Şimdi Ara

Golf-Focus-Astra sizce objektif bir karşılaştırma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karşılaştırma Videosu

    Auto Bild tarafından Almanya'da yapılan güncel bir test.Belirttikleri teknik özellikler, veriler ve fiyat karşılaştırması yapıldığında bana taraflı bir bakış açısıyla hazırlanmış bir karşılaştırma gibi geldi ve neden birinci olan aracı bu denli övecek bir anlatım seçmişler anlayamadım.
    Yorum size kalmış tabiki...



  • Biraz abartmislar ama birincinin Golf cikmasi surpriz degil. Belli basli otomobil dergilerinin cogunun testlerinde Golf kendi klasmaninda birinci geliyor. Bununla birlikte ben ikinci siraya Astra'yi koyardim. Yeni Focus bence pek olmamis. Biraz dar, kasvetli...
  • ooo bu dergi etiketli yaaa ,sakamı bu onjektif yazmıs , vag grubu hakkında agzını acmıyor kısacası vag ın paralı elemanı ;)
  • Bu dergi değil başka dergi, a değil b hadi c olsun..

    Toplam kriterlerde 1 serisi, Astra J ve Focus III de dahil Golf 6 daha önce yollara çıkmış bir araç olmasına rağmen bu sınıfın lideri çıkıyor.

    Ki gerçekten başta piyasa algısı olmak üzere, çok farklı bir araç.

    Neden mi ?

    Yalıtım ve sessizlilk(Camlarda ses önleyici filmler) başka olmak üzere geniş iç mekan, kullanılan malzeme kalitesi(Ön göğüs tamamiyle üst düzel kaliteli malzeme), bağımsız süspansiyon, kaliteli müzik sistemi, çok iyi fren mesafesi, direksiyon tepkileri..vs..


    3 araç arasında benim sıralamam:

    Golf 6

    Astra J

    Focus Mk3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue rondo

    Biraz abartmislar ama birincinin Golf cikmasi surpriz degil. Belli basli otomobil dergilerinin cogunun testlerinde Golf kendi klasmaninda birinci geliyor. Bununla birlikte ben ikinci siraya Astra'yi koyardim. Yeni Focus bence pek olmamis. Biraz dar, kasvetli...

    +1
  • tabiki golf

     Golf-Focus-Astra sizce objektif bir karşılaştırma mı?

     Golf-Focus-Astra sizce objektif bir karşılaştırma mı?
  • fOCUS ve Astra için hemen hemen yanlış birşey söylememiş gibi,

    Golf'e sıra gelince arkadan gelen fon müziği bile coşuyor, taraflı olduğu bariz belli,

    Ama bunların taraflı abartılı vs olması gerçeği değiştirmez, ben düpedüz yalan olan bir şey göremedim

    Golf'ün kokpit kalitesi en önemli fonksiyonellikmiş =) böyle saçma şey de duymamıştım. Kaliteli olmakla fonksiyonelliği nasıl bağdaştırmış hayret doğrusu.

    Kısacası bana göre sıralama da söylenenler de doğru, Golf'ün abartıları dışında tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 9 Şubat 2012; 9:11:43 >
  • Golf "olgunluğu" ile kazanıyor genelde.
    Bunun yanında ise bir o kadar da abartılıyor bence.
    Bir Astra'dan, Focus'tan fersah fersah ileri değil. Üstün olduğu yönleri olabilir ama acayip bir fark yok.
  • Benim bu 3 araç için sıralamam 1. Focus 2. Golf 3. Astra

    Sebeplerim :
    - Benzinli ve dizel motorlar bakımından Focus en iyisi. Başka başlıkta AutoMotor Sport'un testi verildi. Focus'un yakıt tüketimi 1.4TSI'ye göre belirgin şekilde daha düşük. Performansları çok yakın. Dizelde de Focus'un üstünlüğü var.

    - Aynı testteki DB ölçümleri de içlerinde en sessiz ve en iyi ses yalıtımlı aracın Focus olduğunu gösteriyor.

    - Sürüş dinamizmi, yol tutuşu, direksiyon, vs. gibi kriterler Focus hala en iyi.

    - Bu segmentte hiç bir araçta olmayan güvenlik donanımları sunuyor.

    - İç mekan işçiliği ve malzeme kalitesi eksi kasaya göre iyileşmiş olsa da hala Golf kadar iyi değil. Hala arka kapılarda sert plastik kullanma, düşük donanım paketlerinde ön kapılarda bile sert plastik döşeme kullanma gibi maliyet düşürme adına anlamsız şeyler var. Golf'ün iç mekan işçilik ve malzeme kalitesi içlerinde en iyisi.

    Focus'un işçilik ve malzeme kalitesi haricindeki bir çok kriterde Golf'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları alta alta toplayınca Focus daha iyi bir araç bence.

    Dergi testlerine bakarsak da mesela Autocar dergisi de Focus 1.6ecoboost ve Golf 1.4TSI'nin de olduğu bir test yayınlamıştı. O testte Focus bu saydığım motor, yakıt tüketimi, yol tutuş-sürüş dinamizmi ve sessizlik gibi kriterlerdeki başarısı ile Golf'e belirgin bir fark atmıştı. Test elimde yok ama testin olduğu sayının kapağın resmi aşağıda.






  • Golf ve ya Focus birinci olabilir farketmez iki aracında bir çok yönden kendini kanıtlamış ve bu segmentte vazgeçilmez oldukları kesin.Ancak işin içine Golf'u anlatmak girdiğinde bütün teknik özellikleri bu denli arka plana atarak taraflı bir bakış açısıyla anlatılması bu kadar belli edilemezdi diye düşünüyorum.
  • şaşırtıcı değil golf astradanda focustanda çok iyi bir araç.focusun içine bindim ve iç mekanı cidden basık geldi özellikle arka taraf.
  • saçmalıga bakarmısın ben bunu bastan asagı okudum 3-4 ay önce ve focus yere göge sığmıyor ama golf birinci geliyor sag olsun vw piyasayı paraya doyuruyor , her seyi geçtim izalasyonmus yaw kardeşim focusu yol tutusu ile yeter dedigin izalasyon belkide daha iyisi astrada var...
  • Yine Golf kazanır diyenler kazandı!
  • focus iyi araç ama yeni focus tasarım açısından harakiri yaptı. diz mesafesi bile problemli. focus titanium gibi bir araçtan sonra insanları yeni focus'a bu paraları verdirtemezsiniz. bu golf'ün çok iyi bir araç olduğu anlamına gelmiyor elbette...
  • Hadi bu karşılaştıranlar taraflı, bütün inceleme yapanlardamı taraflı be kardeşim, golf neden hepsinde lider, demekki var bişeyler.
  • şu golf e bir türlü ısınamadım dış görünüşü hiç hoşuma gitmiyor özelliklede kokpit tasarımı bana göre hiç güzel değil golf ve focusun kokpitine güzel diyenin gözleri bozuktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Hadi bu karşılaştıranlar taraflı, bütün inceleme yapanlardamı taraflı be kardeşim, golf neden hepsinde lider, demekki var bişeyler.

    Autocar'ın testinde lider değil, derginin kapak resmi de yukarda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Hadi bu karşılaştıranlar taraflı, bütün inceleme yapanlardamı taraflı be kardeşim, golf neden hepsinde lider, demekki var bişeyler.

    topgeardada lider değil , göstersene bana lider oldugu ama alman patendli olmasın
  • Bu millet neyin kafasını yaşıyor yahu. Bu Golf denen araca uzaydan gelmiş muamelesi yapmaktan sıkılmadınız mı? Golf , Astra, Focus bunlar da birbirine yakın araçlardır bu kadar net. C sınıfı araç alan herkes Golf alırdı bu testlere bu foruma bakarsak. Yahu ben başka araçları mı inceledim bilmiyorum ki? Sanırsın birisi range rover diğerleri şahin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: máwci

    Bu millet neyin kafasını yaşıyor yahu. Bu Golf denen araca uzaydan gelmiş muamelesi yapmaktan sıkılmadınız mı? Golf , Astra, Focus bunlar da birbirine yakın araçlardır bu kadar net. C sınıfı araç alan herkes Golf alırdı bu testlere bu foruma bakarsak. Yahu ben başka araçları mı inceledim bilmiyorum ki? Sanırsın birisi range rover diğerleri şahin.

    aynen öyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.