Şimdi Ara

gökçeada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • haftaya gökçe adaya gitmeyi düşünüyorum. fazla kalabalık olmaması tenha sahilleri olduğu için gitmeyi düşünüyoruz. bu bilgiler doğru mu ve nerede kalınır?
    tavsiyeye acil tarafından ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.



  • merhaba. evet gökçeada fazla kalabalık değildir. ama bazen yerli turist akınına uğruyor. örneğin geçen hafta bayramda aşırı kalabalıkmış.(böyle olabiliyor bazen.). ama normalde sessiz, sakin tam kafa dinlenecek yerdir. kalmak için merkezde ve kaleköyde oteller bulunur. kaleköy denizin hemen yanında kurulu bir köydür. gökçeadanın asıl konaklama olayı pansiyonlardır. yeni bademli köyünde pansiyonlar mevcuttur. arzu ederseniz oralarda kalabilirsiniz. ya da kalacak yere para vermek istemiyorsanız çadır bile kurabilirsiniz.


    başka sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 22 Ağustos 2013; 19:35:07 >
  • teşekkür ederim hafta içi kalacağım zaten. 1+1 ev buldum 3 kişi için merkezde alaylıhisar yada elmas apart 80 tl herhalde en ekonomiği de bu malum öğrenci işi:) temiz ve güzel olması tek beklentim. bu mevsimde yer varsa oraya gidince de bakıp beğenilip pazarlık yapılabilir belki ama ortada kalma riskine de giremiyorum.
  • Dün gece yarısı oradan geldim..Alaylı apart ta kaldık...80 lira gecelik...Beş kişiye kadar odaları var.. Mutfak, banyo, buzdolabı tv ilave wireless mevcut..Biz iki kişi kaldık..En güzel plajı LAZ KOYU yalnız gidiş yolları çok bozuk..Gökçe adanın avantajı dört tarafı plaj dolu...RÜZGAR NE TARAFTAN ESİYORSA İNSAANLAR TERS TARAFA GİDİP ÇOK RAHAT DENİZE GİRİYORLAR...Her gün denize girme şansı oluyor..sessiz sakin köy hayatı sevenler için kafa dinleme yeri...koyun ve keçiler çobansız geziyorlar...Adada hiç hırsızlık yok..Cuma günleri Çarşıdaki büyük camide pilav ayran dağıtılıyor..Her cuma yok..genelde yapıyorlar..Kuyruğa girip bir plastik tabak etli pirinç pilavı ve ayran alıp orada bir duvarın üzerine oturup afiyetle yiyip gidiyorlar..İsteyene tekrar veriyorlar... Hayır sahipleri sıra ile yapıyorlar...Başka yerlerde böyle bir gelenek yok....saygılarımla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Dün gece yarısı oradan geldim..Alaylı apart ta kaldık...80 lira gecelik...Beş kişiye kadar odaları var.. Mutfak, banyo, buzdolabı tv ilave wireless mevcut..Biz iki kişi kaldık..En güzel plajı LAZ KOYU yalnız gidiş yolları çok bozuk..Gökçe adanın avantajı dört tarafı plaj dolu...RÜZGAR NE TARAFTAN ESİYORSA İNSAANLAR TERS TARAFA GİDİP ÇOK RAHAT DENİZE GİRİYORLAR...Her gün denize girme şansı oluyor..sessiz sakin köy hayatı sevenler için kafa dinleme yeri...koyun ve keçiler çobansız geziyorlar...Adada hiç hırsızlık yok..Cuma günleri Çarşıdaki büyük camide pilav ayran dağıtılıyor..Her cuma yok..genelde yapıyorlar..Kuyruğa girip bir plastik tabak etli pirinç pilavı ve ayran alıp orada bir duvarın üzerine oturup afiyetle yiyip gidiyorlar..İsteyene tekrar veriyorlar... Hayır sahipleri sıra ile yapıyorlar...Başka yerlerde böyle bir gelenek yok....saygılarımla..





  • 4 yıldır yaz tatillerini Gökçeada Uğurlu köyünde Türkiye'nin en batı ucunda ailece yapıyorum deniz kumsal çok güzel kafa dinlemek için idealdir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurlu köyü saklı plajı tavsiye ederim harika bir yer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morlale

    haftaya gökçe adaya gitmeyi düşünüyorum. fazla kalabalık olmaması tenha sahilleri olduğu için gitmeyi düşünüyoruz. bu bilgiler doğru mu ve nerede kalınır?
    tavsiyeye acil tarafından ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

    Bu sene için size tavsiyem Gökçeada ya giden feribotların kalktığı Kabatepe de sol tarafta Kabatepe orman kampında kalmanız.

    Günlük çadır yeri parası 25 TL civarı.

    30 TL ye 2 kişilik bir çadır alsanız ve 1 gece kullansanız bile ondan sonra ne kadar kullanırsanız kullanın kar. :)

    Çadırınız varsa, sadece günlük 25 TL çadır yeri masrafınız olur.

    http://www.kabatepe.com.tr/

    Bunun dışında Kabatepe'de kampta kalırken Gökçeada'ya günü birlik araba ile geçip bütün sahillerini bütün koylarını gezmiştim.

    Rüzgarı bol, tesisi az, turizm yönünden zayıf bir yer olduğu kanaatine vardım.

    Gidecek olanlar için Tuz Gölünde çamur banyosu yapılır.

    Keçi eti yenir.

    İnce Burun Türkiye'nin batıdaki en uç noktası, denize girilebilir.

    Dibek kahvesi içilir. (Son zamanlarda kahveyi içen çoğu kişi eski kalitesinin kalmadığını söylemiş.)

    Bunun dışında Gökçeadanın pek bir epirisi yok.




  • Bozcada'yı tavsiye ederim, gökçeada'yı beğenmeyenler için,bir nebze de olsa nefes aldırır..
  • Gökçeada ya 2015 Ağustos 5-15 arasında gidip kaldım. Kesinlikle anlatıldığı kadar güzel bir yer değil. Kefaloz plajı haricinde hiçbir plajında denize girilmez taşlık ve hemen derinleşiyor. Kefaloz plajında da her yeri sörfçüler işgal etmiş. Söfçünün olmadığı yeri de şezlong kiralayanlar parsellemiş. Şemsiyenizi kuma saplayıp oturayım deseniz düşman gibi bakıyorlar. Hesapta şifalı diyerek millet kendini lağım kokan bir çamura buluyor ki sormayın. Efibadem diye bişey satıyorlar 15 tane 1 kutuda var 13 liraya satıyorlar küçük ceviz kadar, baklavadan pahalıye geliyor. Hiç bişeye de benzemiyor. Bildiğin un kurabiyesinin içine bademi koymuşlar çakıyorlar millete. Zeytinli diye bir köy var, "orada kahve için" falan diye reklamını yapıyorlar. Gittik, bir rum köyü 5-10 tane kafe var rumlar işletiyor, bildiğin Mehmet efendi kahvesinin içine sakız parçaları koymuşlar sakızlı dibek kahvesi diye satıyorlar. Kahvenin hiçbir özelliği yok.Aynı köyde domates reçeli satıyorlar, iğrenç ötesi. Karadutlu dondurma yiyelim dedik çocuklar neredeyse kusacaktı. Resmen teke kokuyor dondurma. Uyanık rum da çocuklara 1 top dediğimde 1 top olmaz iki top olur deyip bize kokuşmuş dondurmayı sattı. Kavga çıkaracaktım ama çoluk çocuk yanımda bişey diyemedim. Kaleköy geceleri canlı olur dediler gittik. Bir iki tane canlı müzik yapan yer var, Liman tarafına satış yerleri dizmişler yanyana, doğru düzgün aydınlatma bile yok. Belediye hizmet vermemiş, ama otoparktan para almayı biliyor. 1 liralık takılara 10 lira çekiyorlar. Niye pahalı dediğimde satıcı, belediyeye bi sürü kira parası verdiklerini söyledi. O kirayı oraya tatile gelmiş insanlardan çıkarıyorlar anlayacağınız. Anlayacağınız Gökçeada dediğiniz yer iyi reklamı yapılan boş bir yer. 35 tl gidiş + 35 tl geliş, toplam 70 tl vapur parası veriyorsunuz (binek araç). Hiçbir özelliği de yok. Ben bundan sonra Gökçeada denen yere gitmem, kimsenin gitmesini de tavsiye etmem.




  • Merhaba Bozcaada mı Gökçeada mı diye kararsız kaldım. Tek bildiğim her ikisininde ada olup Çanakkale'de oldukları. Linkteki feribot seferlerini de buldum. Merak ettiğim feribot yolculuklarının ne kadar sürdükleri. Bozcaada 20 dakika diyorlar. Peki Gökçeada'ya kaç saatte gidilir net bilgi yok internette ?

    bozcaadan.com
    Bozcaada Feribot Seferleri ve Saatleri Geyikli-Bozcaada 2022
    https://bozcaadan.com/bozcaada-feribot-seferleri


    bozcaadan.com
    Gökçeada Feribot Seferleri 2022 Gökçeada | Bozcaada Otelleri
    https://bozcaadan.com/gokceada-feribot-seferleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.