Şimdi Ara

Google LG Nexus 4 'En güncel, en hızlıyı isteyenlere' video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
5
Favori
14.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kısaca,
    USA'dan getirtebilecekler kaçırmasın, Türkiye'de yanına yaklaşılmasın telefonu olmuş.

    inceleme için tesekkurler.
  • nerde 300 dolarmis amazon.com ya da ebay.com da bulamadim öyle bir fiyat ?

  • Şahsen benim için üç şey önemli:
    1-Kamera kalitesi
    2-Müzik kalitesi
    3-Satış sonrası destek

    ilk ikisi beni memnun etmediği için bu cihaza hoş bakmıyorum. Zaten işlemci ve gpu (apu)'nun üreticiye olan maliyeti çok düşük. Ama kamera ve ses, pil, ve eksik olan bir kaç donanımın maliyeti çok daha fazla.

  • Kapasitif tuş olmaması büyük eksiklik bence. Kesinlikle çok kullanışsız ekran da direkt butonlar. Ama fiyatına göre gerçekten muazzam bir telefon.
  • Mesut Çevik bir de ana sayfada yorum yazılmıyor ve puanlama yapamıyoruz yorumlara. Bunu düzeltin artık. Bir ara düzelmişti tekrar gitti.
  • Detaylı incelemeniz kafamdaki tüm sorulara yanıt verdi. Teşekkür ederim. Şimdi sıra geldi Amerika'dan gelecek birilerini bulmaya :)

  • Kim ne derse desin çok güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S3 varken bu fiyata bu cihaz hikaye olur..
  • Lumia akar gençler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

    Sentetik testlerde ben en iyisi olmak istiyorum. Arkadaş, ben her konuda telefonu aldım mı hava atmak istiyorum (video süresi= 43:38)diyen var mı aranızda? Hiç arkadaşına Oğlum ben Sunspiderda XXXX puan aldım diyen oldu mu?Çok ciddi bir şekilde merak ediyorum işler bu noktaya geldi mi diye? Dalga geçmiyorum...


    ben

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gdervisoglu

    Cihaz üzerindeki performans gayet iyi görünüyor.. Yalnız bazı söylediğiniz garip şeylerden bahsetmek istiyorum, diyorsunuz ki, kutudan kulaklık çıkmıyor,, zaten isteyen kulaklılığını alır, verdiği ses iyi değil, zaten ses alanına konumlanmış bir cihaz değil, kamerası iyi değil, ama eh kabul edilir, tasarımı çok cancanlı iyi hoş ama hassas iyi korumak lazım (ki incelenen cihaz darbeyi yemiş görünüyor..), internet tarayıcı performansı iyi değil, ama pc deki chrome ile entegre o yüzden kabul edilebilir.. Cihazın en yüksek depolama kapasitesi 16gb. Hafıza kartı desteği olmadığını belirtelim tekrar. Üstüne basıla basıla 8gb alma hatasında bulunmayın işinize yaramaz deniyor, sanki 16gb tek başına çok yeterliymiş gibi.. Ki bu depolama kapasitelerinin hepside kullanıcıya ayrılmıyor dediğiniz gibi. Bunların hepsi de cihazin fiyatının düşük olmasına ve kabul edilebilir olmasına bağlanıyor. Tabi cihazın Türkiye fiyatı da nasıl olacak kimbilir.. (Ülkemizde de 8GB lik modeli 1400-1600 aralığı demişsiniz ki, bu özellikteki bir cihaz için kabul edilemez.) Eee yani, bunların dışında, bir cihazdan başka ne bekleyeceğiz o zaman.. Bir de cihaz bir süreden sonra çok ısınıyormuş; bunun neticisesinde de bazı testlerde oldukça düşük puanlar almış. Ayrıca ONE Xin pil performansı malumunuzdur, bu cihazın pil ömrü de aynı seviyelerdeymiş. Samsung Android cihazlarında desteklediği ve Nokia da da olan USB OTGya da yer verilmiyor. Gördüğüm kadarıyla telefonun diğer Android cihazlardaki düşük performansa karşı sunduğu işletim sistemi performansı yanında hiç bir üstün yanı yok. Şu cihazın Amerika fiyatına bu kadar da şaşırmamak lazım aslında.. Anlaşılan cihazın sadece fiyatı etkilemiş ve hayati derece önemli unsurlar gözardı edilebiliyor..



    En iyi işlemci ne testler nede oyunlar kanıtlayamıyor
    Gorilla glass 2 kırılıyor
    Isıya dayanıklı pil telefon ısınıyor
    Kulaklık çıkmıyor çünkü ses kalitesi kötü
    En iyi resimi çekmiyor ama panaroma 360 özelliği var
    Video kalitesi iyi değil ama htc gibi atlama yapmıyor
    Kasası çok şık ama yine kırılıyor

    Cihaz son teknolojiyi kullanıpta , videodada gördüğümüz üzere amerikanın taksi şöförlerinin kolay erişebileceği tarzda bir cihaz olmuş. Türkiyede bahsedilen fiyatlarda çıkarsa saçmalık! Türkiyedede benzer fiyatlardan çıkmış olsaydı tadılması gereken bir telefon olurdu. Mesut Çeviğinde dediği gibi alıp kenara atmalık.





  • Google'ın iPhone özentisi davranışlarını hiç doğru bulmuyorum. Radyo yok, arttırılabilir hafıza yok. Yakında Bluetooth ile veri paylaşımınıda kısıtlarsa hiç şaşırmayacağım.
    Telefon bence Amerika fiyatına göre muhteşem özelliklere sahip, kullandığım S3 ün yarı fiyatında. Ama Türkiye fiyatı 1600 tl olursa, yanına çok yaklaşan olmaz diye düşünüyorum.
    Telefon 1600 tl lik fiyatla gelirse Note 2 daha uygun bir seçenek olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

    İnceleme çok iyi ancak fiyat konusunda büyük yıkım 8 gb 1400 16gb 1600 civarı olacak deniyor o fiyata bu cihaz alınmaz

    O fiyta bu telefon alinmaz da 3300'e iPhone 5 mi alinir ? Siz iPhoncular olmasaniz bu ve diger telefonlar iki kati fiyatina satilmazdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    quote:

    Orijinalden alıntı: SS10 Eğer S2, Nexus4ten iyidir diyorsan bu tamamen senin bir S2 sahibi olmandan dolayıdır. Donanım açısından Nexus4ten daha iyi olduğu halde içerikte sıkıntılar çıkarıyorsa, bu tamamen yazılımsaldır. Çözülür mü çözülmez mi bilemem ama işin gerçeği budur
    S2 genel olarak Nexus 4ten daha iyi değil ama eski telefon olmasına karşın Nexus 4ten daha iyi yanları var.Nexus 4 kağıt üzerinde çok iyi ama iş pratiğe gelince durum tam tersi.Donanımını yansıtamıyor.Hadi tarayıcı performansı , oyun performansı yazılımla düzeltilebilir de ısınma sorununu veya malzeme kalitesini nasıl düzeltecekler? Videoda denildiği gibiyse benim plastik S2 bundan daha dayanıklıdır.Ses kaliteside bende soru işareti bıraktı.Sonuç olarak telefon tam fiyat/performans ürünü lakin ülkemizde fiyatı yüksek olacağından almadan önce iyice araştırmak gerekli. S2 kullanıpta Nexus 4e geçen varsa mesaj atmasını rica ediyorum.Soracağım birkaç soru var.


    Galaxy S2 zaten en dayanıklı akıllı telefonlardan biri. Plastiğin sağladığı esneklikten kaynaklı. Ayrıca o telefonu ne zaman aldınız bilmiyorum ama ilk çıktığında telefon fırın gibiydi. Şu anda en fazla ılıyor. Isınma sorunu yazılım ile düzeltilebilir yani.

    Malzemesi de videoda denildiği gibi kaliteli. Ancak metal kaplama ve cam yüzeylerin başına gelebilecek olan şeyleri herkes tahmin edebilir. Cihaz kaliteli ve şık, ama hassas. 350 dolar için ise harika bir cihaz.

    Bir de ekleme yapmak istedim. Bu cihazın Avrupa fiyatı fazla deniyor videoda ancak değil. Açıklayayım. Amerika'da dolar bazında satılan cihazlar Avrupa'da Euro bazında satılıyor. Örneğin iPhone 650 dolar ise Avrupa'da 650 Euro oluyor genelde. Nexus 4 için Mediamarkt ya da Saturn'un Almanya sitelerinde arama yaparsanız cihazın 16 GB'lık sürümünün 395 Euro'ya satıldığını görürsünüz. Türk lirası bazında 920 lira civarı. Aşırı bir fiyatlandırma söz konusu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 12 Aralık 2012; 6:18:07 >




  • arkadaş telefon tasarımı benim açımdam en kalite tasarım, malzeme kalitesi yine öyle, arayüz desen bütün telefonlar içinde açık ara en akıcı arayüz. güncelleme desteği desen arkasında google var. işlemci, ekran kartı, ram piyasanın en iyisi. bu saydıklarım bu telefonun alınması için yeterli sebepleri oluşturuyor zaten. Benim için önemli olan bunlar, alternatiflerinde bu özelliklerden illaki biri eksik. eksileride teferruat, takılacak mevzular deil. onlara bakıpta telefonun en iyi telefon olmadığını iddia etmek mantıksız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AudiA4Driver



    One X kullandım pili haricinden herseyinden memnundum.Pili az gittikten sonra o donanımın hiç bir anlamı kalmıyor malesef...Yani bu ferrrarin var ama her 1 km 1 depo benzin harcıyor gibi oluyor... Videoyu bastan sonra seyrettim.Donanım Haber olarak gercekten ülkemizin en iyi sitelerinden birisi bu kesin. Gerek bu videoların incelenmesi gerek haberler gerekse forumun kullanılabilirligi vs vs..Gercekten Takdire sayan.. Ürüne gelince benim sahsi gorusum.. Eksileri: -malzeme kalitesi cok kotu gorunum guzel olabilir ama bir dusmede telefonu kaybedebilir kullanıcı... -Pili iyi degil One x ten biraz iyiyse bence yeterli degil -Isınma problem olur kaldı ki arkasıda cam daha cok hissettirir -Kamerası yeterli degil -Sesi iyi degil -İnternetteki yavaşlık Artılarına gelince +Google un 4.2 versiyonu ve sonraki surumleri sunabilmesi. +Ucuz olması Saygılarımla...






    one x nexus un bir beden gerisinde kalır. malzeme kalitesi çok kötü ne demektir ya? şakamısın sen, çift tarafı gorilla glass 2 kaplı telefona malzeme kalitesi kötümü diyorsun, özelliklede şu ana kadar yapılmış en iyi tasarımlı telefona. ısınma problemine gelirsek, ısınma problemi olmayan üst seviye telefonmu var? o çok sevdiğin one x nexus 4 ten daha fazla ısınıyor nerdeyse. tegra kullanmasak bilmeyecez. kemara 8mp, eşlenikleriyle benzer performansı veriyor. internet kullanımıda güncellemeyle en üst noktaya çıkacaktır emin ol. özelliklede o çok sevdiğin one x i rahatlıkla geride bırakır, hatta wp8 le kapışacak hale gelir. bu dediğimi galaxy nexus kullananlar iyi bilir, güncellemelerle telefonun nereden nereye geldiğini.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozqur333



    telden nedense soğudum özellikleri çok iyi dendi ama ısınması hafıza kapasitesinin çok az olması pilinin çok gitmemesi nedenlerden birkaçı içinde isterse gtx 690 olsun yine ısındıktan sonra çok da kullanılmaz gibi




    ısınma problemini üst düzey bütün telefonlarda yaşarsın, alternatifleri çokmu az ısınıyor sanıyorsun? ayrıca şu an için en az ısınan işlemcidir s4 pro, güncellemeyle rahatlıkla dahada aşağılara indirilecektir bu sıkıntı. arkasında google var. pil mevzuu da yeterli görünüyor. hayır ne bekleniyor onuda anlamıyorum. eşleniği telefonlarla benzer performans.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RingThalion



    USB-Otg olayını koymamaları cidden saçma olmuş.




    usb otg 4.2 güncellemesiyle kaldırılmış bir olay. donanım kaynaklı deil yani. 4.2 ye yükseltilen bütün cihazlarda usb-otg kullanamayacaksınız zaten. örnek: galaxy nexus 4.1 de usb-otg desteği verirken, 4.2 den sonra usb-otg kullanılamaz oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437



    Geçişler çok hızlı , uzun süre android desteği başka bir artı özelliği yok.Fiyatıda videoda dendiğine göre 1400-1500 TL olabilirmiş.Bende S2 var.S2 ile Nexus 4 arasında işletim sistemi ve fiyat farkından başka bir fark yok.Hatta S2 bazı özellikleriyle daha iyi.Samsung Galaxy S2 şuan 1150 TLden satılıyor.S2nin oyun performansı , ısınmaması Nexus 4ten daha iyi.Tarayıcı performansı bir kere tartışılmaz daha üstün.1-2 sene evvel çıkmış telefon Nexus 4ten genel olarak daha iyi diye düşünüyorum.S2 performansını yakalayamayan telefonu bize 1500e itelemeye çalışırlarsa üçün birini kendileri alır.Bu telefonun ederi 8 GB 1000 TL(alan bile olacağını sanmıyorum) 16 gb versiyonu 1200 TLden giriş yapmalıdır.




    hoydaaaaa, s2 nexus 4 ten dahamı iyi? hayır bilmeyenlere yutturursunda, bilenlerin sana bi taraflarıyla gülmesini nasıl engelleyeceksin bakayım. hadi bi karşılaştırma yapalım kim iyi kim kötü görelim.

    İşlemci: s2 1,2 ghz çift çekirdek işlemci, nexus 4 1,5 ghz dört çekirdek s4 pro krait işlemci (şu an piyasanın en iyisi)

    ram: s2 1 gb (touchwiz arayüzü ramin çoğunu yediğinden az bir alan kalıyor, telefon zamanla kasılıyor, biliyorum çünkü kullandım!), nexus 4 2 gb ram (stock android zaten çok az ram yiyor, en az 1,5 gb bize kalıyor)

    ekran kartı: s2 mali 400 gpu (dedemin zamanından kalma 2 nesil öncesi gpu), nexus 4 adreno 320 gpu (piyasanın en iyi grafik birimi, sıkıntılar varsa güncellemeyle rahatlıkla çözülecektir, sonuçta motor sağlam motor)

    ısınma mevzuu na gelirsek, s2 kullanmasak ne kadar ısındığını bilmeyecez :) nexus 4 te öyle aşırı ısınan bir telefon deil, ısınmıyor diye beklemeyin anlamında ısındığı söyleniyor. üstelik ısınmayı belli bir düzeyde tutabiliyor. ha zamanla güncellemelerle dahada aşağı çekilecektir orası kesin. tıpkı s2 nin ilk zamanlardakine göre daha az ısınmasının sağlandığı gibi.

    tarayıcı performansıda donanımla alakası olmayan, yazılımsal bir mevzudur. telefon google telefonu olduğu için emin ol güncellemelerle wp8 telefonlarla kapışacak hale gelecektir bu donanımla.

    bu sebeplerle ezbere konuşmayalım mümkünse.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.