Şimdi Ara

Google’a dev darbe: Reklam bölümü ayrılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google’a dev darbe: Reklam bölümü ayrılabilir
    İnternet dünyasındaki hakimiyetini kendi menfaatleri için kullanmaktan çekinmeyen Google, sık sık devlet otoritelerinin radarına giriyor. Kişisel verilerin gizliliği veya arama sonuçlarında reklam gösterimi gibi konuların ardından şimdi de Google Ad reklam sisteminin tekel yapısı soruşturma altında.



    Google ikiye bölünebilir



    Bilindiği üzere Google Ads platformu reklam verenler ile yayıncıların bir araya geldiği nokta. Site sahiplerinin tercihleri ile sayfalara yerleştirilen Google Ads pencerelerine belirli kriterlere göre reklam verenlerin reklamları yansıtılıyor. Bu noktada kazanan site sahipleri ve Google oluyor.



    Ayrıca Bkz.Xbox Series S 1TB versiyonu geliyor



    Diğer taraftan Google AdX platformu firmanın web sitelerinde kendisine ayırdığı reklam pencerelerini diğer reklam ağlarına ihale usulü sunması mantığında çalışıyor. Bununla birlikte ihalelerde Google sürekli verilen teklifleri takip ediyor, en son kendisi teklif verebiliyor ve Google Ads için sürekli en iyi teklif verme seçeneğini kullanabiliyor. Böylece ihaleye giren reklam ağlarına haksızlık oluyor.



    Avrupa Birliği bu sürecin büyük bir tekel oluşturduğunu iddia ediyor. Bu nedenle Google’ın reklam bölümünün bağımsız bir şirket olarak ayrılmasını ve ihalelerde diğer reklam ağları ile aynı haklara sahip olmasını istiyor. Bununla birlikte Google’ın kendi isteği ile böyle bir ayrıma gitmeyeceği düşünüldüğü için soruşturma sonrasında Avrupa Komisyonu bir karar alacak. Google’ın bu karara itiraz hakkı bulunuyor ancak reddedilirse ayrıyeten yıllık gelirinin yüzde onunu da tazminat olarak ödeyecek.



     




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/eu_wants_to_split_up_googles_ad_business-news-58871.php







  • Reklam bölümü yerlerde zaten ya. Y. dışını bilmiyorum ama Tr de felaket. Ne tag girersen gir, ne cümleler girersen gir, web sitesi, add görselleri de hazırlasan sanki random gösteriyor. Misal doktor müşterim sanayi parçası almaya aradılar, kargo için aradılar, mobilya için aradılar diyor. O yüzden kimse google reklamı kullanmak istemiyor. Direkt instagrama ya da olmadı face ye kayıyor. Bu rezaleti çözemezlerse zaten chatgpt falan da gelirken bayağı tepetaklak olabilirler.

  • Adx ihale açıyor, Ads son anda en düşük teklifi mi veriyormuş? Hmm.. Bu bi filmden mi diziden mi bi yerden tanıdık geliyor, çıkaramadım.

  • Yıllık gelirinin 10% unu tazminat olarak ödemek mi?

    İşte bu adamı sarsar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    %100 reklamlardan gelir elde edemezsin muhakkak boş tıklama olur. Gereksiz tıklama olur. SEO yap reklamı ver bitti gitti.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Hocam google'ın algoritmalarında sorun var. Misal kadın doğum doktoru için reklam veriyoruz. Bütün ilgili kelimelerini giriyoruz. Cümle başlıklarını giriyoruz. E web sitesi zaten sadece o konu üzerine.

    2 kg çimento almak için adamı arıyorlar. Kargo göndertmek için adamı arıyorlar. Yatak odası takımı için adamı arıyorlar. Yok böyle bir boş tıklama. Onu aratan adamın sayfasına sen o reklamı neden çıkartıyorsun. Instagramda mesela yok böyle bir olay. Ne hashtag koyduysan ondan aranıyorsun. Bu kadar basit. Google yani kimi ne kadar öpsem kardır mantığında gidiyor bence. 100 milyon insandan 100 dolar ekstra böyle alakasız tıklatma ile götürse, koy 10 milyar doları kasaya.

    Yani boş reklamcı da değilim. 0 dan zaten bu yazılımları da yazan insanım. Boş sayfa notepad++ ile zamanında php+mysqli+js kullanarak cms sistemleri yazmışlığım var. Yani filtrelemede ciddi yanlışlık olmasa kadın doğumcu reklamına çimento almak isteyen aramaz.





  • %10 da ne büyük gelir darbesiymiş he

  • Demir1357 kullanıcısına yanıt
    Gelir ama kar değil o yüzden çok büyük bir para ve zarara sokar şirketi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    ilk %10 kulağa hiçbir şey gibi geliyor ama o açıdan bakılınca doğru hocam

  • parçalansın daha iyi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.