Şimdi Ara

Google aramalarına tarihi bir dokunuş geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google aramalarına tarihi bir dokunuş geliyor



    İnternetin belki de en önemli omurgası haline gelen arama teknolojileri bugüne kadar sayısız değişiklik gördü ve güncellendi. Mobil dünyanın ihtiyaçları da göz önüne alınan arama teknolojilerinde önemli bir dönem yaklaşıyor. 



    Google çoklu arama geliyor



    Google Çoklu Arama adıyla tanıtılan yeni sistem, arama teknolojilerinde son yılların en büyük değişimi olarak gösteriliyor. Yeni sistem birden fazla arama türünü tek bir arama terimi içerisinde toplamayı amaçlıyor. 



    Ayrıca Bkz.Google Chrome tarayıcısında kritik açık



    Test sürecindeki sürümde görsel ve metin aramalar bir araya getiriliyor. Google Lens tabanlı çalışan bu sistemde örneğin bir giysi görseli tarandıktan sonra yeşil terimi eklenince giysinin o renkteki versiyonları listeleniyor. Ya da yemek takımının görseline kahve masası eklenince eşleşen sonuçlar geliyor. 



    Google ağırlıklı olarak yapay zekâdan yararlandığı için sonuçlar dinamik şekilde değişiyor. Google Lens ile arama yaparken Ekleme Yap komutu ile terimleri eklemek mümkün. Şimdilik sadece ABD’deki telefonlarda çalışan sistem yıl içerisinde daha fazla ülkeye gelecek. 

     




    Kaynak:https://hothardware.com/news/google-multisearch-big-upgrade-to-web-searches







  • Bing türkçe içerikte zayıf, Yandex görsel aramada başarılı. Duckduckgo fazla kullanmadım birşey diyemem. Site tarama bakımından en geniş veritabanı googleda var herşeye rağmen.. Keşke, alternatifi olsa. Algoritmaları tam bir çöp. Youtubeda aynı şekilde, insanı kanser eden,alakasız, merak uyandırma dürtüsüne oynayan, bilgi kirliliği, primci ne kadar içerik var adamın önüne getiriyor.

  • Google bunlarla uğraşacağına önce arama algoritmasını düzeltsin. Ne zaman arama yapsam saçma sapan haber sitelerini listeliyor. Bu yüzden uzun zamandır Yandex'i kullanıyorum. Google'dan daha iyi sonuçlar veriyor.

  • Google işe yaramaz çöp içerikleri ve sahte siteleri aramalarında önceliklendireceğine gerçek içerikleri önplana çıkartsın önce. İnternetin yeni bir arama motoruna ihtiyacı var!

  • Yıl 2022 ve hala "Google'da ara" diyenler var. Selpak muhabbetinin irite edici hali... Daha da kötüsü yıl 2022 ve arama motoru hatta interneti Google'dan ibaret sananlar var.

    Görsel olarak Tineye(orijinal fotoğraf aramalarında), Bing, Yandex(lisans kısmı eklenmeli) başarılılar. DuckDuckGo'nun görsel araması yok varsa da ben bilmiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Bu sadece Türkiye'ye özel bir durum ne yazık ki. Haber siteleri çok tıklanmasından dolayı otomatik olarak yukarı çıkıyorlar listede. Ek olarak her kelimeyi tek tek anahtar kelime olarak verdikleri için 20 kelimelik bir şey arasan bile içinden 2 tanesi geçiyorsa direk haber sitelerine mahkumsun.

  • dögpile varken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok eskiden site engelleme gibi kullanıcı dostu özellikleri bile varken şimdilerde doğru düzgün görsel bile arayamıyorum, görsel için Bing kullaniyorum. Ürün arıyorsun, resmi sitesi artık 4. 5. sırada çıkıyor genelde. Alışveriş siteleri ilk sıraları parsellemişler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizimkiler google beğenmiyor Millet evde internet var mı yok mu diye kontrol etmek icin bile google a girip bakarken bu adamları kimse geçemezGoogle aramalarına tarihi bir dokunuş geliyor Google aramalarına tarihi bir dokunuş geliyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da genellikle aradığımı buluyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waterfall- -- 11 Nisan 2022; 23:46:51 >
  • google asli görevi dışında ne varsa yapıyor, bu var olanı kaybetme korkusu, bunun yerine normal arama sonuçlarının kalitesini artırsa daha faydalı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reklamverenlerin uşağı olmuş google, site adını yazıp aratıyorum, sonucu 4. Sırada gösteriyor. İlk 3 sırada reklam veren trendyol, Hepsiburada vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google şu reklam sitelerini aramalarda en tepeye koymadığı sürece bir kıymeti yok.

    Öyle ki TÜVTÜRK, Türk Telekom gibi kurumsal sitelerin hizmetlerini aradığınızda bile önce reklam siteleri çıkıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    kısmen haklısın; ben mobilde duckduckgo browser ve arama motoru kullanıyorum... ama bazen en basit şeyleri bile bulamıyor.. neredeyse site adını yazmama rağmen getiremiyor duckduckgo... böyle giderse yandex'te arayacağım şansımı

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Bing türkçe içerikte zayıf, Yandex görsel aramada başarılı. Duckduckgo fazla kullanmadım birşey diyemem. Site tarama bakımından en geniş veritabanı googleda var herşeye rağmen.. Keşke, alternatifi olsa. Algoritmaları tam bir çöp. Youtubeda aynı şekilde, insanı kanser eden,alakasız, merak uyandırma dürtüsüne oynayan, bilgi kirliliği, primci ne kadar içerik var adamın önüne getiriyor.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Duckduckgo'yu kullanıyorum ama bana Google kadar verimli gelmiyor. Google aradığım şeylerde daha isabetli ve daha çok sonuç çıkarıyor gibi geliyor. Aynı şeyi Yandex için de söyleyebilirim. Yani Yandex de iyi sonuçlar vermiyor. Bing'i yıllar yıllar evvel denemiştim en kötü tecrübeyi bana o sunmuştu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Nisan 2022; 17:50:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Seto-Kaiba Doğrudur, veritabanında Google en iyisi olabilir. DH'da bile Google'ın arama motoru optimizasyonu reklamları yapılıyor. Ne kadar çok kişi kullanıyorsa geri dönüşü, yatırımı o kadar fazla oluyor. Yani bu döngüden çıkmak için diğerlerine şans tanımak gerekiyor. Youtube'a hiç yorum yapmaya gerek yok. Mobil tarayıcıda 720p(video 360p olarak başlıyor) ve bildirim kısmı da yok(veya ben göremedim). İçerikleri oraya yüklemeseler kullanmayacağım bir site...

    DuckDuckGo'ya OLED ekranlar için Bing'e benzer renk kodları atadım. Görüntü olarak kişiselleştirmek isterseniz diye paylaşayım.
    Arka plan rengi: #000000
    Başlık rengi(sitenin tamamında): #1c1c1e
    Başlık rengi(sonuç başlıkları): #81c7ff
    Ziyaret edilenler başlık rengi: #9da2ff
    Kod parçacığı rengi: #ecebe9
    URL rengi: #9ec2ae
    URL yerleşimi: Başlığın altında
    Yazı tipi: Helvetica Neue kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Yani bu döngüden çıkmak için diğerlerine şans tanımak gerekiyor.


    Hocam öyle ama ben zaten şans tanımışım. Hatta halen daha aktif olarak Duckduckgo kullanıyorum. Ama bir kullanıcı olarak neden bunun için özel bir çaba sarf edeyim ki. Daha iyisi neyse, hangisi işimi görüyorsa onu kullanırım. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş. İlk ve doğru adımları atıp kalitesini sürdürenler meyvelerini toplamış topluyor da. Siz Apple ürünleri kullandığınız için Apple'dan örnek vereceğim. Apple da kendi alanında doğru adımlar attığı ve bu adımları ilk atanlardan veya doğru zamanda atanlardan olduğu için başarısına başarı kattı. Alabilenler -ürünleri çok pahalı bile olsa- Apple ürünlerini tercih ediyorsa diğerlerini keşfetmeye ya da şans tanımaya çalışmıyorlarsa buralarda kullanıcıları suçlayamayız. Ayrıca alışkanlıklardan kopmak zordur. Özellikle yaş alıp ilerledikçe. Eskiden yazılım vs sorunları olduğunda hobi niyetine kullanır, dener, zaman harcardım. Şimdi işimi hangi uygulama en pratik yoldan görüyorsa onu kullanıyor, ihtiyacım olan özelliğini kullanıyor, gerisine hiç bakmıyorum.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyler konusunda eksik, en basitinden diğerlerinde Leonardo DiCaprio diye aratınca filmlere o sayfadan erişebilirken DDG'de ayrı bir sayfadan erişmek gerekiyor. Bu tarz ufak nüanslar konusunda eksik. Ama arama sonucu olarak arayıp ulaşma konusunda aralarında ulaşılamayacak kadar büyük, uçurum bir fark olduğunu düşünmüyorum. Sadece işini yapıyor, çoğunlukla ilk sayfadan erişiliyor. Üstelik hiçbiri Google kadar sonuçlar parsellenmiş çıkmıyor, bundan şikayetçi olan kişiler var.

    Gizlilik konusu da sebeplerden biri.
    https://searchengine.party/

    Google kullanılma amacı genelde tecrübeyle değil de kulaktan kulağa duyarak oluyor. "Arama motorunda arat" yerine "Google'da arat" olayının sebebi gibi yani bir nevi Google kullanmaları önceden belirlenmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Nisan 2022; 21:22:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Görsel ve video aramalarında Yandex'in çok daha iyi olduğunu fark ettim son zamanlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ne faydası olcak?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.