıldım kafam takıldı bikaç gündür bu sorun ile uğraşmaktan çok sıkıldım dostlar bir öneriniz var ise lütfen söyleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakları mahkemesi çözüm olucaktır
  • Sürekli internetten alışveriş ediyorum.En son karşılaşmak istediğim durumlardan biri internet yoluyla kazıklanmak geçmiş olsun hocam.Benim de kargolanmayı bekleyen bi iki sipariş var sahte olmasından korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secxdx kullanıcısına yanıt
    Umarım ürünler orjinaldir hocam orjinal değilse bin bir laf anlatmanız lazım sahte olduğunu kanıtlamak için. Türkiye'de ki e-ticaret anlayışı işte anca bu kadar oluyor. Yabancı bir ülkeden almış olsaydım bozuk üründe bende kalırdı üstüne birde iade alırdım. Çok yazık gerçekten müşteriyi değersiz kılıyorlar satıcıları yüceltiyorlar.
  • garip ben faturalı gelen ürünün faturasını kaybettiğim halde bile iade edip paramı geri aldım genelde böyle yapmazdı gittigidiyor
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Anlam veremedim şu yaşadığım duruma göre gittigidiyorun satıcılara karşı hiç bir otoritesi yok. Adamlar resmen at koşturuluyor ne isterlerse o oluyor .
  • arkadaşlar bugün cidden canıma tak etti satıcı iade taleplerimi usulsüz kapattırması haricinde çözüm merkezindeki mesajlarımı bir şekilde sildiriyor hem mesafeli satış sözleşmesine göre arıza gönderdiği ürünü iade almak istemiyor hemde iade taleplerimi kapattırıp çözüm merkezin içerisindeki mesajlarımı sildiriyor. Mesajımı nasıl sildirebiliyor böyle usulsüzlük olabilir mi içeride adamı var bildiğin olayı kendine göre çevirmeye çalışıyor ben böyle pişkin bir satıcı görmedim! gittigidiyorunda olaya dahil olduğu yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevotr07 -- 21 Mayıs 2020; 12:40:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.