Şimdi Ara

Google artık şifre dönemini kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
4
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google artık şifre dönemini kaldırıyor
    Uzun süredir kullanıcıların yanlarında bulunan cihazları veya cihazlardaki uygulamaları daha güvenli bir giriş için kullanmaya çalışan Google, bu hafta şifre yerine kullanabileceğiniz geçiş anahtarlarını devreye sokuyor.



    Google geçiş anahtarları



    Google Passkey veya Google geçiş anahtarları diyebileceğimiz yeni çözüm telefonunuzda kullandığınız ekran kilidi şifresi, parmak izi okuyucusu, yüz tanıma veya kendinize ait donanım güvenlik anahtarı gibi yöntemlerle Google hesabınıza giriş yapmanızı sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple ve Google arasında önemli iş birliği



    Bu yöntemler siber saldırılara karşı daha dayanıklı olduğu için SMS gibi tek kullanımlık şifrelerin yerine tercih edilebilecek. Kullanıcılar ilgili sayfada otomatik oluşturulmuş şifre anahtarlarını görebilecek ve ekleme yapabilecekler. Bu noktada ekran kilidi şifresinin güçlendirilmesi tavsiye ediliyor.



    Google normalde hesabınıza giriş yaparken kullandığınız Android cihazlara bir onay ekranı göndermekteydi. Bu da ikinci alternatifiniz olacak. Ayrıca Docusign, Kayak, PayPal, Shopify gibi pek çok siteye Google hesabı yanında Passkey girişi seçeneği de sunuluyor.



     



    Google Passkey




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/you_can_now_log_into_your_google_account_with_a_passkey_no_password_required-news-58443.php







  • Akbank ın mobil uygulaması yapıyor bunu. Yüz tanıma ile direkt uygulamaya girebiliyorsunuz. Google ın yapması çok zor olmasa gerek. Alt tarafı telefondaki yüz tanıma, parmak izi gibi şeyleri şifresiyle eşleştirecek.

  • 3yıl boyunca bütün giriş yöntemlerimi passkey'e kaydettiğimi varsayıyorum: platform değişip ios'a geçtim. Şifrelerim ne olacak? Birbirleriyle paylaşacaklar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Orda da Google uygulaması var ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu güzel haber işte 😃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yüzüm değişmez, parmak izim değişmez ama gerekirse şifre değiştirebilirim :)
    Geçmişte böyle diyorduk, lakin artık aman ne var ki saklanacak, her şeyi biliyorlar boş ver aşamalarındayım :(
    Çok pratik ve kolay maalesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FnT45K -- 4 Mayıs 2023; 15:47:1 >
  • steam guard gibi birşey mi ben anlamadım

  • Google öncelikle doğrulanmamış kayıtlı telefon numarasını SMS doğrulama kodu sormadan değiştirebilmeyi sağlamalı.

  • Önce chromea anasayfasına, daha çok kısayol eklemeyi sağlayın. Operaya geçeceğim yine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Doğrulanmamış ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zantevesta kullanıcısına yanıt

    Bu yüzden çok fazla eklenti denedim, bir türlü istediğimi bulamadım. Hepsi sade değil ya da gereksiz özellikler içeriyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt

    Farzedelim ki çok önceden bir telefon numarası eklediniz Google hesabınıza. Ancak bu hesabınızı hiçbir Android cihazda oturum açmak için kullanmadığınız için telefon numarasını doğrulama ihtiyacı duymadınız. Aradan yıllar geçti ve bir sebepten GSM hattınız ile telefon numaranızı değiştirmeniz gerekti. Ancak bu telefon numarasını Google hesabınızda değiştirmek hiç aklınıza bile gelmedi. Sonra da web tarayıcısında bu hesabınız ile açtığınız oturum zaman aşımından dolayı kendi kendine kapandı. Tekrar oturum açmak istediğinizde Google güvenlik gerekçesiyle kimlik doğrulaması istedi ve doğrulama için hesaba kayıtlı telefon numarasına SMS göndermeyi teklif etti. Siz ise artık bu telefon numarasını kullanmıyor olduğunuz için doğrulama kodunu telefonunuza alamıyorsunuz ve kod belki de yabancı birinin telefonuna geliyor. Hasbelkader oturum açtınız diyelim, bu kez de ayarlardan kayıtlı telefon numarasını değiştirmek istediğinizde numaranız hesabınızda daha önceden doğrulanmamış olduğu için Google eski telefon numaranıza tekrar SMS ile doğrulama kodu göndermek istiyor. Bu nedenle aynı kısır döngüye tekrar giriyorsunuz ve eski telefon numaranızı yenisiyle değiştirmeniz Google'ın çıkardığı bu engel yüzünden mümkün olmuyor.


    O nedenle bu mağduriyetin önüne geçilmesi için Google'ın doğrulamadığı kayıtlı telefon numaralarının ayarlardan değiştirilmesi SMS doğrulamasından muaf tutulmalı.





  • Artık bir çok uygulama ile yüzümüzün, gözümüzün, burnumuzun ucundaki sivilceye kadar kaydını aldığı görsellerimiz ellerindeyken bir hacker bu görselleri biz ekrana bakıyormuş gibi kamerayı aldatarak da hesaplara girebilir. Buna nasıl bir önlem alabilirler?

  • Şifre değil Parola!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Yapıyor da ne oluyor FAST işleminde yardım destek biriminde şifre istiyor boşu boşuna vakit kaybettiriyor.

    Konuya gelecek olursak da hiç güvenli bir yönetim biçimi de değil. Güya biyometrik verilerimiz şimdilik local cihazda depolansa bile ileri dönük rahat biçimde işlenebilecek derecede açığa alınıyor bu tür yöntemlerle.

    Şifre şarttır. Biyometrik ise tehlikeli bir açık benim gözümde. Dashlane gibi parola uygulamalarını cihazımızda yer edinmesi şart. Aynı şekilde Authy gibi 2FA uygulamalarının kullanılması da özendirilmeli.

    Google önce Authy'e rakip olmaya çalıştı Authenticator'a eklediği yeni özellikler ile şimdi de iOS Password Manager ile Dashlane'e rakip olmaya çalışıyor tarayıcı üzerinde tuttuğu şifrelere hackerların rahatlıkla ulaştığını anladı sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Ben Akbank ın uygulaması uçuyor kaçıyor demedim. Hatta aksine Akbank ın uygulaması bile bunu yapabiliyor Google için sorun olmasa gerek dedim. Diğer bankalarda yok bu misal.


    Biometrik kısmı tartışılır. Parmak izinden yüz tanımaya kadar bütün verimizi telefonlarda veya bazı şirketlerde kart okuyucularda falan da veriliyor yeri geldiğinde. Bunu kullanmanın aykırılığı veya riski belirsiz.

  • Big data 7/24 mesaide

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.