Şimdi Ara

Google’a şok dava: Eşim sizin yüzünüzden öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google’a şok dava: Eşim sizin yüzünüzden öldü
    Bugün navigasyon sistemleri özellikle akıllı telefonlar ile birlikte hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi. Yürümek, toplu taşımayla veya araçla gitmek için bile navigasyon kullanma ihtiyacı hissediyoruz. Bununla birlikte nadiren de olsa hayati tehlikeler de oluşabiliyor.



    Google Haritalar insan öldürür mü?



    ABD’de Google aleyhine açılan bir dava, Google Haritalar hizmetinin bir kişinin ölümüne yol açtığını iddia ediyor. Eylül 2022 tarihinde Philip Paxson adındaki bir kullanıcı Google Haritalar ile navigasyon yaptığı esnada uygulamanın kendisini yıkık bir köprüden geçirmeye çalışması sonrasında aracı ile nehre düşerek hayatını kaybetti. Ailesi de bundan Google Haritalar hizmetini sorumlu tutuyor.



    Ayrıca Bkz.Google yapay zeka çiplerini tedarik eden Broadcom'un üstünü çizdi



    Olayda birden fazla sorumlu olduğu belirtiliyor. Örneğin köprünün bakımından sorumlu olan aracı firmalar görevlerini yerine getirmemekle suçlanıyor. Ayrıca köprünün yıkık olduğuna dair levhaların da vandallar tarafından yerinden söküldüğü belirtilmiş. Paxson bu nedenle Google’ın kendisine sağladığı talimatları takip etmek zorunda kalmış.



    Google sözcüsü söz konusu kaza nedeniyle derin üzüntü duyduklarını ve Google Haritalar ile her zaman kullanıcılara doğru güzergâhı sunmaya çalıştıklarını, konuyu soruşturmaya başladıklarını dile getirdi.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/09/22/google-maps-failure-lead-loss-and-lawsuit/







  • Google suçlu değil, her yerdeki herşeyi anlık güncel tutamaz. Arkadaşın da dediği gibi yeterli önlemi almayan yerel yönetim suçlu.

    Bir de herkesin bunu bilerek davranması lazım, ormanlık ıssız bir yerde navigasyonun götürdüğü köprüye gidiyorsanız geçmeden yavaşlayıp bakmak lazım.

    O köprünün yıkılmış olması her zaman ihtimali olan birşey.

  • Levha ile olacak şey değil, girişi net bir şekilde kapatmaları gerekirdi, net alt yüklenici ve yerel otorite suçlu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eşin önüne baksaymış birazcık

  • Bilmediğin arayarak bulamayacağın güzergaha en doğru yoldan gidince her şey güzel hoş. Ama Yıkılmış yola girince suçlu Google.
    Köprüde öyle bir köprü ki 3 tane gar dolabı bir araya getirmişler köprü olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 22 Eylül 2023; 21:14:39 >
  • Google suçlu değil, her yerdeki herşeyi anlık güncel tutamaz. Arkadaşın da dediği gibi yeterli önlemi almayan yerel yönetim suçlu.

    Bir de herkesin bunu bilerek davranması lazım, ormanlık ıssız bir yerde navigasyonun götürdüğü köprüye gidiyorsanız geçmeden yavaşlayıp bakmak lazım.

    O köprünün yıkılmış olması her zaman ihtimali olan birşey.

  • 1) o anda navigasyon kullanıldığı tam olarak kanıtlanamaz, şüpheden google karlı çıkar.
    2) hizmet şartları 3. maddeye göre sürücü yola girmeden muhakeme yapmak zorunda. Antalya’nın bir beldesinden Muğla’nın bir beldesine giderken doğası şahane ama karayollarının bile unuttuğu 1.5 şeritli bir devlet yolundan gittim. E ben de dava açayım aracın ağzına mıçtı diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haklı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yerel yönetime ve o işi yapacak firmaya dava açsın.

  • Arabamda IGO kullanıyorum. 2020 yılı rota ile 2023 yılı rota hala aynı.


    Bir yer var gidiş-geliş yolu belediye tek yön yapmış. Fakat sanki bu geçici bir karar gibi iGO son haritaya göre hala 3 yıldır gidiş-geliş yolu gösteriyor. Orası hala tek yön ama o yol üzerindeki yeni işletmeler işlenmiş fakat yol gidiş-geliş görünüyor.


    Burada suçlu Google değil. Alakalı birimin bildrimidir.

  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt
    avukatın iyiyse aç kazanırsın.

  • köprüyü google yıkmadı.
    köprü yerel yönetimin sorumluluğunda olan bir alt yapı hizmeti statüsündedir.
    ama burada eğer araçı otonom sürüşe geçirildiyse
    ve otonom yol sensörülerinde bir hata söz konusudeğilse
    burada güncelleme yapmadığı için sorumlu otonom sürüş yazılımı üretiminde olabilir.

    eğer sürücü öngörülemeyen durumlara açık ve dikkatli bir şekilde araç sürmüyor ise öngörülen durum dışındaki faktörlerle her an kaşılaşabilir.

    mahkeme google la yol tarifi verirken en son güncelleme tarihiyle önerme yapması konusunda bir tavsiye kararı verecek ve teknik bir kaç ölümcül olmayan ama kullanıcıların bunu doğru anlamaması sebebiyle ölümcül olabilir gibisinden hadi 3-5 at ortayada şu mahkeme sadece adaleti değilde biraz olsun toplumun egosunu tatmin etsin gibisinden mağdurun ailesine bu hatalar nedeniyle ufak tefek kusurlar cezasının faturasını kesecek $$$ o da olsa olsa google ın bünyesine göre çerezza gibi 100 bin ile 1 milyon dolar arası bir şey çıkar. mahkeme !





  • en kısa yolu bul !
    buldum ama köprüden uçarak geçmemiz gerekiyor !!!
    uç o zaman !

  • Kimse de sormamış ki kör mü bu karı önünü hiç mi görmüyor yoksa bu kadın hintli mi? Çünkü dizilerde de görüyoruz ki hintliler etrafını göremez :))
    Dizi gibi olay ama

  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    Kazanamazsın, hizmet sözleşmesinde açıkça belirtilen bir maddde bu, yorums kapalı. Şehven bir hata olmuş olmalı ki davayı kazanabilesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    yalnız amerigada şöyle bir şey var, halıyı yakıyorsun ve etiketinde yakılmaz ibaresi yok diye mahkemeye veriyorsun bir başka örnek kediyi mikrodalgaya atıyorsun kedicik ölüyor ve sen kullanma kılavuzunda "kediyi atmayın ölür" yazmıyor diye mahkemeye veriyorsun. İki örnekte gerçek örnekler. Bizde hakim aklın yokmu kediyi attığında öleceğini düşünmedin mi diye sorarken onlarda farklı işliyor.

  • rakanishu R kullanıcısına yanıt
    hanry ford a da dava açılmalı neden arabayı icat ettin diye. etmese belki kaza yapmayacaktılar.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Google buradan konuyu tekerleğin icadına bağlar. Oradan da insan zekasına gönderme yapar kazanır Google’a şok dava: Eşim sizin yüzünüzden öldü 

  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

    Avukatın cingöz çakalın biriyse buluyor nasıl buluyorsa. Kusur yoksa hukukun açıkları vb kullanarak dışından dolanarak kusuru esnetiyorlar. Bunu yapabilecek derece zeki ve sistemin açıklarını kullanabilen kaç avukat var bilemem

  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    Google avukatları da elma topluyor o sırada sanırım sizin tezde. Burada kullanım şartlarında hizmet sözleşmesinde olmayan bir durum vuku bulmuyor, aksine adamlar ilk maddelerde bunu belirtmiş ki bu konuda sorumlu tutulmasınlar. Hem hiçbir şey çıkmaz hem de marka imajı kötülemesi nedeniyle google itibar tazminatı alabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Navigasyona ölümüne güvenmeyeceksin. Güncel olmayabilir, köprü çok yakın bir zamanda yıkılmış ama harita kayıtlarına geçmemiş olabilir, yol yıkılmış ve değişmiş olabilir. Teknolojinin arka planında epey bihabermiş bu dava açanlar. Ayrıca mantıkları da yok suçlu niye Google olsun. Yıkılan köprünün önünü tıkamayan şirket, belediye ya da her neyse onlar sorumlu. Ayrıca direksiyonu sallayan da kendinden sorumlu. Gözün s... mi bakıyordu önündeki yolu görmüyor musun derler adama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.