Şimdi Ara

Google, 14 bin kilometrelik okyanus altı yeni internet kablosu çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, 14 bin kilometrelik okyanus altı yeni internet kablosu çekiyor
    Google, Pasifik bölgesindeki internet bağlantılarına daha fazla güvenilirlik ve esneklik sağlamak için Pasifik Okyanusu tabanına yeni bir kablo döşeyeceğini açıkladı. 400 milyon dolarlık proje, Google ile birlikte devlet kuruluşları ve yatırım fonları arasındaki ortaklığın bir sonucu olarak gerçekleştirilecek.



    Google, yeni bir denizaltı internet altyapısı kurmak için ortak bir girişim olan "Humboldt" projesini resmen duyurdu. Google; Şili altyapı fonu Desarrollo País of Chile, Office of Posts and Telecommunications of French Polynesia (OPT) ve diğer ortaklarla birlikte çalışarak Avustralya ve Şili'yi 14.800 km'lik Pasifik Okyanusu deniz yatağı boyunca uzanan yeni bir denizaltı kablosuyla birbirine bağlayacak.



    Güney Amerika ile Asya-Pasifik arasındaki bağlantı



    Google, 14 bin kilometrelik okyanus altı yeni internet kablosu çekiyor
    Google, Humboldt'un Güney Amerika ile Asya-Pasifik arasındaki ilk doğrudan kablo güzergahı olduğunu belirtiyor. Öte yandan Şili hükümeti 2016'dan bu yana Güney Amerika ile Asya-Pasifik bölgesi arasında doğrudan bir fiber optik bağlantı üzerinde çalışıyor ve Humboldt ülkeyi Asya Pasifik'ten gelen veriler için Latin Amerika'ya açılan kapı olarak konumlandıracak. Humboldt projesinin 2026 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.



    Projenin resmi sayfasına göre Humboldt, yeni bir rota aracılığıyla mevcut telekomünikasyon ağlarına daha fazla coğrafi çeşitlilik ve esneklik ile birlikte yedeklilik sağlayacak. Artan internet kapasitesi ve iyileşen gecikme süresi, 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi yeni iletişim teknolojilerinden kaynaklanan trafik artışının yönetilmesinde kilit bir rol oynayacak.



    Ayrıca Bkz.İddialı hedef: Türkiye’nin fiber altyapı uzunluğu bu yıl 600 bin kilometre olacak



    Google, denizaltı kablolarının hem gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) hem de istihdam yaratma açısından önemli bir ekonomik büyüme teşvikinde bulunacağını söylüyor. Yapılan tahminlere göre Google tarafından Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde (LAC) konuşlandırılan önceki denizaltı kabloları, 2017 ile 2027 yılları arasında GSYİH'de 178 milyar dolarlık kümülatif bir artışa yol açacak ve 2027 yılına kadar yaklaşık 740.000 yeni iş yaratılacak.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/101518-google-announces-first-undersea-cable-connecting-south-america.html
    Kaynak:https://cloud.google.com/blog/products/infrastructure/announcing-humboldt-the-first-cable-route-between-south-america-and-asia-pacific/
    Kaynak:https://www.submarinecablemap.com/







  • Çektiklerine de doğru düzgün hizmet veremiyorlar zaten. Hala "e kadar" ifadeleri, hala internet kalitesinin downstream hızından ibaret olduğunu düşünmeleri. Hiçbir kalite taahütü yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

    Vasat modemler, CGN havuzları, jitter, çağın gerisinde upstream hızları, standart dışı sinyal değerleri, bilgisiz teknik elemanlar vb. liste uzayıp gidiyor. Yıllardır böyle.
  • Bizimkiler daha sokaklara çekemiyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaşasın ttnet altyapı saplayıcımız... 😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yasasın yakında her şey internete bağlanacak her şey robotlaşacak ve SKYNET gelecek.

  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Çektiklerine de doğru düzgün hizmet veremiyorlar zaten. Hala "e kadar" ifadeleri, hala internet kalitesinin downstream hızından ibaret olduğunu düşünmeleri. Hiçbir kalite taahütü yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

    Vasat modemler, CGN havuzları, jitter, çağın gerisinde upstream hızları, standart dışı sinyal değerleri, bilgisiz teknik elemanlar vb. liste uzayıp gidiyor. Yıllardır böyle.

  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    Altyapı zayıf olduğu için bize gelmeyecek skynet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kendi halime yanarım. türk telekom tefeci gibi, piyasayı ve altyapıyı elinde tutuyor ve berbat hızlarda. türknet farklıdır dedik ama o da hem fahiş fiyatlara çıktı, taahhüt olmadığı için de sene içinde defalarca zam yapıyor ve adresime 35mps üstü hat getirmiyor YILLARDIR!

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Maalesef doğru :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olur mu uzaya çıkmışız fiber vırs gelir tırs gider...(!)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.