Şimdi Ara

Gittigidiyorda ucuza satan satıcı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
18
Favori
49.502
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Gerçekten çok enteresan yorumlar var Oldu ya bu ürünler çalıntı bir kart ile size sipariş edildi ve teslim aldınız.

    1. Kart sahibi bankaya başvuru ile charge back talep eder. Kartın bilgisi dışında kullanıldığını böyle bir ürün ya da hizmet almadığını bankaya bildirir. Banka üye işyerinden bilgi/savunma ister. Üye işyeri bu aşamada ya ürün tutatırını güzelcene kart sahibine iade eder ya da kart sahibi işyeri aleyhinde yasal takibat başlatır (ya da sineye çekip güzelce ücreti öder)

    2. İşyeri sipariş tutarını kart sahibine paşa paşa iade edince doğal olarak zararını karşılamak için harekete geçer. Sipariş verilirken kullanılan ip numarası filan uğraşmaz "siparişi kim teslim aldı?" "fatura kime kesildi?" ise ilamsız icra takibi başlatır aynı zamanda suç duyurusunda da bulunabilir. Savcılık makamı soruşturma aşamasında siparişi teslim alan kişinin ifadesine başvurur ve ip numarası ve banka kayıtları için Gittigiyor, Amazon, Banka, Servis Sağlayıcıya müzekkere yazılabilir ama yazılmayabilir de. Yargılama esnasında Hakim de bu kayıtları isteyebilir. Nihayetinde kamu davası açılır.

    3. Kart sahibi de boş durmaya bilir. Banka tarafından ücret iadesi almış olsa bile ortada bir suç olduğu için savcılığa suç duyurusunda bulunur. 2. Maddede anlatılan süreç yine başlar.

    4. Ürünü teslim alan kişiye mahkeme celbi gelir. İlk duruşmada Hakim' in tam karşısına böyle cepheden konumlanır. Hakim "Yargılama sonunda suçlu bulunursanız cezanız para cezasına çevrilebilir bunu kabul ediyor musunuz?" diye sorar ve süreç başlar.

    Hakim karşısında baş parmak emilirken cenin pozisyonu almadıysa savunmaya geçilir. IP numarası, gittigidiyor o bu geçin onları zaten gün içerisinde onlarca dosyaya bakan hakim için çok bir şey ifade etmez. Ya kendinizi uygun bir jargonla savunursunuz ve hakimi ikna edersiniz ya da savunamazsınız suç üzerinize kalır.

    Kendinizi savunamayacağınızı düşünüyorsanız dosyaya vekil atarsanız (Avukat) Avukatın tecrübesine göre ücret ödersiniz. Dava sonunda suçsuz bulunursanız devlet vekalet ücretinizi "rayiç bedel üzerinden" ödeyecektir. Üzerinde ödediğiniz para cebinizden çıkar. Suçlu bulunursanız vekalet ücretleri, yargılama giderleri üzerinize kalır. Şikayetçi davaya müdahil olursa ve vekaletle takip ederse onun da vekalet ücretleri üzerinize bırakılır.

    Yazdıklarımlarım inandırıcı gelmiyorsa hukuki.net forumları v.s var. Orada benzer konuları inceleyebilirsiniz. Duruşmaların nasıl geçtiğine dair fikir edinmek isterseniz adliyeye giderek izin verilen bir duruşmaya da katılabilirsiniz.

    Bu gittigidiyordaki arkadaş çalıntı kredi kartı kullanıyor demiyorum. Ama gittigidiyor üzerinden aldığı siparişleri ( ki o ödediğiniz rakamdan bir de %20 komisyon düşün ) Amazon üzerinden daha yüksek ücretler ödeyerek oluşturduğu siparişlerle size yönlendiriyor. Ve amazon.com ödemelerinde mevcut durumda bırakın 3D onayını CVV kodu bile sorulmuyor.

    Böyle bir durum varsa "kesin suçlu çıkarsınız" denilmiyor. Muhtemelen yaşayacağınız süreci yukarıda anlatmaya çalıştım. Yargılama stresi, vekalet ücreti, davanın açılacağı konuma göre ulaşım masrafları v.s çok kolay işler değil.

    İnşallah satın alan arkadaşlar uygun fiyata ürünleri teslim alır ve bir sorun çıkmaz. Sorun çıkma olasılığına karşı forumdakileri uyaranlar da sizi rahatsız etmesin.
    Bunların olacağını demiştim hatta demiştik. Daha önce yazdığım gibi bir güruhun saldırısına karalamasına uğradık. Şu konu altındaki tüm yazışmaları (bazı mesajların silinip - değiştirildiğini belirterek) delil olarak sunabilirsiniz.

    Diğer mağdurun açtığı başlık ;

    Çalıntı Kredi Kartı ile adıma alışveriş yapılmış ifade verdim savcıya ama mahkeme açılmış tarafıma




  • Konuya şöyle bir göz gezdirip sipariş verdiğini söyleyen forum üyelerinin isimlerini buldum. Gelişmelerden haberdar etmek için ekliyorum.

    @EdebiyatOgretmeni
    @pevo
    @thexx
    @o.madanoglu
    @raptor90
    @Gemeo
    @kenya64
    @AslanAvda
    @arlanmazz
    @crashserkan
    @bilgehankalkan
    @EmReKoZaN60



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 10 Temmuz 2019; 17:41:40 >
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    ben alıştım artık her defasında uyardım diye hakaretlere uğramaya :)
    benim asıl şaşkınlığım bizim haklı olduğumuzu gördükleri halde 1 kişi dahi çıkıp özür dilememesi
    ne gururlu insanımız varmış şaşmamak elde değil :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    ben alıştım artık her defasında uyardım diye hakaretlere uğramaya :)
    benim asıl şaşkınlığım bizim haklı olduğumuzu gördükleri halde 1 kişi dahi çıkıp özür dilememesi
    ne gururlu insanımız varmış şaşmamak elde değil :)
    Keşke haklı olmasaydık ucuza ürün almış olsalardı.
  • BU SARIYER MARKETTEN ALISVERİS YAPAN OLDUMU BİR KAC ÜRÜN ALSAM ACABA TEK KARGODA GÖNDERİRLERMİ MESAJ ATTIM CEVAP VERMEDİLER?
  • gercekten ibretlik bir konu....ust konu olmali.....gozu kara dh ahalisinin uc kurusluk bez icin dustukleri durumlar film olsa oscar alir...bir yerde durust satici gorseler binbir turlu soru sorup uyaniklik yapip almayanlar durum kar olunca bile bile kapana atliyorlar...donanimhaber oluculeri bir efsane degil gercektir bu konuda kaniti olmus...ellerinde kredi karti butun gun sicak firsat kovalayan bu kadar kisiyi indirim cadirinda bile bulamazsiniz...ah tecrube ah....tek gecerim o ne guzel seydir osazan ul dehset ul muazzama.
    ibret alan yok ama..bekle gonderirler...ya da konuyu bastan oku

    alinan ibret su....bir insan ne kadar zeki geciniyorsa avlanma olasiligi o kadar artiyor..hayat tecrubesi en buyuk zekadan bile daha ileridir.bir insani sizden daha az zeki gorebilirsiniz ama gercegi bir tek allah bilir.o en basit canliya bile kendini kurtaracak akli vermistir o canli bir gun canlanip sizi en umdugunuz yerden sokabilir.universiteden cikip arada hayat dersi almak sarttir..iyi alisverisler.ben aldim gidiyorum.kolay gelsin.son gelen arkadasta petrol krallari filmindeki en son gelip benzin yok mu diyen abimiz gibi kalakalmis..yazik yaa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 3 Ocak 2020; 0:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.