Şimdi Ara

Google, güvenliği artırıyor: Chrome, haftalık güncellenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • google chrome güvenlik güncellemeleri daha hızlı dağıtılacak
    Google Chrome, dönüm noktası olarak adlandırılan büyük güncellemeleri dört haftada bir (önceden altı haftada birdi) alıyor. Google, kullanıcıların güvenlik açıklarından daha az etkilenmeleri için kararlı sürüme güncellemeleri haftalık sunacak.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler



    Chrome güvenlik güncellemeleri daha hızlı ulaştırılacak



    Güvenlik güncellemeleri, Chrome 116 sürümden başlayarak masaüstü ve mobil kullanıcılara daha hızlı ulaştırılmış olacak. Chromium açık kaynak bir proje olduğundan, kaynak kodları herkese açık oluyor. Bu da kötü niyetli kişilerin beta sürümde düzeltilen hataları ve giderilen güvenlik açıklarını görüp ona göre aksiyon almalarını sağlıyor. Google, beta sürümden final sürümüne kadar olan süreçteki yama boşluğunu daha da kısaltarak, kötü aktörlerin bundan faydalanmasının önüne geçecek.



    Google, yeni haftalık güncellemelerin Chrome’un kullanım şeklini değiştirmeyeceğini, milestone sürümlerinin de aynı zaman aralığında ulaştırılacağını söylüyor. Chrome 77 ve daha eski sürümlerde yama boşluğu yaklaşık 35 gündü ve iki haftada bir yama döngüsünün uygulanmasıyla birlikte yaklaşık 15 güne düşürüldü. Şimdi, bu boşluk daha da düştü. Bu da kullanıcıların büyük açıkları kapatan yamaları daha hızlı almasını sağlayacak.




    Kaynak:https://security.googleblog.com/2023/08/an-update-on-chrome-security-updates.html







  • Chrome'un kendisine güvenim yok ki...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ama Google sunucularına veri akışı saniyelik

  • hay..

  • Dişe dokunur bir şey olmadıktan sonra zırt pırt güncelleme olmasından nefret ediyorum. Resmen eziyet. Kalıcı belleklerin yazma ömrüne de zarar. Chrome resmen yeni internet explorera dönüştü

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    ram disk üzerinde çalışan linux kurmadığınız sürece ! ntfs formatında her dosyaya erişim saati bile sürücüye yazılıyor !!! özetle bu veriler boot alanı içinde olduğu için ve boot alanı tanımlama kısmı neredeyse sabit gibi ! yani özetle güncelleme çıkmasa bile boot sektör kullanılamacak noktaya gelecek merak etme yani güncelleme gelmese bile her erişim sistem erişim saati verileri alanına yazılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Ağustos 2023; 20:38:51 >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    ssdnin sonsuza kadar çalışmasını beklemiyorum tabii ki, her şeyin bir ömrü var. Kasdetmek istediğim.. bu sık güncelleme saçmalığının marketing olduğunu düşünüyorum. Madem karbon ayakizini azaltmamız gerekiyor öyleyse marketing yerine verimlilik politikasına geçilmeli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.