Şimdi Ara

Gizli İşletim Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyadaki insanların %75 i windows %15 i mac %8i linux kullanıyor işletim sistemi olarak peki geriye kalan %2 lik kısım ne kullanıyor filmlerde izlediğimiz ajanların kullandığı istihbarat işletim sistemleri neler ? Yada istihbarat toplamak amacıyla kullanılan işletim sistemleri neler ? Bunu hep merak etmişimdir açıkçası.



  • Ben öyle bir şey yok diye biliyorum. Windows, Mac ve Linux bu kadar. Senin televizyonda filmlerde gördüğün çoğu izlerken güldüğüm saçma video hileleri. Çoğunda bilgisayar aslında açık değil sonradan ekleniyor. Ama genelde hacker vb. kişilerin redhat, backtrack linux sürümlerini kullandıklarını biliyorum.
  • Bende gülüp geçiyodum ilk başlarda fakat düşününce hiçte mantıksız gelmedi backtrack olsun backbox olsun bunlar okey herkes biliyo artık bunların yanında kendileri için geliştirdikleri bilmediğimiz işletim sistemleri var mı merak ettim açıkçası.
  • mantıksız gelmiyor neden olmasın?
  • Gizli değilde gerçez zamanlı işlemler gerçekleştirebilen, büyük firmaların kendileri için geliştirdikleri birkaç işletim sistemleri mevcuttur. Wikipekiden araştırısan birkaç bilgi bulabilirsin.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_System_Embedded
    http://en.wikipedia.org/wiki/QNX

    Burada da listeyi görebilirsin.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_real-time_operating_systems




  • Evet baktım çoğu açık kaynak kodlu genelde firmaların kendilerine geliştirdikleri işletim sistemleri çoğunu bilmiyorum ama bildiklerimde hep ticari amaçlı şirketlerin kendilerinin kullandığı işletim sistemleri.Ama şöyle bişi var bi CIA'in olsun MIT'in istihbarat bölümündeki adamlar bi windows yada bi mac kullanmazlar en iyi ihtimal kendilerine göre geliştirdikleri bir linux kullanıyor olsalar bile bi adı olması lazım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.