Şimdi Ara

Google, Drive’da yaşanan veri kayıplarını araştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, Drive’da yaşanan veri kayıplarını araştırıyor
    Geçtiğimiz birkaç gün içinde bazı Google Drive kullanıcıları dosyalarının ve verilerinin kaybolduğunu fark etti. Veri kayıplarının birkaç yıllık dönemi kapsayabileceği kullanıcılar tarafından raporlanırken Google ise kısa bir süre önce resmi bir açıklama yayınladı. Firma, yaşanılan sorunun masaüstü uygulamasından kaynaklandığını belirtirken incelemelerine devam ettiğini aktardı.



    Google, Drive sorununu inceliyor



    Süregelen durumu özetlemek gerekirse, Google Drive kullanıcıları aniden, aylar hatta yıllar süren dosyalarının kaybolduğunu fark ettiler. Kaynağının tam olarak ne olduğu bilinmeyen sorun, bulut hesabındaki verileri ortadan kaldırıyor. Google Drive, profesyonel ve iş amaçlı olarak sıklıkla kullanılan bir hizmet ve bu açından veri kayıpları tahammül edilemez öneme sahip olabiliyor.



    Google, Topluluk forumlarında yayınladığı kısa bir yazıda kayıp dosya sorununu resmen kabul etti ve sorunun Drive’ın masaüstü uygulamasından kaynaklandığını doğruladı. Sorunun kaynağı uygulama olsa da nedeni belirsizliğini koruyor. Hata için bir açıklama yapılmazken, Google sorunu sınırlı sayıda kullanıcı tarafından yaşandığını ve yakın zamanda kullanıma sunulan 84.0.0.0 ila 84.0.4.0 sürümleriyle ilgili olduğunu söylüyor. Firmanın incelemeleri sürerken düzeltmenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Aynı şekilde kaybolan verilerin geri gelip gelmeyeceği de şimdilik belirsiz.



    Ayrıca Bkz.Google Drive’daki hata bazı kullanıcılara büyük veri kayıpları yaşatıyor



    Google ayrıca kullanıcılara Google hesaplarının masaüstü uygulamasıyla bağlantısını kesmemelerini ve makinelerinde Windows'ta AppData\Local\Google\DriveFS ve macOS'ta Library/Application Support/Google/DriveFS altında bulunan "DriveFS" klasöründeki verileri silmemelerini ya da taşımamalarını söylüyor. Yine de Google, sistemde yeterli alan varsa bu klasörün bir kopyasını oluşturmanızı öneriyor.




    Kaynak:https://9to5google.com/2023/11/27/google-drive-missing-file-desktop-app-sync/
    Kaynak:https://support.google.com/drive/thread/245861992/drive-for-desktop-v84-0-0-0-84-0-4-0-sync-issue







  • Paranla rezil ol, resmen kepazelik

  • Android Telefonumda WhatsApp Drive yedeğim silindi yani bu sorun sadece Bilgisayarlar da değil Mobil Cihazlarda da olmuş olabilir yaşanan bu veri kaybını umarım bir güncelleme ile geri getirirler..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.