Şimdi Ara

Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sözlükte karşılaştığım bir soruna kendimce bulduğum bir çözümdür. Bu sıralar google aramalarında kel alaka sizeler karşınızda çıkmakta ve bunların büyük bölümü spam, reklam veya kumar sitelerine yönlendirmekte, zaten isimleri saçma sapan olan bu siteleri çoğu tarayıcı zaten engellemekte. Peki sorunun kaynağı ne? Bazı kullanıcıları bahsettiği gibi herhangi bir neden ile bedava diye kullandığımız VPN uygulamaları buna neden oluyor olabilir. Neyse benim bulduğum çözüm şu: CCleaner programını indirin ve ÖZEL TEMİZLEME seçeneğini seçin. Buradan bütün uygulamaların internet gezmişi dahil bir çok seçeneğini seçerek tüm kayıtlı verilerini temizletin. Özellikle kendi internet tarayıcınızı seçmeyi unutmayın. Bunu yaptıktan sonra karşınızda bu sitelerin çıkma ihtimali çok çok az.


    Yalnız sözü geçen sözlük sitesindeki arama kelimesini tekrar kullandığımda bu siteler tekrar gözükürken bu kelimeyi azalttığımda bu siteler azalıyor ve tamamen görünmez oluyor, buna şaşırdım.


    Mesela arama kelimesi: marlboro touch blue fiyat


    Eğer bu kelimeyi "marlboro touch" diye yazarsanız bu spam siteler çıkmıyor ama "marlboro touch blue fiyat" gibi uzun bir kelimede tekrar ortaya çıkıyorlar, bu çok garip.


    Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.


    Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.







  • yalnız değilsin. aşağıda eski bir google çalışanı ile yapılan ne diyelim bir röportaj var. kadın google'da sorun yok diyor. topu web'e yani internete atmış ve kötye gidiyor diyor.


    Ex-Googler Answers Why Google Search is Getting Worse

    https://www.searchenginejournal.com/why-google-search-is-getting-worse/472681/



    haklılık payı var ama bence esas bu sebep değil. dolayısıyla bu noktada karga gülüşü efekti veriyorum. Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü. 


    bence bu google'ın kazanma politikası kaynaklı, algoritma kullanmasından kaynaklanıyor. bu da google aramaları eskisi kadar iyi yapmıyor. aramalara etki eden bir çok faktör var tabi bunu da unutmamak lazım. aramalarda çok fazla kelime kullanınca, alakasız sonuçlar da artıyor. yabancılarda bu sorunun önüne geçebilmek için arama kısmına reddit yazanlar var artık. Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü. 


    google arama eskisi gibi olmasa da dibi delik internet kuyusunda farklı alternatfiler ile yine aradığını bulabiliyorsun. sorunu belki de "google bağımlılığı" olarak adlandırmak lazım. istediği gibi yönlendiriyor diyelim.





  • En basit haliyle, doğrudan arama yapmak yerine semrush vb araçlar kullanarak sıralamalara bakarsanız söz konusu sitelerin sıralamalarını aynen koruduğunu görürsünüz. Bu kullanıcılarla alakalı bir sorun değil. Bu sorun Türkçe ve başka birkaç dilde mevcut. İngilizce ya da İspanyolca da böyle bir şey söz konusu değil örneğin. Tamamen bu tarz spam siteler oluşturmaya yönelik ücretsiz scriptler, yöntemler de bir süredir dolaşmakta piyasada. Biraz da onların etkisi var son zamanlardaki patlamada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'ın yaptığı bir hatadan dolayı, kötü niyetli kişiler sistem üzerinde açık bulmuşlar. Fakat 2 ay geçmesine rağmen hala düzeltilmedi.



    Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.
    Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.webtekno
    Google'da Karşımıza Çıkan Garip Sitelerin Nedeni
    https://www.webtekno.com/google-aramalarinda-karsimiza-cikan-garip-siteler-h127963.html
  • Örneğin bir şey satınalmak istediğimde ali ve joom dışında da yerler görmek isterim. Bu da ayrı bir dertGoogle aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü. 


    Altavista'yı özlettiler.

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    torrent varken altavista'yı özlemek? bu arada astalavista da vardı. Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü. 

  • google madde bağımlılığını sevdiği için iştiraklı ürünlerine yönlendirir bunun sebebi arka planda çalışan şeytani bir yapay zekaya devretmiş olması bütün sistemini

  • 1 yıldır var bu ve virüsle alakalı bir durum değil tamamen Google'in algoritmasından kaynaklı ve inatla da düzeltmiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spam siteler yükseldikçe yükseliyor Google çöpe dönüyor.Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü. 


    Google aramalarında çıkan saçma sapan sitelerin çözümü.
  • Sk Slovakya, Cz Çekya sanırım. Neden çoğunlukla bu iki uzantı çıkıyor acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.