Şimdi Ara

Gönüllü Pardus Topluluk Portalı açıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Ahtapot reposu, ada bakın :) Öyle bir ad koymuş kişilerden sorun çözmelerini mi bekliyordun :) Anca öyle fantastik adlar bulup reklamlar yapabilirler, gerçekten iş çıkarmaya gelince ortalıktan sıvışırlar. Pardesü'yü alıp çıksınlar artık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiye'de bırak Pardus gibi İşletim Sistemi geliştirmeyi en kolay yazılım projelerini bile uzun dönemli sürdürmek zor.

    teknolojiye yaklaşım,
    bilen kişinin bilgisini sonraki kuşaklara iletmemesi
    politik olarak baskılanan bir eğitim sistemi,
    baskın finansal sistem...

    bu koşullarda nereye dek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Şubat 2022; 22:31:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sallamayın, nice değerli insan var orada. Pardus güç yöneticisi, başlangıç onarma, yazılım merkezi gibi Pardus'a ait uygulamalar var. Kurup baktınız mı bilmiyorum ama Pardus 21 ile hele oldukça güzel oldu sistem. Bazı fikirler oluşmuş sanırım kafanızda ama sonuçta bunlar da insan ve onlar da görüyorlar hataları. Bir sürü yerden destek veriyorlar: çağrı merkezi, e-posta, talep merkezi, forum, canlı destek. Bu fikirlerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz bence.

  • Hocam öyle demeyin, olayın aslı nedir bilmiyorum ama evet GitHub'da zanırım biraz haksızlık etmişler ama topluluk açısından forumu oldukça değerlendirdiler. Forumda bir arkadaşların yaptıkları yazılımları Pardus Yazılım Merkezi'ne eklediler hatta daha Pardus Yazılım Merkezi yokken Pardus'a mağaza gelsin diye isteniyordu, geliştiriciler yazdılar bu uygulamayı. Hatta demişti bir geliştiricisi: topluluğu kale almadığımız yanılgısı oluşmasın. diye.Pardus içersine Pardus'a ait kendi yazılmlarını geliştirdiler (Mağaza, USB biçimlenidirci, kalıp yazıcı, güç yöneticisi vs.). Baya sağlam ilerliyor şu anda aslında. Bazı fikirlerinizi değiştirmenizi öneririm. Geliştircileri Telegram gruplarında varlar ve oldukça yardımcı oluyorlar.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Türkiyede teknoloji çevreleri ile kişilerin gereksinimi yeni bir Linux sürümü ya da yeni bir işletim sistemi değil. Ancak bir an için öyle olduğunu varsayalım kişiler yeni bir İS kullanmak istiyor diyelim.

    GNU felsefesinde ülkelerin dillerinden bağımsız sistem oluşturmak var. Bildiğim ölçüde, Pardus yalnızca Türkçe. Sadece bir ülkenin bir tek diline göre kilitlenerek hazırlanmış bir İS, o ülkede birden fazla dil kullanan kişilere de engel. örneğin Türkiye'de Arapça dili kullanmak isteyen bi Suriyeli, Pardus'u kullanamaz. Pardus İngilizce olarak varsa İng yapıp belki kullanabilir ancak bu da iş değil. Ben masaüstünde macOS kullanıyorum, 20 saniyede dili Türkçeden Arapçaya ya da istediğim başka bir dile cevirebiliyorum. Buna benzer Pardus'un daha biçok faul yönleri var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilerinizi tekrar gözden geçirmelisiniz o halde. Pardus yalnızca Türkçe değil. Pardus, 29'dan fazla dil ve lehçe ile kurulabiliyor ve kullanılabiliyor. Pardus'un başka "faul" yönlerini de açıklayabilirseniz sevinirim. :)

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Pardus 'un 2005'te çıkan ilk sürümü* Gentoo tabanlı ancak "başka dağıtımı esas almayan" bağımsız bir sürüm olarak tanıtıldı. Yanıltıcı bilgi yaymak en büyük fauldür, arkadaşım...

    * Şubat 2005 çıkışlı Çalışan CD 1.0

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.