Şimdi Ara

Google Authenticator bulut desteğini getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Authenticator bulut desteğini getiriyor
    İki aşamalı doğrulama sistemlerinin vazgeçilmez araçlarından Google Authenticator, yıllardır beklenen ve istenen özelliğine kavuştu. Kullanıcılar artık tek seferlik kodlarını bulut platformuna yedekleyebilecekler.



    Google’dan önemli hamle



    İki aşamalı doğrulama için kullanılan tek şifre araçlarının yedeklenebilir olması oldukça önemli zira yeni bir cihaza geçerken ya da aracı yeniden kurarken tüm kodları ilgili siteden iptal ederek tekrar belirlemek gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.Google açıkladı: Türkiye ve dünya genelinde en çok arananlar



    Authy gibi tek şifre araçları uzun süredir kodları buluta yedekleyerek birden fazla cihazda kullanma imkânı tanıyordu ancak Google bu konuda oldukça katıydı ve özellikle kripto para dünyası ile içli dışlı olanların en çok şikâyet ettiği konuydu.



    Bu haftadan itibaren iOS ve Android Google Authenticator uygulaması kodları bulut hesabına yedekleme imkânı sunmaya başladı. Böylece kullanıcılar verilerini diğer bir cihaza kolayca aktarabilecekler ancak yine de tek cihazda kullanım şartının devam ettiği ifade ediliyor.




    Kaynak:https://security.googleblog.com/2023/04/google-authenticator-now-supports.html







  • Aslında tek cihazda kullanma zorunluluğu gerçek manada güvenliği sağlıyor gibi görünse de Authy'nin çoklu cihaz desteği ile Google'ın daha yeni sunduğu buluta yedeklenme özelliğinin Authy'de zaten bulunuyor olması elini zorda bırakıyor. Bir de Authy'nin Pin kodu, Biyometrik doğrulama gibi başarılı güvenlik doğrulama seçenekleri sunması herhangi bir güvenlik aşaması sunmayan Google Authenticator'a göre yine bir artısı.

    Tabi Authy'nin en güvenli kullanım senaryosunun yalnızca tek cihazda kullanımı sağla tikinin uygulanmış olması seçeneği.

  • En sonunda be, ne işkenceydi, sürekli bu uygulamada kullanmak için verilen koodu buluta kaydedip tekrar buna aktarmaktan gına gelmişti. <Bekliyoruz

  • Artık çok geç. Authy kullanın rahata kavuşun. Arayüzü de fena değil kod karmaşası yok.

  • Rootzilla kullanıcısına yanıt

    Authy'nin PC desteği 24 Mart 2024 itibariyle kapanıyormuş, export seçeneği de yok, en rezil 2fa programlarından biriymiş, redditte göme göme bitirememişler. Ben de PC programı var diye kullanıyordum, tek tek hesap taşımaya çalışıyoruz şimdi. Authy 2FA'yı yalnızca bilgisayarda kullanan ve o tek maili kaçıranlar hesaplarına ve paralarına elveda desinler.


    2FA gibi lanet bir şeyi keşfedene de zorla kullandırtana da lanet olsun. Bilgisayarda çalışan 2FA programı olmaması da çok saçma bir şey.

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Bitwarden’a yıllık 10 dolares ödüyorsun bu stresi geride bırakıyorsun kardeşim. Parolaların, hassas şifreler ve dahili 2fa. Tadına doyamazsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.