Şimdi Ara

Google Chrome yapay zekâ ile daha yetenekli hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome yapay zekâ ile daha yetenekli hale geliyor
    Google I/O konferansında doğrudan kullanıcılara hitap eden pek çok yapay zekâ teknolojisi tanıtılmıştı. Biraz gölgede kalan yeni bir çözüm ise arka planda kullanıcılara verimlilik sunmayı hedefliyor.



    Google Chrome tarayıcısına yapay zekâ desteği



    Son dönemde yapay zekâ sohbet robotları adeta patlama yaptı ancak bu teknolojilerin firmalara maliyeti de patlama yapmış durumda. ChatGPT yüksek maliyetleri karşılayabilmek için abonelik sistemini getirdi.



    Ayrıca Bkz.Google Magic Editor: Fotoğraf düzenlemeye yeni bir boyut geldi



    Google da Chrome tarayıcısının yeteneklerini arttırırken sunucu tarafındaki maliyetleri de göz önüne alıyor. Tarayıcılarda grafik hızlandırma ile daha kaliteli görseller ve verimli çalışmayı amaçlayan WebGPU standardı bu konuda yardımcı olacak.



    Chrome 113 ile birlikte WebGPU teknolojisi, mobil ve masaüstü web uygulamalarında yapay zekâ katkısını elinden geldiğince bilgisayar üzerinde gerçekleştirecek. Hem veri işleme daha hızlı hale gelecek hem de sunuculara binen yük azalacak.



    Chrome tarayıcısı yapay zekâ katkısı olan durumlarda daha verimli çalışabilecek. Ayrıca büyük şirketler ve sağlık uygulamaları; kullanıcı verilerini işlerken sunucuya gönderme probleminden de kurtulmuş olacak.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/05/11/google-integrating-ai-into-chrome-using-webgpu/







  • Chrome'u seviyorum. Diğer tarayıcılar çok karışık geliyor bu yaştan sonra. Birde şu kaynak yönetimi sorununa bir çare bulsalar... Açtığım sayfayı, başka bir yere bakıp geri döndükten ( en fazla 2 dakika) sonra yeniden yüklüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız şöyle bir risk var: Yapay zeka talebimiz yerine getirilirken kendi işlemcimizden faydanılması güzel ancak diğer kullanıcıların veya şirketin başka iş yüklerini de karşılamadığımız ne malum?

    Ya tamamen izole edilmiş bir sistem olmalı ya da dağıtık sistem olacaksa mining gibi kullanılan her kaynak hesaplanarak bir cüzdanda işlemci gücünün karşılığı tutulmalı. Tüm bunlar şeffaf ve denetime açık bir politikayla zorunlu kılınmalı.

    AB, çerezlere kafa yorduğu kadar bunları da düzenleyecektir umarım.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Memory saver özelliği açık olabilir mi ayarlarda acaba? Discard ediyor sayfaları belli bir süre sonra Chrome tamamen. Bildiğim kadarıyla bunu ya 30 saniye ya da 2 dakika sonra yapıyor varsayılan olarak.

  • Sucuklu patates kullanıcısına yanıt

    Mobilde hocam. Masaüstünde sıkıntı çekmiyorum 10 sayfa açsam, 10 saat bakmasam bile. Mobili yapamıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Chrome yapay zekâ ile daha yetenekli hale geliyor 

  • Telefonun işlemci kaynağını niye kendisi için kullanıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.