Şimdi Ara

GODYR (Udyr Anka Duruşu Rehberi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlangıç Notu: ABOV BUNE LAN NE ARA YAZDIM BU KADAR BEN?!?! Arkadaşlar harbiden işsizliğime denk geldi, çok uzun yazmışım, benim gibi işsiz olan arkadaşların hoşuna gidebilir.


    Merhabalar beyler bayanlar. Trick abimizin GODYR oynayış tarzını açıklayacağım. Build ve oynayış tarzının yaratıcısı ben değilim.

    Şimdi nedir bu GODYR? Güzel isim koymuş Trick reyiz çünkü gerçekten oyunda "god" oluyorsunuz :))

    Hemen kısaca özet geçeyim okumaya üşenenlere. Bu build'i kullanırken oyunun %80'ini orman temizliği ile geçiriyorsunuz. Ve bu sayede oyundaki diğer oyunculara 3-4 level fark atıyorsunuz, 3-4K gold farkı atıyor ve early game'de yaptığınız solo ejder ve duo baron ile takımınızı gizliden gizliye taşımış oluyorsunuz. Bu tarzın tek ama tek dezavantajı early game'de (ilk 15dk falan) takımınız safe oynamayı bilmiyorsa çok büyük sıkıntı çekersiniz, o yüzden oyuna girmeden önce takımınızla iyice anlaştığınızdan ve safe pick'ler yaptığınızdan emin olun.

    Tekrar söylüyorum, bu build Trick2G isimli streamer'in build'idir. Ben sadece daha anlaşılır hale getirmeye çalıştım, hatam varsa affola.

    Şimdi...

    Oyuna başından sonuna kadar ne yapacağınızı anlatacağım, adım adım.

    Rünler bölümünde belirtilen rünleri ve kabiliyetleri seçin (rünler çok şart değil) ve takımınıza ne yapacağınızı açıklayın. Bronz, Silver ve Gold liglerinde başlarda çok flame yapıyorlar bu konu hakkında -"LAN O.Ç JUNGLE GANG GELMEZ MI"- o yüzden bence oyunun en sıkıntılı safhası pick ekranıdır, takım anlayışlı ise ve size güveniyorsa zaten oyunu kazanma ihtimaliniz 2 katına fırlıyor direk. Hele bir de safe oynarlarsa...

    Küçük bir tavsiye, TOP LANE'i çok iyi oynayabilen ve karşısındakini farm ve kill'de geçebilecek birisi ile duo girerseniz buda oyunu kazanma şansınızı büyük oranda arttırabilir, bot ve mid lane'in yaptığı hataları kapatabilirsiniz. Zaten bütün lane'ler farmda ve kill'de yenilmişse GODYR'a suç atmayın. Safe oynamayı öğrensinler peze***ler. Neyse.

    Oyuna girdiniz, ve mid game'e kadar jungle'da ve boş lane'lerde farm yapacağınız için blue'dan başlamak saçma olur. Red'e doğru gidiyorsunuz. Red'in tam arkasına geçiyorsunuz ve R (Anka Duruşu) yeteneğinizi açıyorsunuz. Bu yeteneği fullemek önceliğiniz olacak. İlk 5 olan skill bu olmalı.

    Nedir bu Anka Duruşu? En efektif şekilde nasıl kullanılır? Dinleyin.

    Sürekli Etki: Udyr ilk normal saldırısında ve sonraki her üç saldırıda bir önündeki rakipleri ateşe boğarak, 40/80/120/160/200 (+45% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir.

    Aktifleştirildiğinde: Udyr'in yaydığı ateş dalgaları, 5 saniye boyunca yakındaki rakiplere saniye başına 15/25/35/45/55 (+25% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir.

    Evet. Anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse, R'ye bastığınızda Udyr'in baktığı yere yani tam önüne ateş püskürtüyor ve büyü hasarı veriyor. Ve Anka Duruşu açık iken her 3 saldırıda bir yine önüne ateş püskürtüyor.

    Ayrıca aktifleştirildiğinde 5 saniyelik Günateşi Pelerini etkisi yapyor. Yani saniye başına büyü hasarı veriyor etrafına.

    Oyundaki en iyi jungle clear yeteneklerinden biri, ve hatta en iyisi.

    Bu yeteneği etkili kullanmanın yollarından biri, saldırı hızı çıkmaktır. Neden? O 3 vuruşu ne kadar kısa sürede gerçekleştirirseniz, o kadar fazla ateş püskürtürsünüz. Ama saldırı hızı çıkmayacağız tabi. Büyük bir salaklık olur bu. Çünkü bizim %85 TANK olmamız lazım ve saldırı hızı + tankiness veren ve UDYR'e yarayan iyi bir item yok. Peki saldırı hızı açığını nası kapatacağız?

    Rünler bölümündeki rünler ile girerseniz, başlangıçta %15 saldırı hızınız olacak, ve 2. seviyede Q yeteneğinizden gelen %30'luk saldırı hızı ile %50'ye yakın bir saldırı hızı bonusunuz olacak, ve afedersiniz köpek gibi jungle temizliyor ve hasar vuruyor olacaksınız.

    Nerede kalmıştık? Hah. Red Buff'ın arkasında bekliyorduk. Evet. 1.40'ta Red Buff'ın tam arkasıda durmalıyız ve ensesine bakıyor halde spawn olmalı. Bu sayede Anka Duruşu ile hem küçük canavarlara hemde Red Buff'a aynı anda hasar verebileceğiz. Çok güzel bir AoE etkisi yapıyor.

    Hızlıca Red'i kestikten sonra hemen ifritlere gidiyoruz -burada yapmanız gereken ifritin yanına gitmek, Q yeteneğinize basmak, 1 kere normal vuruş yapmak ve hızlıca Anka Duruşu'na geçmek olacak, ve Q'nun verdiği %30 saldırı hızı ile ifritleri hızlıca kızartmış olacaksınız, ve bunu her kampı temizlerken yapmanız gerek- ve olabildiğince ifriti aleve boğarak (zamanla ustalaşacaksınız) hızlı bir şekilde Blue Buff'a doğru yola çıkıyoruz. Neden Red Buff'tan başladık diye soranlar olabilir. Zaten gang atmayacağımız için canavarlara en fazla damage'i vermemiz lazım, bu nedenle Red Buff bize daha çok gerekli. Ayrıca Anka Duruşu ile çok iyi sinerji oluyor (DPS açısından).

    Blue'yu aldık? Ne yapıcaz??

    Normalde bu rotayı tamamlayan ormancı arkadaşlar genelde gang atmaya başlar, uygun olan lane'yi basarlar ve ne yaptıklarını tam olarak bilmeyenler sadece boşa zaman harcamış olurlar. ayrıca en kötü bir ihtimal karşı adama ölerek diğer takım arkadaşının ragequit atmasına sebep olurlar. Ha çok güzel baskınlar yapıp ilk kan çıkartan varmıdır? Vardır tabi. Bize pek denk gelmedi ama vardır yani ne biliyim.

    Biz gang atmıyoruz. 0 risk oynuyoruz çünkü. Ne karşı ormana giriyoruz, ne gang atıyoruz ne de ekşınlara giriyoruz. Farm farm farm.

    Şimdi buranın bi kırılma noktası var.

    1. Eğer Red Buff iyi pullandı ve siz en az can kaybıyla rotaya başladıysanız, büyük ihtimal ile 1100 gold gibi bir miktar ile base'e dönebilirsiniz ve bu parayla CORE itemlerinizi alıp psikopat gibi gold kasmaya başlarsınız.

    2. Yada hayvan herifler hiç pull yapmaz veya 1 skill atıp gider, yarı canla başlarsınız ve max 800 gold ile dönersiniz.

    Bu ihtimallerde ne yapmalı?

    1. İhtimalde sülalenizraad zaten. Madred'in Pençeleri ve Ruh Taşı'nı satın alıp 2 tane golem'e doğru yola çıkıyorsunuz ve soldan sağa -veya sağdan sola- ormanı temizlemeye başlıyorsunuz.

    - İKİ JUNGLE İTEMİ ALINIRMI LAN OCCCCCCC LOW REPORT UDYR REPORT TY!

    Alınır canısı. Anlatıcam birazdan nedenini.

    2. İhitmalde ise canınızın yettiği kadar kamp kesip 50 veya 60 can ile base atıyorsunuz. Madred'in Pençeleri'ni ve Ormancı Palası'nı alıp Ruh Taşı için para kasıyorsunuz, 1 veya 2 kamp kesip base atıp Ruh Taşı'nı da tamamlıyorsunuz, zaman kaybettiniz ama sağlık olsun çok önemli değil.

    EVET. İKİ JUNGLE İTEMİNİ ALDINIZ. NİYE ALDINIZ?

    Ormanda sınırsız sustain. Ne ejderha, ne blue, ne red, ormanda gezerken hiç bir şekilde hasar almıyorsunuz. Her vuruşunuzda hayvan gibi mana ve can kazanıyorsunuz. Hızlıca orman temizleyip, orman temizlendikten sonra önemli yerlere ward atmak için zamanınız oluyor, isterseniz karşı ifritlere küçük kaçamaklar yapabilirsiniz ama azda olsa risklidir.

    -LA MAL BOŞA PARAN GİTTİ DİĞER İTEMLERİ NASI ALCAN

    Merak etmeyin, Ruh Taşı'nı en fazla 40 saniye içinde amorti ediyoruz zaten ormanda. Tek işimiz kamp temizlemek ve hayvan olmak.

    Tamam. Şimdi envanterinizde 1 madred, birde ruh taşı var. Ve ormanda dönerek 1300 civara gold kastınız. Dakika 9-10 civarı. R fullendi veya fulleniyor, E'yi yani Ayı Duruşu'nu fullemeye başladınız.

    Hemen base atıp Wriggle'ın Feneri, 1 pink ward ve 1 yeşil ward satın alıyoruz ve Ejderha'ya doğru yardırmaya başlıyoruz. %70 ihtimal ile bot lane oyuncuları birbirini yiyorlardır, mid lane farm yapıyor ve karşı jungler ormanını temizliyordur. %30 ihtimal ise karşı jungler bot'a gang atarken sizi solo dragon yaparken görür ve tokatlarlar.

    Oyunda risk alacağınız 2 noktadan birisi burasıdır. Kararı sizin vermeniz lazım.

    Etraf sakin, bot kısmındaki nehirdeki küçük çalıya pembe ward'ı attınız ve ejderha'yı kırmızı ziynet ile kontrol ettiniz, sector clear. Q ve R kombonuzla ejderha'yı mal ediyorsuunz ve smite ile işini bitiriyorsunuz. Takımınız için bedava exp ve gold. Tebrikler!

    Takım arkadaşlarınızın GJ, helal! diye bağırışları arasında ormanınıza girdiniz ve Feral Flare'i tamamladınız. Takımda seyrek şekilde öldürmeler ve ölümler oluyor, şu ana kadar HAYVAN GİBİ FEEDLENEN birisi yok, takım safe oynuyor. Base atıyorsun ve Günateşi Pelerini'ni satın alıyorsun. Ov shit man.

    Bu item Anka Duruşu'na kadar iyi sinerji oluyor ki DPS makinesine dönüşüyorsunuz resmen.

    2. riski almalı ve oyunun kaderini belirlemeliyiz artık. BARON YAPACAĞIZ!1!!

    Dakika 16 veya 17, solotop oyuncunuzu çağırıyorsunuz, nehirdeki küçük çalıya pink ward'ı atıyor ve baron'u kırmızı ziynet ile kontrol ediyorsunuz. Temiz. Yine %70 ihtimal ile Q - R - W kombon ile baronu bir yandan tanklayıp bir yandan pişiriyorsun, solotop oyuncunuz ve sen 15sn içinde smite atarak ile takımınıza devasa bir avantaj getiriyorsunuz.

    %30 ihtimal ile ise top lane oyuncusu'nun üstteki, nehir bitimindeki çalıya attığı ward nedeniyle yakalanıyorsunuz ve tüm takım deli danalar gibi üzerinize geliyor, ölüyorsunuz.

    "Ay 16.dk baron tek atar alayımıza" demeyin. Feral Flare, Kaplumbağa Duruşu Günateşi Pelerini ve jungler itemleriniz ile çok rahat karşı koyabilirsiniz. Korkmadan dalın.

    Önemli olaylar burada bitiyor. Bu dediklerimi yapar ve takımınıza erkenden Baron ve Dragon avantajını alırsanız ve takım oyunu throwlamazsa çok rahat bir şekilde kazanacaksınız. Orman'da kasılmaktan zaten bir hayvan oldunuz ve Feral Flare + R ile önünüze çıkanı pirzola yapıyorsunuz.

    ÖNEMLİ NOT: Takımınız gerçekten kötüye gitmeye başlayana ve artık yardımınıza ihtiyaçları olana kadar, asla ormanı temizlemekten vazgeçmeyin, minyon ve kamplar, tek amacınız bu olsun.


    RÜNLER

    - 9X SALDIRI HIZI MARK'I

    - 9X BÜYÜ DİRENCİ GLYPH'I

    - 9X ZIRH SEAL'I

    - 3X HAREKET HIZI QUINT'I

    SKILL ÖNCELİĞİ

    R > E > W > Q

    CORE ITEMLAR

    Feral Flare, Sunfire Cape, Randuin, MR BOTS

    Bu itemları aldıktan sonra karşı takıma göre Ruh Gömleği, Donmuş Kalp vesaire çıkabilirsiniz. Gerisi pek önemli değil.


    Bu yazıyı buraya kadar okuyan işsiz arkadaşlar selam olsun size.







  • yarin okurum
  • Baya uğraşmışsın da orta düzey oyuncu nerden bilsin taşı maşı. Kısacası resimler ile desteklemen lazım. Yine de şuku basıyorum.
  • a.s. yalnız ben işteyim onu napıcaz?

    bu arada counter gank bilen varsa fırsatını bulunca atsın mal gibi adamı yalnız bırakmasın kule altı girerler genelde 2sinide alır çıkarsınız
  • Okudum eline sağlık denemek lazım farklı bir taktik ama 5 kişi girdiğinde daha rahat olur sanki. Boş boş konular açılacağına böyle orjinal konular yaygınlaşsa keşke
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronon Dex

    a.s. yalnız ben işteyim onu napıcaz?

    bu arada counter gank bilen varsa fırsatını bulunca atsın mal gibi adamı yalnız bırakmasın kule altı girerler genelde 2sinide alır çıkarsınız
    Ben bu anlattıklarını Warwick ile yapıyorum, her şey gayet güzel(Baron Hariç) Baron yemiyor WW ile pek.

    Bir diğer önemli husus ise dakika daha 5 olmadan karşıda birinin 2 0 olması sonucu oyunun mundar olması Böyle bir durumda yapacak hiçbir şey kalmıyor malesef.

    1-2 kere Udyr denedim normal oyunda, baktım çok sövüyorlar vazgeçtim, WW ile en azından 6 olana kadar gank istemiyorlar o konuda şanslı oluyorsun, ona göre oynuyorlar yani.

    Ama sana sorularım var dostum;
    1. Counter jungle gelen bir Lee Sin'e veya Xin Maho'ya ne yapabilirsin? Udyr early duellerde nasıldır?
    2. Kamplar arası gezerken ayı formuna alıp koşturuyor muyuz? Koşturuyorsak mana regen yeterli oluyor mu?
    3. Mid kulesi düşecek gibi olursa veya koridorlar bir bir fail olmaya başlarsa ne yapacağız? Böyle durumlarda oyunu çevirecek hamleleri jungler yapar çünkü.

    edit: Alıştım la alıştım ellerine sağlık bu rehber çok işime yaradı, akıyorum maşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 7 Temmuz 2014; 15:53:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Ben bu anlattıklarını Warwick ile yapıyorum, her şey gayet güzel(Baron Hariç) Baron yemiyor WW ile pek.

    Bir diğer önemli husus ise dakika daha 5 olmadan karşıda birinin 2 0 olması sonucu oyunun mundar olması Böyle bir durumda yapacak hiçbir şey kalmıyor malesef.

    1-2 kere Udyr denedim normal oyunda, baktım çok sövüyorlar vazgeçtim, WW ile en azından 6 olana kadar gank istemiyorlar o konuda şanslı oluyorsun, ona göre oynuyorlar yani.

    Ama sana sorularım var dostum;
    1. Counter jungle gelen bir Lee Sin'e veya Xin Maho'ya ne yapabilirsin? Udyr early duellerde nasıldır?
    2. Kamplar arası gezerken ayı formuna alıp koşturuyor muyuz? Koşturuyorsak mana regen yeterli oluyor mu?
    3. Mid kulesi düşecek gibi olursa veya koridorlar bir bir fail olmaya başlarsa ne yapacağız? Böyle durumlarda oyunu çevirecek hamleleri jungler yapar çünkü.

    edit: Alıştım la alıştım ellerine sağlık bu rehber çok işime yaradı, akıyorum maşallah

    Alıntıları Göster
    O küfürü sil konun silinmesin boşa




  • Ben udyr ile oynarken ormana gömülmeye karşıyım. Hem baskin yapip hemde orman temizleyen en iyi karakter bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofear666

    Ben udyr ile oynarken ormana gömülmeye karşıyım. Hem baskin yapip hemde orman temizleyen en iyi karakter bence.
    DII LECINN





     GODYR (Udyr Anka Duruşu Rehberi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 26 Haziran 2014; 3:41:57 >
  • Rohban
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rochie Roch

    Rohban
    Yama notlarını okumuyorsunuz galiba. Artık orman yaratıkları seviyeye bağlı olarak exp vermeyecek yani level farkı atamayacaksınız. Ayrıca trick artık yaban alevi kasmıyor, Antik golemin ruhuna yöneldi.
  • Benim haberim var. Yine de cok fena fark yaratiyorsun. Dene gor.
  • Runelar içinde,glyphlerin %5 cd reduction olması lazım.Ayrıca ''madstone'' çıkıldıktan sonra illa feral flare tamamlamak zorunda değilsiniz.Madred bırakıp lizard elder tamamlayabilirsiniz.
  • Sen tanky oynuyorsun ben reqw fullüyorum ve ben 3. İten trinity yapıyorum garanti din gibi birşey oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starixa

    Sen tanky oynuyorsun ben reqw fullüyorum ve ben 3. İten trinity yapıyorum garanti din gibi birşey oluyor
    Denendi Onaylandı
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim.

    1. Genellikle counter gang yemezsin red'den başladığın için. Udyr early'de iyidir fakat bir Xin ile başedemez. Ama 100 oyun oynadıysam belki de 7 tanesinde falan 1.55'de baskın yedim, sıkıntı olmaz o yüzden.

    2. Ayı formu şart, belirtmemişim fakat %25 civarı hareket hızı ile tozunu attırıyosun zaten ormanın. Mana Regen problemi 2 jungler itemi aldığın için dert olmuyor, ormanda dolaşırken istediğin kadar skill spamlayabilirsin, dene ve gör :)

    3. Sonlara doğru dediğim gibi, sadece takım arkadaşlarınızın GERÇEKTEN YARDIMA İHTYAÇ DUYDUKLARI ZAMAN ormanda vakit geçirmeyi bırakmalısınız. Ki zaten takım safe oynamıyor, her fırsatta 1v2, 1v1 trade giriyorsa bu anlattıklarımın hiç biri işe yaramaz, fakat takımınızdan en az 2 kişi bu olayı biliyorsa, kesinlikle kazanırsınız oyunu.

    Diğer arkadaşların yorumlarına da teşekkür ediyorum, resim koymayı beceremedim :(

    [image] [/image] içine resim url'sini ekliyorum ama boş çıkıyor.

    Feral Flare olayına gelirsek, arkadaşlar PHOENIX GODYR oynuyorsanız Feral Flare çıkmak %90 daha avantajlıdır, Anka Duruşu ile çok fazla sinerjisi var ve siz ne kadar kamp temizlerseniz hasarı o kadar artıyor, elder lizard olmaz mı? olur, ama Feral Flare çok daha viable'dir. Büyü hasarınızı kat be kat attırır.

    Patch olayına gelirsek. Orman kampları bütün oyuncuların ortalama seviyelerini alıyor ve SİZİN SEVİYENİZ DÜŞÜK İSE ona göre daha fazla exp veriyor. Bu olay zaten çok fazla gang atan veya AFK kalıp oyuna yeni giriş yapan bir oyuncunun işine yarar, oyunun başından sonuna kadar farm yapacak bir jungler için ister silinsin ister silinmesin, diğer oyuncular gang/roam atarken siz zamanınızı farm yaparak geçirdiğiniz için her türlü 4-5 level fark atıyorsunuz zaten.

    Trinity en son seçeneğimdir, low elo'da yapılabilir fakat Tanklığınızdan çok şey feda ediyorsunuz o item ile. Zaten E yeteneğiniz ve ayakkabınız ile inanılmaz bi hareket hızınız oluyor, viable fakat onun yerine çıkılacak bir tank itemi çok daha fazla işinize yarar emin olun. Ama herkesin oynayış stili farklıdır yorum yapamam.

    Udyr tabii ki çok süper pozisyonlar yaratan bir şampiyondur ve süper baskınlar yapılabilir. Bu rehber farm tarzını anlatıyor.

    NOT: 5. eşyayı da aldıktan sonra ruh taşını satıp Warmog veya Banshee yapabilirsiniz. (veya istediğiniz herhangi bir item)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 26 Haziran 2014; 13:10:19 >




  • Bu dediğini yapmıştım ama ilk Q fullüyordum sonra E ,W enson R şeklinde yapiyordum

    Wrigle ile tin taşı 2 jungle itemi gercekten temizlemek icin 10 numara is yapiyor , Q skilinin son hali %70 bi saldiri hizi veriyor , Anka duruşundan daha etkili oluyor denemeni öneririm
    İtem olarak
    1. Mahvolmuş kralin kilici
    2. Üçlü kuvvet
    3. Ruh gömleği
    4. Randu
    Şeklinde gidiyorum , duruma gore bazen aklin sonu cikiyorum

    İlk mahvolmus cikmamin sebebi karsi junle da bolca ugradigim icin tektek kapismalarda xin , lee , kha gelse bile ezip geciyor udyr oluyor godyr.. Öneririm bi deneyin

    Mobilim yazim hatalarindan dolayi kusra bakmayin
  • Ama senin onerinide ilk firsatta deneyecem , gün ateşinin pasifi ile Anka duruşu cidden etkili olabilir orman temizlemek acisindan :)
  • beyler bir sorun var su serverde . dakika 8 ejder , dakika 18 baron alıyorum takıma . toptaki adam sövüyor ww 2 kez gang geldi sen gelmiyorsun diye , bottaki adamlar feedliyor ölümüne , taşınmıyor abi oyun , ne yapsan takıma yaranılmıyor .
    udyr da yaramadı :D
  • Udyr alicaksam oyun basinda takima safe oynamalarini asiri feedlemezlerse her turlu tasiyacagimi soyluyorum %90 ise yariyo.Udyr ile bronz 4 ten silvera cikmistim zamaninda.Daha o zamanlar ff de yoktu hani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.