Şimdi Ara

Google Home Akıllı Asistan Türkçe Dil desteği için destek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
13.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google home a ewelink hesabı tanımladim. Uygulama üzerinden butonlar var . lambaları açıp kapatabiliyorum ama sesli komut nasıl oluyor çözemedim.
    Google Home Akıllı Asistan Türkçe Dil desteği için destek
  • TimeBoy kullanıcısına yanıt
    İos da google asistan uygulamasini indirmeniz lazim. Andriod de eger telefonunuzun sanal asistani google un ise direk kullanabilirsiniz. Degilse google asistan indirmeniz lazim.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Ses komutu nasıl olacak. Beceremedim. Andorid telefonum

  • TimeBoy kullanıcısına yanıt
    Telefonuzun normalde sesli asistani google ise direk kullanabilirsiniz. İsterseniz google play den google sesli asistani yükleyin. Ordan deneyebilirsiniz
  • Teşekkürler hallettim . Ewelink de sanırım butonlara aç olarak isim vermiştim. Onları düzeltince oldu

  • Sonoff RF bridge 433 den fazlası desteklemiyor sanırım. Crow alarm var evde. Uzaktan kumandası var . Kumanda frekansı 868mhz
  • Google home da zamanli görev tanımlanabilir mi. Sesli komut ile örnek 17:00da mutfak lamba aç gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimeBoy

    Sonoff RF bridge 433 den fazlası desteklemiyor sanırım. Crow alarm var evde. Uzaktan kumandası var . Kumanda frekansı 868mhz

    RF bridge sadece RF 433 ile çalışıyor. Şanslıysanız bazı kumandaları kendi firmware'iyle okur ama ben onun yerine Tasmota kurdum, şu an hem istediğim kumandayı okutabiliyorum hem de istediğim kumandanın sinyalini gönderebiliyorum. Home Assistant ile kombinlenince aşırı kullanışlı oldu. Birkaç tane de RF manyetik kontak aldım. Hem ışıkların otomasyonu hem de alarm olarak çalışması için, çok başarılı sonuçlar aldım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimeBoy

    Google home da zamanli görev tanımlanabilir mi. Sesli komut ile örnek 17:00da mutfak lamba aç gibi

    İngilizce'de yapılabiliyor. Şu saatte şunu yap ya da 2 saat içinde şunu yap gibi komutlar tanımlanabiliyor. Daha önce de bahsettiğim gibi Türkçe kullanmadığım için neler yapabildiği konusunda çok bilgim yok açıkcası.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Hocam son 2 aydır home assistantla deliriyorum resmen. Öncesinde hep kaçınmıştım ama bir gaza gelip kurdum. Benim evdeki herşeyin home assistant bindingi olduğu için sorun yaşamadım. Şu an neredeyse ev herşeyi kendi kendine hallediyor. En son cloud üyeliğini de satın aldım kendin yap çözümlerin sürekli bakım gerektirmesi fikri hoşuma gitmediği ve daha önemlisi bir şekilde modemim port forwarding i yapamadığı için. Google Asistanla da bağlanmış oldu. Hatta diğer bütün cihazların Google Assistant bağlantısını sildim. Şu an sadece IP Kameralar ve Home Assistant bağlı google hesabıma. IP Kameraların Home Assistant entegrasyonu yok. O da genel olarak encrypted kameraların hiç birinin yok. Custom firmware atılarak eklenebiliyor ama cloud kayıt özelliklerini kaybetmek istemediğim için o işe girmedim. Onun yerine Assistant rutinleri ile tek komutla hem alarmı kurup hem kameraları açıp cloud recording i devreye alabiliyorum. Zaten önemli olan kısmı da o benim için.


    Ikea Tradfri (21 adet ampül/outlet bağlı - IKEA Gateway üzerinden)

    Broadlink RM3 Mini (x2)

    Çeşitli Google Home cihazları (x7)

    Chome Cast 2 ve Chrome Cast Ultra

    Sonoff RF Bridge (Tasmota FW yüklü)

    Xiaomi Mijia BT Thermometer 2 (x3)

    LG WebOS 3.0 TV

    Eşimin ve benim Spotify hesaplarımız

    RF Bridge üzerinden bir sürü RF 433 Kumanda, manyetik kontak vs.


    Bütün bunlar raspberry pi 3'e yüklü home assistant üzerinden bağlı. Ortalıkta cihazlara ait kumanda kalmadı. Klimayı, TV'leri, Turkcell TV+'ı vs. Hemen hemen herşeyi home assistant üzerinden kontrol ediyoruz evde artık.


    Bunun yanında Accuweather, Speedtest.net gibi hizmetleri de kurdum. Düzenli bilgi alıyorum oralardan da.


    Xiaomi ürünlerinde genel olarak bir sıkıntı var ama o kısmı doğru. Genelde onlar da encrypted oldukları ve telefon uygulamasıyla her bağlantı kurduklarında yeni encrption key generate ettikleri için pek popüler değiller Home Assistant tarafında. Benim termometreleri mesela sadece kurmak için bir kere Mijia uygulamasıyla eşledim. Şimdi tekrar eşlesem bağlantıları anında kopacak, tekrar binding key alıp home assistant tarafında güncellemem gerekecek.





  • faw13 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de yaklaşık 2-3 aydir homeassistant a gecis yaptim. Raspberry 4 uzerine kurdum. Oncesinde sanal pc ile olarak kurup denedim bir sure. Google home a baglamadim. Suan kullandigim tum cihazlar homeassistant a bagli (mi kameralar haric).

    -philips hue (9 ampul + hareket sensoru)
    -16 adet zenismart zigbee anahtar (geleneksel lamba anahtarlarini dahil ettim - philips hue gateway a bagli)
    -philips tv andriod
    -tuya wifi vana
    -broadlink rm4 mini
    -xiaomi gateway3 - 5 adet kapi sensoru ve 3 adet sicaklik sensoru
    -netatmo kombi termostati
    -tuya wifi role - koridor da led icin

    Aydinlatmanin tamami artik homeassistantda. İsitma ve sogutma da oyle. Ayrica tum cihazlari homekit e de ekledim. İphonedan, saatten ve homepod dan kontrol edebiliyorum siri ile.

    Keenetic modem kullaniyorum. Modeme domain adi tanittim ve port actim. Sorunsuz sekilde uzaktan bağlanabiliyorum homeassistant a.

    Kamera cok ihtiyacim olmadigi icin ugrasmadim. Zaten mi kamera eklenemiyor sanirim yada ben ekleyemedim homeassistant a.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 13 Temmuz 2021; 10:17:22 >




  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Aynı dönemde benzer alt yapılara girmişiz desenize :)

  • faw13 F kullanıcısına yanıt
    Demek ki :)

    Google asistan turkce olsa hemen hoparlorunden alirim veya alexa. Ben ve eşim evde degilken cocuklar kullanabilsin diye. Bir de ben kullanmadigimiz ipad mini vardi. Koridora dashboard olarak kullaniyorum. İzleme ve kısayollar icin. Misal evden çıkıyorum butonu yaptim. Ona basinca aydinlatmalari vs kapatiyor.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Benim kapıya yakın google home var, genelde ona iletiyorum derdimi. Tablet kurmak istiyorum ama ev kira, koridorda da priz yok. Hat çekmek çok iş geliyor o yüzden.

  • faw13 F kullanıcısına yanıt
    Kira olunca problem dediginiz gibi. Evi yaptirirken tabletin yerini koydurmustum. Hatta tum lambalarin anahtarlarina notr hatti cektirmistim. O acidan sansliydim. Dedigim gibi google home a veya alexa ya turkce destek gelse ben de sisteme ekleyeceğim. Biz zaten siri ile hallediyoruz. Tablet, kisayollar icin cok kullanisli oluyor. Bunlarin disinda ben bir de garaj kapisini ekleyeceğim sisteme. Suan sık kullanip da eklemedigim o kaldi.
  • Arkadaşlar perdeler için google asistan kullanıyorum fakat aç diyorum kapatıyor, kapat diyorum açıyor. Sorunu 1 haftadır çözemedim. Fikir verebilecek var mı?
  • white00 W kullanıcısına yanıt

    Hangi cihaza bağladıysanız motor faz yönleri ters bağlanmış görünüyor, açık ve kapalı için motor fazlarının yerini değiştirmeniz gerekebilir

  • Bu benim de aklıma geldi arkadaşım. Lakin cihazın uygulamasında kapata dokunduğumda kapanıyor, aça dokunduğumda açılıyor. Google asiatanda ise tam tersi...

  • google home mini hub da daha önce bir komut verdiğimizde komut işlemi yaptıktan sonra asistanın ingilizce konuşması rahatsız ediyor eskiden bir ayarla çok sesli olmayan bi trink sesi alınıyordu işlem olduktan sonra ne yaptıysam beceremedim bulamadım gece şunu kapat dediğimde kapattıktan sonra bi dünya konuşmasını istemiyorum rahatsız etme modunda bile cevap veriyor eskiden sadece kısa bir ses oluyordu bilen var mı nasıl ona çevireceğiz
  • Bir gelişme var mı

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.