Şimdi Ara

golf 1.6 TDI DSG comfortline Vs Auris 1.4 D-4D MM Active Skypack karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar
    son 1 aydır 50bin civarında araba bakıyordum. önceliklerim yıllık 25-30 bin civarı yol yapacağımı düşünmem, hafta içi şehir içi haftasonları sehir dışı kullanım, şehir içi park sorunu gibi nedenlerle HB dizel otomatik araç araştırdım. üniversite de bu kadar ders çalışmamışımdır, hocalarım duymasın :D bilen alıp satan güvendiğim abilerim arkadaşlarımla konuştum hepsi de bana golf dışında araba önermediler. beni tanıyorlar az çok kullanımımı ve ihtiyaçlarımı biliyorlar bende ne var bu golf te diye yeni bir ton araba modeli var neden GOLF?!?!? araştırırken gözüm yeni aurise takıldı özelliklerini inceledim olabileceğini düşünerek listeme ekledim.. en son da nihai karar için test sürüşüne karar verdim. hafta sonu için gaziemir tokullar ve gaziemir vosmerden randevu aldım. birbirlerine yakın olmaları nedeni ile tercih ettim. ilk olarak aurisi test etmek için bayiye girdim araçlar etkileyici tasarıma sahipler sevmeyen cok kişi var ama ben begenenlerdenim. telefonla randevuma bakan arkadasa ulastık o sırada diğer araçlara da bakma fırsatım oldu. kalemle güzel tasarlanmış ince detaylarla güzelleştirilmiş modellerdi ancak kapıları açıp malzemelerin kalitesini direksiyon simidinin kalitesini inceledikçe içimde birseyler eksilmeye başladı. bu sıra da orada ki arkadaşlar sanırım tek bayan müşteri temsilcisi var vitrine onu koyuyorlar etkilesin diye sanırım. ama o da sürekli her iş için birilerine yönlendirdi hizmet kalitesi konusunda çok memnun kalmadım servisin. sonra test gectik. görevli arkadaş aracı servisten çıkarttı ben yana oturdum karşı yola kadar kendisi götürdü yolda durdu yan koltuğa gecip aracı verdi trafiğin ortasında yanımızdan kamyonalr tırlar gecerken bir garip geldi.. bana güvenmiyorsan o zaman teste de izin vermeyeceksin kardeşim. neyse direksiyona gectim adrenalin salgılamaya başladım. heyecan verici bir ilk izlenimle sürüş başladı. daha önce forumlarda okumuştım hızlanma direksiyon sanzıman süspansiyon torq yol tutuş ve tabiki his konusunda inceliyordum. aracı sınırlar dahilinde zorladım araçta sürüşte zevk almadım desem yalan olur.. ancak sanzıman konusunda ivmelenme konusunda sehir içinde düşük hızlarda bile tatmin etmedi.. ancak virajlarda yol tutuşu konusunda korktum güven vermedi vites geçişlerinde ise arkadaşlar rahatsız etmedi vb yorumlara inanmayın ilk iki viteste hissediliyıor sonra hissedilmiyor diyenleri okudum yok oyle birsey her vitesi hissediyorsun liseli rockerlar gibi kafa sallayıp duruyorsun :D ayrıca ani hızlanma isteğimde araba durup düşünüyor hissine kapıldım.. hani varsa oyle bir yazılımı bir sensörü filan bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile yok ama araba düşünüyor :D sonrasında fiyat konusunda da active skypack drive pakedi ile birlikte işte park yağmur sensörü filan 75000 civarı bir fiyatı vardı..
    oradan cıktık oyle orada bir hisle VW e gittik.. bizi vosmer de telefonda konuştuğumuz emir bey karşıladı oldukça güleryüzlü ve işinde oldukca bilgiliydi sattığı arabanın ne oluğunu biliyordu toyota dan farklı olarak daha kapıdan girer girmez hizmet kalitesi kendini göstermişti.. telefon konuşmamızı toyotanın aksine hatırlıyor ismimi söyleyince modeli filan hatırladı ve baska denemek isteyip istemediğimi sordu. ehliyet fotokopimi aldıktan sonra teste gectik. bizimle kendisi bire bir ilgilendi her sorumuza başka yere yönlendirmeden kendisi cevap verdi. bizden sonra gelen müşterileri de bekletti yada başka müşteri temsilcilerine yönlendirdi ilgisi bizde idi. kapıdan çıkar çıkmaz anahtarı uzattı ve başlayalım dedi. toyota da ki güvensizlik yerine gayet güvenli olarak anahtarı aldım. güzergah hakkında bilgi verdi ve kontağı çevirdim araba çalıştı ilk sorum bu araba dizel mi oldu.. araç çok sessiz çalıştı benzinli sandım :D sonra yeni kasa ile el freni park muhhabetini dijitalleştirmişler onu anlattı. gaza basıp hareket ettik.. malzeme kalitesi işcilik konuunda gercekten tatmin edici idi.. auriste de deri direksiyonun ipleri eli rahatsız ederken golfte gayet iyiydi rahatsızlık yoktu. dsg ilk andan itibarek kendini gösterdi demek isterdim ama yok gibiydi.. aracı yolsa trafikte ani zorlamalarım gazı diplemelerim filan hepsine benle birlikte tepki verdi. toyota da ki yetkiliden istediğim daha tenha bir yere gitme ve yokuşta aracı test etme dileğimi yerine getiremeyen yetkiliden sonra vw yetkilisinin bunları test etmem için beni ayrı bir yola yönlendirmesi de ayrı bir güzellikti. girişte dediği herkes ilk önce toyota test eder sorna gelir golf alır demişti.. haklıymı. test sırasında aracın güvenliği hissi tepkileri gercekten memnun ediciydi. aracı yetkili anlatmadı arac kendisini gayet iyi anlattı.. neden insanların da golf dediğini gercekten arac kendisi anlattı bana..
    son kararım da artık kesinlikle golf almak adına araştırmalara başladım ve diğer tüm rakiplerini elemiş oldum.
    araştıran arkadaşlara tek diyeceğim kendi testinizi mutlaka yapın.. burada yazmamın tek nedeni ise bu iki aracın karşılatırmasını yapan kimse görememiştim. paranız imkanınız ne ise yeni bir toyota almaktansa bir model eski vw kesinlikle aklınızda bulunsun.. ha unutmadan yakıt tüketimi ise iki test aracında da auris 10000 km de ortalama 5,7 civarındaydı.. test aracı olması insanların aracın sınırlarını zorlaması dor kalklar ve trafik göz önüne alınınca dizel arac içinoldukca iyi bir rakam diye düşünüyorum.. golf ise daha 1000 km civarında ve ortalama yakıt ise henüz 4,8 civarlarında idi.. umarım arac arastıran arkadaslara yardımcı olur

    bundan sonra forever VW







  • Leon alsaydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    leon u severim ancak seatlardaki sert süspansiyonla yaşadıklarımdan dolayı hiç araştırma listeme almadım bile.. laka ya girip aracın yarısı kaldı diye düşünmek istemedim :D yoksa leon efsanesi konusunda sözüm yok..
  • okumadım ama h.o
  • golf mükemmel bir araba dsg şanzuman bir harika kullanmayan kimse bilemez herkes dsgyi eleştiriyorlar ama bunların çoğu kullanmamıştır bile golf haylayn yada kamfırtlayn ile beraber sürüş konfor paketi tavsiye ederim fiyatına göre mükemmel ötesi araçlar hatta mercedes bmwden bile daha iyi bence ikinci elide çok iyi bir araba dsg mükemmel tavsiye ederim pişman olmazsınız zaten ikinci eli iyi düşünmenize gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 9 Mart 2015; 15:17:47 >
  • Patlat bitane golf o zaman
  • Vay nassini arkadaşlar. Ben bilmiyordum böyle olduğunu hemen gideyim bi tane golf alayım. Meğerse bendeki araba araba değilmiş. At arabasına benzin mazot aliyormusum yıllardır. Tüh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet:
    auris çöp
    golf kral

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben servis ilgi alaka konusunda hep tam tersini yaşadım hep Toyota ilgili olmuştur.. Bi toyota hayranı olarak bende dizel otomatiğini beğenmiyorum ama ortada dsg gibi bi soru işareti olduğu sürece gidip dsg li bi araç da almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamurdan olsun ama Golf olsun.
  • Ben tüm bunlardan şunu anladım: Uzun bir yazı paragraflara ayrılmadığında tespih olsa çekilmiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 9 Mart 2015; 16:10:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.