Şimdi Ara

Google'da Staja Basladim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
240
Favori
58.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: CThirty


    quote:

    Orijinalden alıntı: DarK BrotherS

    Hocam birşey daha sormak istiyorum. Şimdi benim siralamam 70 bin civarı gelicek. aslında bilgisayar mühendisliği istiyorum ama büyük şehirlerde devlet tutmuyor KTÜ cbu gibi yerler geliyor bunlar yerine sizce Ankara'da atılım Çankaya gibi özel üniversiteyemi gidilmeli yoksa KTÜ gibi devlet üniversitelerinemi gidilmeli. bu soruyu çevremde kiler bu iş içinde olmadıkları için tatmin edici cevaplar veremiyorlar sizin düşünceniz nedir teşekkürler simdiden.

    sorunun cevabi hakkinda gercekten bir yorum yapamiyorum. bence hepsi kotu. ben olsam 1 yil daha hazirlanirdim heralde, ama senin sartlarini bilmedigim icin boyle bir tavsiye yapmiyorum tabiki.

    Hocam konuda da yazmissiniz Google mülakat yapmak için süper star olmak gerekiyor diye yani ABD de PhD kabulü almak böyle yerlerde çalışmak için Türkiye'de Bilkent ODTÜ Boğaziçi sabancı gibi okullarda mı okumak gerekiyor ? Orta düzeydeki okullar hakkında ne düşünüyorsun mesela Hacettepe, marmara, İzmir yüksek teknoloji enstitüsü falan ?

    Onu su anlamda soyledim: Amerika'da standart bir okulda okuyan birisi basvuru yapip mulakati gecip Google'da calisabilir, ancak Turkiye'de en iyi universitede okusan bile basvuruna cok buyuk ihtmalle donus almayacaksin. Yani Amerika sinirlari icinde okuyo olmak bu isi cok daha kolaylastiriyor. Onun disinda Bilkent'tir Hacettepe'dir ya da daha dusuk seviyeli bir okuldur pek farketmez. Google'daki muhendislerin %99'una Turkiye'den bir universite soyle desen bilmezler zaten. O yuzden bizden iyi bir okul ya da kotu bir okulda okuyo olmak cok farketmez staj basvurusunda. Her halukarda inanilmaz bir dezavantajin var.




  • Bu yaz icin 3 tane ayri ayri airbnb'den ev ayarladim. Ilk evim Mountain View'da yani Google'in merkezinin oldugu kasabada. Burda Cesme'deymisim gibi hissettim, hava cok temiz deniz kokusu geliyor. Tatil yoresi gibi ama is merkezi tamamen. O yuzden bu silikon vadisi cevresi fiyatlar disinda yasamak icin cok hosuma gitti.

    Bu resimler benim evin oldugu sokaktan:

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Mountain View merkez, burasi kucucuk bir yer:

    Google'da Staja Basladim

    Geldigimin ertesi gunu araba almistim, herkes baya sasirdi. Ben ivir kivir isleri baya hizli halletmeyi seviyorum ki asil isime kolayca odaklanabiliyim.

    Google'da Staja Basladim

    Hafta sonu araba ise yaradi, pazar gunu Pasifica diye bir bolgeye gittik, insanlar dalga sorfu yapiyordu. Mountain View'dan yaklasik 45 dakika arabayla. Dusunun burda yasayip yazlari hafta sonu oldugunda sorfe gidebilirsiniz. Hic yapmadim ama buraya tasinsam mutlaka ogrenmek icin vakit ayiririm.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 16 Mayıs 2017; 6:40:56 >




  • CThirty kullanıcısına yanıt
    İlk gün nasıldı? çalıştığınız yerden bahçesinden foto vb var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk gun kafeteryalar disinda sikiciydi diyebilirim. Bir cok seminer oldu, yasal isler, google'in sagladigi olanaklar, nelere dikkat etmeliyiz gibi bir cok sey. Herkese bilgisayarlarini dagittilar, Google cantasi, intern sapkasi falan verdiler. Google'in cok enteresan servisleri var, mesela araba servisi varmis, bir ara yagini degistirmeye goturcem. Bir cok binada camasir yikama yerleri var. Sanirim sizin icin yikayanlar var, ve tabiki en onemli sey, restorantlar, kahve yerleri, ufak mutfaklar. Her sey sinirsiz acik bufe. Insanlar isten cikinca aksam yemegini yiyip oyle eve gidiyor. Bu cok hosuma gitti, ozellikle yemek hazirlamak icin vakit harcamayacagim icin.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Kampus asiri buyuk. Benim binamin oldugu yer Google merkeze arabayla en az 10 dakika. Google'in 2600 civari stajeri olcakmis sadece Kuzey Amerika'da. Benim gibi headquarter'da olan sanirim 1500 kisi falan vardir. Ancak herkez ayni anda baslayip bitirmiyor. Istedigin hafta baslayip istedigin hafta bitirebiliyorsun. Ben 13 hafta caliscagim.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Ogle yemeginde butun yeni internler ayni yerde oldugu icin inanilmaz bir sira vardi, ben de kendimi japon restoraninda buldum. Su gordugunuz seyin icinde princ noodle'lari ve karides var. Tadi fena degildi. Sinirsiz tatli meyve vs var her yerde ama mumkun oldugunca dikkat etmeye calisiyorum yediklerime.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Dondurma makinalari bile var.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Mini mutfaklardan kampusun icinde yuzlerce var, herhangi bir calisana yanlis bilmiyorsam maksimum 50 metre uzaklikta en az bir mini mutfak var. Bir cok cesit kuruyemisler, tatlilar, kahve makinalari, soguk icecekler istediginiz kadar alabilirsiniz.

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Google'da Staja Basladim

    Aksam yemeginde bir cok yer kapali oluyor dogal olarak. Binalara girip cikarken bir yere denk geldik aksam yemegini de ordan aldim.

    Google'da Staja Basladim



    Sirf buraya yuklemek icin foto cektim biraz, cok daha fazlasini cekebilirdim ama utandim acikcasi. Ortalikta turist gibi gezmek istemedim, zamanla cektikce daha fazla yuklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 16 Mayıs 2017; 6:58:14 >




  • Fotoğraflar çok güzel insan bu ortamlari görünce motive oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sdfbsdhjfsg google'ın stajerlere verdiği şapkalar efsane ya güzel gelenek :D siz de şapkayı takıp mı gezdiniz hocam

    bu fotoğraf seminerden sanırım gmail ile ilgili bir şey mi anlatıyorlar?
    Google'da Staja Basladim
  • Başarılar diliyorum, başka birisinin deneyimlerini okumak hem güzel hem de teşvik edici. Konuyu takipteyim.
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Google'da olsa hatasız firma / kul olmaz. Oturuş pozisyonları hiç sağlıklı değil madem bilgisayar kullanılacak. 2 masa atar insan oraya Millet boyun fıtığı olacak.
  • hboluk H kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar ücretsiz araba servisi sağlıyorlar onu da düşünmüşlerdir başka salonlarda neler neler vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mühendislik fakültesine geç baslayip 25 26 yas gibi mezun olunursa ki yuksek lisans bittiginde 28 falan oluyoruz sanirim yurtdisinda iyi yerlere gelmek iyi şirketlerde çalışmak imkansizlasir mi sonuçta yasitlarimiz bizden kat be kat tecrübeli olacak tabi iyi bir üniversiteden iyi bir ingilizceyle yata yata mezun olunmadığını varsayarsaniz

    Cvp verebilirseniz çok sevinirim ve gerçekten çok tebrik ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nükleerbaslıklıkız -- 16 Mayıs 2017; 23:13:53 >
  • Hocam daha öncede sorular sormuştum bilgisayar mühendisliği ile ilgili. Bilkentte ctis bölümü okumak kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumaktan daha iyidir diyor internette gördüğüm kadarıyla (KTÜ Akdeniz DEU gibi üniversitelerden) siz bu bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz bende bu bölüme kaydım açıkcası internette gördüğüm yorumlardan
  • hayırlı olsun çoğu insanın hayali sizin gerçeğiniz olmuş belli ki çok çalışıp emeğinizin karşılığını almışsınız tebrik ederim, kendime dönüp baktım da bir zamanlar iyi yerlerde olup büyük işler başaracağımı hayal ediyordum şimdi ise iktisat okuyorum

    Google'da Staja Basladim
  • Favoriye attım konuyu. Müsait bir zamanımda okuyacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Birincinin özelliği nedir?

    Sen shadow_shooter reisi tanımıyorsun galiba
  • özenmedim degil hayatinizda basarilar.

    benim sorum şu lise sondayim bu sene lise bitiyor bilgisayar muhendisligi okumak istiyorum bunun için universite öneriniz var mi? bilkente gitsem ileride bir avantajim olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha onceki konularindan birinde Amerika'da doktora yaptigini yazmistin sanirim 2 sene once kadar, bu konunda ise Virginia Tech'de yuksek lisans yapiyorum yazmissin. Hangisi dogru?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam akıllı okumayınca böyle garip konuma düşüyorsun işte. adam bahsettiğin üniversitede bütünleşik doktora yapıyor ama yüksek lisans derecesini aldıktan sonra devam etmemeyi planlıyor.
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Sen kendini sherlock mu sanıyorsun diğer konularda da saçma sapan yorumlarını görüyorum

    Adamın yazdıklarını okumadan saçmalama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkler için Londra,Irlanda merkezleri daha uygun olucaktır.Benim merak ettiğim şimdi yaptığınız iş nasıl işliyor.Yazdığınız kodların uygunluğu diğer birimlerle,takımlarla nasıl sağlanıyor?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.