Şimdi Ara

God of War'ın Hikayesi (I-II)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
39.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GOD OF WAR

    Gelmiş geçmiş en iyi PlayStation 2 oyunu hangisi sorusu sorulduğunda bir oyun var ki akranlarının arasından sıyrılmayı iyi başarıyor. Kuşkusuz “God of War”dan bahsediyorum. Acaba temeli mitolojiye dayanan oyun elde ettiği şöhreti hak ediyor mu diye oyunun kahramanı Kratos’a macerasında biraz eşlik ettik.

    Yunan Acısı
    God of War adlı oyun bizleri Yunan mitolojisinin fantastik dünyasına götürüyor. Antik mekanlar, yer altı canavarları, ölümsüzler, insanüstü kaslara sahip insanlar ve tanrılar, tanrıların oyundaki yeri çok önemli. Yunan tanrılarından biraz bahsedecek olursak; başta Zeus geliyor. Zeus Yunan mitolojisinde tanrıların tanrısı olarak geçiyor. Şimşekler ve gök gürültüleri ondan sorulur. Athena ise akıl, sanat, barış ve savaşın tanrıçasıdır. Babası tanrıların başı olan Zeus’tur. Ayrıca Atina kentinin de baş tanrıçası ve koruyucusudur. Zaten şehir adını ondan almıştır. Ares savaş tanrısıdır. Babası Zeus’tur ve Athena’nın kardeşidir. Ares, Athena’nın aksine savaşlarda akıl ve mantık ile hareket etmez. Ona göre çözüm kaba kuvvet ve güçlü bir ordudur. Son olarak bahsedeceğim tanrının adı Hades. Kendisi yeraltı dünyasının tanrısı ve Zeus’un kardeşidir. Kendisine inananlarının sayısını arttırmak için delice uğraşan açgözlü bir tanrıdır. Oyundaki tüm yaratıklar Hades tarafından yeryüzüne, Ares’e hizmet etmesi için gönderilmiştir. Bu saydığım tanrıların arasında bizim kahramanımızın adı Kratos. Kendisi Spartalı acımasız bir askerdir. Kendisi çoluk çocuk demeden önüne geçen herkesi kılıçtan geçirmektedir. Girdiği her savaşta galibiyetler alan Kratos, sonunda Sparta ordusunun başına getirilir. Artık Kratos ve ordusunun karşısında kimse duramamaktadır. Fakat her çıkışın bir inişi vardır. Günün birinde bir savaşta Kratos ve ordusu yenilgiye düşer ve Kratos savaş tanrısı Ares’e hayatına karşılık düşmanını yerle bir etmesini ister. Düşman yok edilir fakat Kratos artık tamamı ile Ares’e aittir. Ares adına birçok yeri fetheder ve fethettiği yerde canlı bırakmaz. Bu durum Kratos için artık çekilmez bir noktaya gelmiştir. Günlerden bir gün Ares, kardeşi Athena’nın güzel şehri Atina’ya göz dikmiştir. Yani tanrılar arası bir çekişme, kavga başlamıştır. Hades’in yeraltı ordusunu da yanına alan Ares Atina’yı yerle bir etmeye başlar. Gözü dönen Ares’i durdurmak için ise tanrılar seferber olur ve Kratos’u görevlendirir. Kendisine Atina’yı kurtarma karşılığı özgürlük ve geçmişinden kurtulma vaat edilir. Ve büyük macera başlar.

    Sparta May Cry
    Oynanış ve dövüş olarak God of War ilk bakışta Devil May Cry’ı andırsa da aslında tamamen farklı bir yapıya sahip. Kratos karşısındakine inanılmaz vahşice davranıyor ve düşman – sivil ayrımı yapmadan önüne geleni ortadan ikiye ayırabiliyor. Macera öğeleri de işin içine karışınca tam anlamı ile kendi stili olan bir oyun ortaya çıkıyor. Oyunda ilerledikçe tanrıların belirli güçlerini alan (Zeus’un şimşeği gibi) Kratos’u durdurmak neredeyse imkansız oluyor. Öldürdüğü her düşman veya sivilden çeşitli ruhlar çıkmakta. Bunlar kırmızı, yeşil ve mavi olmak üzere üçe ayrılıyor. Kırmızı ruhlar ile kılıçlarınızı ve özel güçlerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Mavi ruhlar özel güçlerinizi kullanmak için gerekli iken yeşil ruhlar enerjinizi doldurmaya yarıyor. Bu ruhlar ayrıca oyuna bolca serpiştirilmiş olan sandıklarda da karşınıza çıkabiliyor. Yine bu sandıklardan çıkan nesneler ile enerji ve özel güç barınızı uzatabiliyorsunuz. Bu sistem Onimusha’dan alınmışa benziyor. Oynayanlar bilir, Onimusha’da da öldürdüğünüz düşmanın üzerinden çeşitli renklerde ruhlar çıkmakta.

    Kratos’u üçüncü şahıs bakış açısından yönetiyoruz. Kontroller oldukça dinamik ve büyük bir özgürlük tanıyor. Kratos zıplayabiliyor, yuvarlanabiliyor, tırmanıyor, yüzüyor kutuları itebiliyor kısacası her şeyi yapabilme imkanına sahipsiniz. Yine oyunda kombo yelpazesi oldukça geniş. En iyi dostunuz kaos kılıçları olacak. Sıkıştığınız zaman ise özel güçleriniz koşacak imdadınıza. Kısacası oyundaki kontroller çok basit ve mükemmeller. Oyunda her an tetikte olmanız lazım. Çünkü düşman her yerden gelebiliyor. Bazen de perspektif kamera açıları önünüzü görmenizi zorlaştırıyor bu yüzdende dikkatli olun. Bu cümleyi sakın kamera açıları kötü diye algılamayın. Oyunda oldukça iyi kamera açıları kullanılmış. Her görüntü ayrı sinematik değerler taşıyor. Yani siz yolunuzda ilerlerken ileride Ares’in Atina’yı nasıl yerle bir ettiğini durup izleyebilirsiniz. Ayrıca kapalı kapıları, camları, çerçeveleri kırmayı da ihmal etmeyin. Arkalarında sandıklar olabilir. Düşmana karşıda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Oyun göründüğü kadar kolay değil. Ben normal olarak oynadım ve yaratıklar bazı yerlerde epey kök söktürüyor. Özellikle kalabalık ortamlarda dikkatli olun. Yine “boss” düşmanlar en dikkat edilmesi gereken arkadaşlar oluyor. Oyunun kontrollerinden kısaca bahsetmem gerekirse; kare ve üçgen ile kılıcınızı sallıyorsunuz. Yuvarlak ile düşmanınızı kaparak çeşitli biçimlerde sonunu hazırlayabiliyorsunuz. Yalnız dikkat edin kocamanları kapmanız biraz zor. X ile de zıplıyorsunuz. L3 ile ilerliyorsunuz ve R3 ile yuvarlanabiliyorsunuz. Yuvarlanmak kalabalık düşmanın arasından sıyrılmak için ideal yöntem. L1 ile kendinizi korurken L2 ile özel güçlerinizi kullanabiliyorsunuz. Özel güçlerinizi ise yön tuşları yardımı ile değiştirebiliyorsunuz. Oyundaki aksiyon tuşunuz ise R2. Çeşitli kapıları veya sandıkları R2’ye tıklayarak açıyor veya kırıyorsunuz. Birde kayıt noktalarında R2 ile kayıt ediyorsunuz. Kayıt noktaları sarı ışık huzmesi olarak karşınıza çıkıyor. Yani istediğiniz zaman kayıt edemiyorsunuz.

    Kombinasyonlara Dikkat
    Dövüşürken sinematik hareketler yapmak için kombinasyonlara dikkat etmeniz lazım. Mesela bir devi hırpaladıktan sonra tepesinde yuvarlak işareti çıkıyor. Siz yuvarlağı basınca çeşitli tuş kombinasyonları karşınıza çıkıyor. Bu tuşlar her seferinde değişiyor ve doğru yaparsanız Kratos düşmanını artistik bir şekilde öldürüyor. Yine diğer yaratıklarda yuvarlak tuşuna sürekli basarak ağzından içeriye kılıç sokabilir veya yılan kafalı taşa çeviren yaratıkların (Medusa) kafasını L3’ü doğru yönlere çevirerek koparabilirsiniz. Eğer yanlış yaparsanız dayak yersiniz. Oyunun macera yönü de oldukça ağır basmakta. Kapıları açmak için çeşitli yollar bulmak, yaratıklardan kurtulmak için çeşitli hamleler yapmak, suyun üzerindeki kolonlardan geçmeyi başarmak, kısacası dövüşmediğiniz sürenin tamamı oyunun macera kısmını oluşturuyor. Aksiyon ile macera dengesi iyi ayarlanmış durumda. Elbette saf macera oyunlarındaki zorlu bulmacalar bu oyunda yok. Ama inanın God of War macera öğeleri bakımından da dört dörtlük bir yapım olmuş.

    Tanrıların Şehri Atina
    Oyunun grafikleri için tek kelime ile mükemmel diyebilirim. Her şeye dikkat edilmiş, arka planlara, evlere, heykellere her şeye. Oyun içerisinde aniden durup manzara bile izleyebilirsiniz. Etkileşime girebileceğiniz o kadar çok şey var ki saymakla bitmez. Neredeyse her şeyi kırıp dökebiliyorsunuz. Efektler ise bir başka şahane. Yine karakter ve yaratık modellemeleri dört dörtlük, ara videolar ise şahane. Grafiksel olarak neredeyse hiç eksi bulunmamakta, hatta ileri gidip yok bile diyebilirim. Yine müzikler atmosferi çok iyi derecede tamamlıyor. Kratos’un sert sesinden tutun Yunan mitolojisini insana yaşatan ezgilere kadar her şey mükemmel. Patlamalardan tutun arka planda bağrışan ve yardım için yalvaran insanların sesleri duyulmaya değer. Kratos’un içinde bulunduğu ortamı size aynen yaşatıyor. Kısacası karşımızda teknik bir deha duruyor desem yalan olmaz.

    Kratos Her Eve Girmeli
    God of War ile Sony bir sanat eseri yaratmış diyebilirim. Evinde yakınında bir Ps2’si bulunan herkesin mutlaka oynaması gereken bir yapım var ortada. Teknik özellikleri olsun, sıkmayan oynanışı olsun, konusu olsun oyun bir numara olmayı hak ediyor.




    GOD OF WAR II


    “God of War” adlı oyunun oyun dünyasına girdiğinde yarattığı etkiyi eminim kimse unutmamıştır. Kratos’un PlayStation 2 tarihinin en mükemmel oyunu olduğu konusunda eminim herkes hemfikirdir. Mitolojiden gelme etkileyici senaryosu, grafikleri, müzikleri ve rahat oynanabilirliği ile Sony mükemmel ötesi bir oyun yaratmıştı. Fakat her güzel şeyin bir sonu vardır. Nihayetinde God of War’ da bitmişti ve arşivimizde en güzel köşeyi kapmıştı. Beklentiler artık ikinci bir oyun yönündeydi ve bunu gören Sony beklentileri karşılıksız bırakmadı ve devam oyunu “God of War 2”yi milyonlarca hayranı ile buluşturdu. Doğal olarak bizde hemen bir tane edinip evimize götürdük ve yüksek beklentilerimiz ile beraber konsolumuza güzelce yerleştirdik. Peki sonuç? İncelememizde.

    Şiddet, Kin ve Öfke

    İlk oyundan hatırlayacağınız üzere Sparta ordusunun komutanı Kratos, barbarlara karşı yenilginin eşiğinde iken savaş tanrısı Ares’i çağırır ve hayatı karşılığında düşmanını yok etmesini ister. Ares, Kratos’un dileğini yerine getirir ve tüm barbarları öldürür. Kratos’ta artık Ares’in hizmetine girer. Ama nasıl bir işe bulaştığının farkında bile değildir. Gelgelelim Ares kardeşi Athena’nın şehrini yerle bir etmeye kalkışır. Diğer tanrılarda Kratos’a bir teklif yapar. Eğer Kratos Ares’i durdurabilirse özgürlüğüne kavuşacaktır. İlk oyun boyunca hep bunun için uğraşmıştık ve sonunda Ares’i öldürerek özgürlüğümüze kavuşmuştuk. Ayrıca bununla da yetinmeyip tanrı katına çıkmıştık. Diğer tanrılar Kratos’u Ares’in yerine yeni “God of War”, yani savaş tanrısı yapmışlardı. Kratos tahtında biz ise gururla ekranın başında oyunu bitirmiştik. İkinci oyunda kaldığı yerden devam ediyor. Kratos tanrı olmanın keyfini çıkaracağına tüm öfkesi ile şiddet estirmektedir. Çünkü ölen karısı ve çocuğunu unutamamaktadır. Tüm hıncını ve geçmişinden kurtulmak amacı ile ölümlülere saldırmaktadır. Bunu gören diğer tanrılar Kratos’tan rahatsız olmaya başlamışlardır. Nihayetinde Kratos son damlayı da taşırır ve koruyucusu Athena’yı da karşısında bulur. Rhodes şehrini yıkmak için Olympos’tan dünyaya bizzat inen Kratos’u bir sürpriz beklemektedir. Yoktan gelen bir kuş Kratos’un tüm tanrılık güçlerini elinden alır ve Kratos devasa boyutundan normal insan boyutuna geri döner. Artık o bir ölümlüdür ve karşısında ona kin ve intikam ile bakan dev ordular vardır. Bundan sonrası ile oyuncunun elindedir. Bu anlattıklarım oyunun sadece giriş videosu. Yani tüm konuyu anlattı diye bir kaygınız olmasın. İlk başlarda Athena’ya küfürler savuran Kratos’u oyun boyunca neler bekliyor tahmin bile edemezsiniz. Sadece şunu söyleyebilirim ki ilk oyundaki Kratos aslında melek gibi adammış. Kratos artık iyice kana susamış, vahşileşmiş olarak karşımıza çıkıyor. Kılıcı ile önüne geleni biçiyor, parçalıyor ve fırlatıyor. Ve kan gövdeyi bu sefer üç kat daha fazla götürüyor. Şikayetçi miyiz? Elbette hayır. Gerçek hayatta böyle şeyler göreceğimize oyunlarda bolca görelim daha iyi.

    Dediğim gibi oyuna eksi Kratos olarak başlıyorsunuz ve şehirlerinin yıkılışı ile çılgına dönen askerler üzerinize saldırıyor. Kratos yine ölümlü olduysa da çeşitli güçleri hala onunla. Tabi en önemlisi silahınız ilk oyun sonunda kavuştuğunuz Athena’nın altın kılıçları oluyor. Tıpkı ilk oyundaki Kaos kılıçları gibi bu kılıçlar ile de birçok artistik hareket yapabiliyorsunuz. Yani yabancılık çekeceğiniz bir durum yok. Hatta aksine Kratos yeni hareketler bile öğrenmiş. Kılıçları ile kanca vb. şeylere tutunarak oradan oraya atlayabiliyor, düşmanı şaşırtabiliyor. Ayrıca oyunda ilerledikçe çekiç, mızrak gibi değişik silahlara kavuşacaksınız. Benim tercihim ise elbette Athena’nın kılıçlarından yana.

    Kılıçlar ve Büyüler

    God of War 2’nin ilk oyundan büyük farklılıkları bulunmamakta. Yine tek bir tuş hareketi ile etrafa şimşekler çakarak birçok düşmanın canını okuyabiliyorsunuz. İkinci oyunda yeni büyüler bizlerle olacak. Etrafa büyülü oklar yağdırabileceğiniz “Typhons Bane”, Elektirk yayabileceğiniz “Crono’s Rage”, deprem yaratabilen “Atlas Quake” ve karşınızdakini taşa çevirebileceğiniz “Head of Euryale “ yeni büyülerimiz olacak. Etrafa bolca serpiştirilmiş sandıklardan çıkan yeşil ve mavi ruhlar ile enerjinizi ve gücünüzü doldurabiliyor, kırmızı ruhlarla da silah ve büyülerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Yine macera öğeleri de yerlerini almış durumdalar. Önümüzdeki kapıyı açmak için heykel çekmeler, zamana karşı yarışmalar, bin bir çeşit bubi tuzakları, labirentler kısacası hepsi yerlerini almış durumda. Peki oyunda değişiklik yok mu ? Elbette ki var. İkinci oyunda etrafta etkileşime girebileceğiniz daha çok nesne ve eşya bulunmakta. Dövüşler sırasında artistik hareket çeşitlilikleri epey arttırılmış durumda. Bununla paralel olarak eğlence seviyesi bir kat daha artıyor. Bu sefer karşınızdaki düşman daha dinamik ve daha hareketli. Ayrıca boss dövüşleri kanımca biraz daha zorlaştırılmış gibi. Belki bana öyle gelmiştir ama boss dövüşlerinde ilk oyundan biraz daha fazla zorlandım diyebilirim. Eğer iyi bir God of War oyuncusu değilseniz yeni analog paralarını hazır edin derim. Analog demişken oyundaki kontroller bilindik. İlk defa oynayanların ise kolayca alışacağı türden. X tuşu zıplıyor, yuvarlak düşmanı kapıyor, kare ve üçgen ile en klas hareketleri yapabiliyorsunuz. L1 ile kendinizi koruyabiliyor ve L2 ile büyülerinizi kullanabiliyorsunuz. Son olarak R1 ise aksiyon tuşumuz oluyor. Kapı açma, eşya itme gibi görevleri R1’e basarak gerçekleştiriyoruz.

    Yahu Bu Ps3 Değil mi?
    Grafiksel ve Müzik olarak God of War Ps2’nin tüm gücünden yararlanıyor. Sony çalışanları yine bir sanat eseri yaratmışlar diyebilirim. Mitoloji üzerinde iyi çalışmışlar ve her karakterin çiziminden tavırlarına kadar her hareketi dört dörtlük olmuş. Hydra olsun, tepegözler olsun, lejyonerler olsun hepsinin kendi çaplarında birer karizması var. Arka plan çizimlerinde ise resmen devrim yaratılmış. Çizim uzaklığı neredeyse sınırsız. Durup dakikalarca etrafı seyrettiğim olmuştur. Hareket eden, etmeyen her şeyin detayı üst seviye. İlk oyundaki arkadaşlar bile grafiksel olarak güzelleşmiş olarak karşımıza çıkıyorlar. Kısacası grafikler bir Ps3 oyununkiler kadar harikalar. Çalan parçalarda grafikler kadar ihtişamlılar. Gaza getiren müzikler, mitolojiyi aynen yansıtan parçalar, efektler harika. Atmosferi büyük oranda tamamlıyorlar. Kısacası ilk oyundan da daha iyi bir God of War var karşınızda düşünün artık.

    Bekle Bizi Olympos

    God of War’ın ilk oyunu oynayanlar doğal olarak ikinci oyunu alacaklardır. Eğer ilk oyunu oynamadıysanız ki ayıp edersiniz, Ps2’nin veda etmeden önce son bombasını muhakkak oynamanızı öneririm. Bu oyundan sonra kolay kolay oyun beğeneceğinizi pek zannetmiyorum. Bu arada oyunun üçüncüsünün next-gen konsollar için çıkacağı kesin olmasa da nette iyice yayılmış durumda.



    Arkadaşlarımdan ve tanımadığım daha birsürü kişiden imzam dolayısıyla PM aldım. Bu istek üzerine bunu yapma gereği duydum.

    God of War'ın ana başlığını bütün aramalarıma rağmen bulamadım.Buraya neden yazdın, ana başlık varken sen konu açıyosun deyip emeğime yazık etmeyin.Çok uğraştım. Ana konuyu bulamadım.Kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 19 Haziran 2008; 22:22:16 >







  • güzel bir yazı olmuş tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snomask

    güzel bir yazı olmuş tebrikler
    süper bir yazı emeğine sağlık .
    bu arada dediğin gibi insan bu oyunu oynadıktan sonra oyun beğenmiyor ya xbox aldım ama god of war gibi oyun bulamadım ninja gaidende güzel ama god of war daki atmosfer yok yanına bile yaklaşamıyor ninja gaiden.ah ulan ah ps3 almaya param yetseydi alıcaktım sırf gow 3 için.ama olsun çıktığı gün gidip ps3 cafede 5 saat oynicam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mütercim-GTX

    süper bir yazı emeğine sağlık .
    bu arada dediğin gibi insan bu oyunu oynadıktan sonra oyun beğenmiyor ya xbox aldım ama god of war gibi oyun bulamadım ninja gaidende güzel ama god of war daki atmosfer yok yanına bile yaklaşamıyor ninja gaiden.ah ulan ah ps3 almaya param yetseydi alıcaktım sırf gow 3 için.ama olsun çıktığı gün gidip ps3 cafede 5 saat oynicam

    Alıntıları Göster
    İyi çalışılmış bir yazı keşeke forumda böyle makaleler artsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANOZ

    İyi çalışılmış bir yazı keşeke forumda böyle makaleler artsa

    Alıntıları Göster
    Ana konudan devam ediniz, konu kilitlenmiştir.

    Şaka yaptım

    Süper paylaşım, emeğinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Ana konudan devam ediniz, konu kilitlenmiştir.

    Şaka yaptım

    Süper paylaşım, emeğinize sağlık.


    Alıntıları Göster
    süper çalışma tebrikler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arsenic

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    konuyu süper özetlemişsin arkadaşım emeğine sağlık ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    konuyu süper özetlemişsin arkadaşım emeğine sağlık ,

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler bunu kendinmi yazdın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awesome

    Teşekkürler bunu kendinmi yazdın?

    Alıntıları Göster
    Ne alakası var yahu savaşta yenilmesiyle. Kratos savaşmaktan başka birşeyi gözü görmez hale gelip bir köyü ordusuyla yokederken kendi kızı ve karısını da öldürüyor. Savaşı kaybetmesiyle falan ilgisi yok. Derisinin bembeyaz olmasının nedeni de katlettiği kızı ve karısının küllerinin vücuduna yapışmış olması...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 19 Haziran 2008; 15:12:23 >
  • @ snomask , protherm,CANOZ,sky__walker,***Respect***,Jago,ChnGT/GTS

    teşekkür ederim. hazırlamam 3 günümü aldı. Eğer God of War'ın ana konusuna alınırsa iyi olabilir. burda da kalabilir farketmez.

    @Blacktric

    sanırım yanlış anladın.
    olay şöyle ; Kratos kaybetmek üzere olduğu savaş sırasında tam karşı ordunun komtanı onu kesecekken Ares'e haykırır. Lütfen benim savaşı kazanmamı sağla ! Tüm hayatımı sana feda edeyim şeklinde. Ares'e ruhunu satar kısacası. Karısı ve çocuğu öldükten sonra küllerinin üzerine yapışması olayı aslında ruhunun Ares'e satılmış olması

    aslına bakarsanız karakterimiz biraz biraz şizofreni
    neden derseniz , Ares'e giderken devin içinde pandora kutusunu aldıktan sonra Ares'in attığı dikitle ölüyor ve kendisinin klonlanmış halleriyle dövüşüyor. Aslında dövüştüğü kendi vicdanı. Çünkü karısı ve kızını öldürmesi onu mahvediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 19 Haziran 2008; 16:03:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    @ snomask , protherm,CANOZ,sky__walker,***Respect***,Jago,ChnGT/GTS

    teşekkür ederim. hazırlamam 3 günümü aldı. Eğer God of War'ın ana konusuna alınırsa iyi olabilir. burda da kalabilir farketmez.

    @Blacktric

    sanırım yanlış anladın.
    olay şöyle ; Kratos kaybetmek üzere olduğu savaş sırasında tam karşı ordunun komtanı onu kesecekken Ares'e haykırır. Lütfen benim savaşı kazanmamı sağla ! Tüm hayatımı sana feda edeyim şeklinde. Ares'e ruhunu satar kısacası. Karısı ve çocuğu öldükten sonra küllerinin üzerine yapışması olayı aslında ruhunun Ares'e satılmış olması

    aslına bakarsanız karakterimiz biraz biraz şizofreni
    neden derseniz , Ares'e giderken devin içinde pandora kutusunu aldıktan sonra Ares'in attığı dikitle ölüyor ve kendisinin klonlanmış halleriyle dövüşüyor. Aslında dövüştüğü kendi vicdanı. Çünkü karısı ve kızını öldürmesi onu mahvediyor.
    "Bir zamanlar genç ve istekli bir Sparta kaptanı iken, Kratos yaklaşık 10 yıl boyunca tanrıların hizmetkârı haline geldi. Karşısına çıkan barbar ordusunu yenemeyeceğini anladığında da bu katliamdan kurtarması için Ares'e hayatını teklif etti. Ares'de onun yalvarışına karşılık verdi ve gücünü kullanarak Kratos ve adamlarını kurtardı. Daha sonra da Kratos'u muhteşem güçler ve Blades Of Chaos adı verilen kısa kılıçlara bağlanmış kırbaç şeklindeki zincirlerle donattı. Daha sonra da kendisine olan bağlılığı ve saygısı adına Yunanistan'ın büyük bir kısmını ele geçirmesini emretti. Karşısına çıkan ve Athena'ya tapan bir köyü basan ve köyün tapınağına girerek herkesi öldüren Kratos, yaptıklarından sonra o anki delilik ve kana susamışlık anında kendi karısı ve çocuğunu da öldürdüğünü farketti. Aslında bu da Ares tarafından Kratos'u ölümün kendisi haline getirtmek için yapılmış bir plandı..."

    Yukarıda yazdıklarım Wikipedia'nın sitesinde God Of War için anlatılmış Plot (hikayenin giriş kısmı) bölümündeki yazının girişidir. Yani bahsettiğim olay gerçek lütfen araştırmadan veya bilgi sahibi olmadan üstün körü yazılar yazmayın...

    Wikipedia God Of War Sayfası

    Hala da inanmıyorsanız Level'ın God Of War 2 incelemesini okuyabilirsiniz. God Of War'un hikayesinden de bir kısım anlatmışlar (kül olayı dahil)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 19 Haziran 2008; 16:16:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blacktric

    "Bir zamanlar genç ve istekli bir Sparta kaptanı iken, Kratos yaklaşık 10 yıl boyunca tanrıların hizmetkârı haline geldi. Karşısına çıkan barbar ordusunu yenemeyeceğini anladığında da bu katliamdan kurtarması için Ares'e hayatını teklif etti. Ares'de onun yalvarışına karşılık verdi ve gücünü kullanarak Kratos ve adamlarını kurtardı. Daha sonra da Kratos'u muhteşem güçler ve Blades Of Chaos adı verilen kısa kılıçlara bağlanmış kırbaç şeklindeki zincirlerle donattı. Daha sonra da kendisine olan bağlılığı ve saygısı adına Yunanistan'ın büyük bir kısmını ele geçirmesini emretti. Karşısına çıkan ve Athena'ya tapan bir köyü basan ve köyün tapınağına girerek herkesi öldüren Kratos, yaptıklarından sonra o anki delilik ve kana susamışlık anında kendi karısı ve çocuğunu da öldürdüğünü farketti. Aslında bu da Ares tarafından Kratos'u ölümün kendisi haline getirtmek için yapılmış bir plandı..."

    Yukarıda yazdıklarım Wikipedia'nın sitesinde God Of War için anlatılmış Plot (hikayenin giriş kısmı) bölümündeki yazının girişidir. Yani bahsettiğim olay gerçek lütfen araştırmadan veya bilgi sahibi olmadan üstün körü yazılar yazmayın...

    Wikipedia God Of War Sayfası

    Hala da inanmıyorsanız Level'ın God Of War 2 incelemesini okuyabilirsiniz. God Of War'un hikayesinden de bir kısım anlatmışlar (kül olayı dahil)...

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Blacktric

    "Bir zamanlar genç ve istekli bir Sparta kaptanı iken, Kratos yaklaşık 10 yıl boyunca tanrıların hizmetkârı haline geldi. Karşısına çıkan barbar ordusunu yenemeyeceğini anladığında da bu katliamdan kurtarması için Ares'e hayatını teklif etti. Ares'de onun yalvarışına karşılık verdi ve gücünü kullanarak Kratos ve adamlarını kurtardı. Daha sonra da Kratos'u muhteşem güçler ve Blades Of Chaos adı verilen kısa kılıçlara bağlanmış kırbaç şeklindeki zincirlerle donattı. Daha sonra da kendisine olan bağlılığı ve saygısı adına Yunanistan'ın büyük bir kısmını ele geçirmesini emretti. Karşısına çıkan ve Athena'ya tapan bir köyü basan ve köyün tapınağına girerek herkesi öldüren Kratos, yaptıklarından sonra o anki delilik ve kana susamışlık anında kendi karısı ve çocuğunu da öldürdüğünü farketti. Aslında bu da Ares tarafından Kratos'u ölümün kendisi haline getirtmek için yapılmış bir plandı..."

    Yukarıda yazdıklarım Wikipedia'nın sitesinde God Of War için anlatılmış Plot (hikayenin giriş kısmı) bölümündeki yazının girişidir. Yani bahsettiğim olay gerçek lütfen araştırmadan veya bilgi sahibi olmadan üstün körü yazılar yazmayın...

    Wikipedia God Of War Sayfası

    Hala da inanmıyorsanız Level'ın God Of War 2 incelemesini okuyabilirsiniz. God Of War'un hikayesinden de bir kısım anlatmışlar (kül olayı dahil)...


    güzel kardeşim ben de farklı bişey söylemedim ki...

    ben sadece olayı yüzeysel değil derinden incelemeyi tercih ettim.
    senin söylediklerin yanlış demedim.
    biraz dikkatli okursan ne demek istediğimi anlarsın
    Kratos'un vücudunun beyazlamasında hayatını Ares e feda etmesi de var dedim.

    ayrıca bilgi sahibi olmadan falan bişeyler söylemişsin. emeğime hakaret etmeye lüzum yok. ben oyunu daha profesyonel incelemeye çalıştım. etraftan sitelerden duyduklarımla yetinmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    quote:

    Orjinalden alıntı: Blacktric

    "Bir zamanlar genç ve istekli bir Sparta kaptanı iken, Kratos yaklaşık 10 yıl boyunca tanrıların hizmetkârı haline geldi. Karşısına çıkan barbar ordusunu yenemeyeceğini anladığında da bu katliamdan kurtarması için Ares'e hayatını teklif etti. Ares'de onun yalvarışına karşılık verdi ve gücünü kullanarak Kratos ve adamlarını kurtardı. Daha sonra da Kratos'u muhteşem güçler ve Blades Of Chaos adı verilen kısa kılıçlara bağlanmış kırbaç şeklindeki zincirlerle donattı. Daha sonra da kendisine olan bağlılığı ve saygısı adına Yunanistan'ın büyük bir kısmını ele geçirmesini emretti. Karşısına çıkan ve Athena'ya tapan bir köyü basan ve köyün tapınağına girerek herkesi öldüren Kratos, yaptıklarından sonra o anki delilik ve kana susamışlık anında kendi karısı ve çocuğunu da öldürdüğünü farketti. Aslında bu da Ares tarafından Kratos'u ölümün kendisi haline getirtmek için yapılmış bir plandı..."

    Yukarıda yazdıklarım Wikipedia'nın sitesinde God Of War için anlatılmış Plot (hikayenin giriş kısmı) bölümündeki yazının girişidir. Yani bahsettiğim olay gerçek lütfen araştırmadan veya bilgi sahibi olmadan üstün körü yazılar yazmayın...

    Wikipedia God Of War Sayfası

    Hala da inanmıyorsanız Level'ın God Of War 2 incelemesini okuyabilirsiniz. God Of War'un hikayesinden de bir kısım anlatmışlar (kül olayı dahil)...


    güzel kardeşim ben de farklı bişey söylemedim ki...

    ben sadece olayı yüzeysel değil derinden incelemeyi tercih ettim.
    senin söylediklerin yanlış demedim.
    biraz dikkatli okursan ne demek istediğimi anlarsın
    Kratos'un vücudunun beyazlamasında hayatını Ares e feda etmesi de var dedim.

    ayrıca bilgi sahibi olmadan falan bişeyler söylemişsin. emeğime hakaret etmeye lüzum yok. ben oyunu daha profesyonel incelemeye çalıştım. etraftan sitelerden duyduklarımla yetinmiyorum.

    Alıntıları Göster
    Elbette öyle bende farkettim yazıdaki profesyonelliği. Herneyse emeğinize sağlık kolay gelsin tekrar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blacktric

    Elbette öyle bende farkettim yazıdaki profesyonelliği. Herneyse emeğinize sağlık kolay gelsin tekrar...

    Alıntıları Göster
    güzel olmus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

    güzel olmus

    Alıntıları Göster
    Oyunun PSP versiyonu bence en guzeli, yanlis anlasilmasin oyunu genel olarak sevmiyorum ama PSP'de finalde Atlas'in efsanesinin bu sekilde baglanmasini begendim yalnizca. Diger yandan bana cok abartilmis geldi oyun. Oyunda buyuk bi yenilik yok aslinda konuda gectigi uzere Devil May Cry'dan tek farki daha vahsi olmasi, ve ortamla biraz daha interaktif olmasi(Devil May Cry daha cok adamlari oldur, bi sonraki odaya gec yine oldur seklinde devam ediyor) ama PS2'nin oyunlari arasindan siyrilmak falan.....ya bana hitap etmiyo oyun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paranoid_andr0id

    Oyunun PSP versiyonu bence en guzeli, yanlis anlasilmasin oyunu genel olarak sevmiyorum ama PSP'de finalde Atlas'in efsanesinin bu sekilde baglanmasini begendim yalnizca. Diger yandan bana cok abartilmis geldi oyun. Oyunda buyuk bi yenilik yok aslinda konuda gectigi uzere Devil May Cry'dan tek farki daha vahsi olmasi, ve ortamla biraz daha interaktif olmasi(Devil May Cry daha cok adamlari oldur, bi sonraki odaya gec yine oldur seklinde devam ediyor) ama PS2'nin oyunlari arasindan siyrilmak falan.....ya bana hitap etmiyo oyun

    Alıntıları Göster
    dostum yazı güzelde god of war 2 yazısı alıntı diye yazmayı unutmuşsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    dostum yazı güzelde god of war 2 yazısı alıntı diye yazmayı unutmuşsun

    Alıntıları Göster
    güzel yazı.tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi aksiyon/macera serisidir god of war.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    dostum yazı güzelde god of war 2 yazısı alıntı diye yazmayı unutmuşsun

    Alıntıları Göster
    paylaşımın için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatronic

    paylaşımın için teşekkür ederim

    Alıntıları Göster
    bende gow 1 ve 2 yi arıyorum pal vs olması gerekiyor..satan ve satmayı düşünen arkadaşlar pm atabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatronic

    paylaşımın için teşekkür ederim

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: quatronic

    paylaşımın için teşekkür ederim



    teşekkürler


    quote:

    Orjinalden alıntı: wildlove

    güzel yazı.tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi aksiyon/macera serisidir god of war.


    aynen katılıyorum




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.