Şimdi Ara

Google Motorola'nın mobil cihaz departmanı Mobility'yi satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google Motorola'nın mobil cihaz departmanı Mobility'yi satın aldı




     

     

    Android işletim sistemini mobil pazarına kazandırarak bu pazarda Apple ile yeni bir dönemi başlatan Google işletim sisteminin yeni duyuracağı sürümlerini farklı akıllı telefon üreticilerine yaptırdığı modellerle tanıtıyordu. Bugüne kadar en çok merak edilen konulardan birisi Google’ın bir akıllı telefon şirketi kurup kurmayacağıydı. Bu sorunun cevabı bugün verildi.



    Android yüklü modelleriyle iflasın eşiğinden dönen Motorola hem netbook hem akıllı telefon olabilen Atrix modeliyle oldukça beğeni toplamıştı. Motorola’nın telefon modelleri Mobility adlı departmanı tarafından üretilmekteydi. Bu departman artık Google’ın oldu.



    Google’ın resmi blogunda satışı duyuran CEO Larry Page Android işletim sistemiyle fenomen bir başarı yakalayan firmasının bugün dünya çapında 150 milyondan fazla Androidli cihaz satışı ve 550 binden fazla Androidli cihaz aktivasyonu ile bu başarısını kanıtladığını açıkladı.



    Android ekosistemini daha hızlı canlandırmak istediklerini belirten Page bu amaca en uygun hizmet edebilecek firmanın Motorola olduğuna karar verdiklerini ve satın alma işlemleri için masaya oturduklarını vurguladı.



    Google, Mobility departmanının satışı karşılığında Motorola’ya 12.5 milyar dolar ödeyecek.



    Motorola iletişim cihazları tarihinde 80 yıllık bir geçmişe sahip ve dünyanın ilk taşınabilir mobil telefonu 30 yıl önce Motorola tarafından üretilmişti. Google satın almadan önce Android işletim sistemini ilk geliştiren birlik olan Open Handset Alliance’ın da üyelerinden olan Motorola, Droid adlı modelleriyle Android işletim sistemine özel isimlendirilmiş akıllı telefon üretimi yapan dünyadaki ilk firma olmuştu.

     


    Motorola Mobility departmanının en önemli taraflarından birisi elinde tuttuğu çok büyük patent portfolyosu. Apple’ın Androidli cihaz üreticilerine açtığı davalara karşı önemli bir adım sayılabilir.



    Page’in bildirdiğine göre Motorola Mobility ayrı bir işletme olarak Google bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Google’ın diğer donanım ortaklarıyla olan ilişkilerinde bir değişiklik olmayacak. Google ve Motorola birlikte tüketicilere daha hızlı yenilik, büyük imkanlar ve kullanıcı tecrübesi sunacak. 



    Analizler ve endüstri uzmanları Google'ın uzun süredir telefon sektörüne girmek için arayışlarda olduğunu ancak böyle bir hamleyi beklemediklerini belirtiyor.

      







  • oo güzel artık google nexus larını kendi imal edip satar güzel haber
  • Bu Motorola zaten geçenlerde Microsoft'tan dilenmiyor muydu? Allah rızası için bize de yardım edin, biz de Windows Phone kullanalım bize de Nokiaya yaptığınız muameleyi yapın gibisinden.

    Edit: Bu arada Google'a hayırlı olsun. Diğerlerine dişli bir rakip geliyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepnir -- 15 Ağustos 2011; 16:35:57 >
  • Google ve Motorola'yı çok güzel günler bekliyor bekleyip görücez
  • Patentlerin Motorola mobility'ye ait olduğuna eminmisiniz? Motorola'nın mobil çözümlerine yönelik patent portfölyosunu bu kadar ucuza vereceğini hiç sanmıyorum. Olsa olsa cross-licensing ile motorola mobil bunları kullanır diğer android üreticileri royalty ödemeye devam eder motorola co'ya.
  • Bence yılın haberi bu ..
  • motorola windows'a göz kırpar kırpmaz google tarafından alındı... motorola başarılı bir strateji izlemiş ve istediği fiyattan departmanını okutmuş sanki
  • Google'ın bir zamanlar yahoo.com , altavista.com gibi sitelere karşı çıktığı günleri düşünüyorum da...

    Nereden nereye.
  • en dogru secimi yapmis google.. umarim artik turkiyedede resmi yollardan satilir yeni nexuslar..
  • Demekki yeni nexus u kendi üretecek ve artık yeni bir android telefon alınacağı zaman motorola alınmalı çünkü arkasında direk google var şimdiki telefonumdan (galaxy s) sonra alacağım android telefon yine galaxy serisinden olur diye düşüyordum (galaxy s5 gibi ) ama artık nexus-motorola olabilir...
  • Türkiye ye gelmedikten sonra kim neyi alırsa alsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en dogru secimi yapmis google.. umarim artik turkiyedede resmi yollardan satilir yeni nexuslar..
  • Artık android iyice gelişicek motorolanın ürettiği telefonlar muhtemelen API level'ı en yüksek android telefonlar olucak olmak zorunda.
  • Google o özürlü tasarım mantığıyla iğrenç cihazlar çıkartacaktır artık.
  • güzel haber, motorola artık bitme noktasındaydı, nexus un yeni modelinide motorola yapacak deniliyordu demek ki almış diye öyleymiş..
  • ya mis gibi android telefonlar varken hala nexsus uretsin de alalim diyonuz.



    olaya baksaniza telefonun muciti satiliyor nokia eriyor. tam bi kirilma ani yasiyoruz piyasa yeniden sekilleniyor. intelin kurucularindan andy groove un dedigi gibi 10 x faktoru isliyor. ibm in yikildigi gibi bunlarda gidiyor. gun apple ve googlen gunu. ben asil microsoftu merak ediyorum ne zaman yikilacak diye. onumuzdeki 10 yil icinde belli olur
  • google artık direkt olarak apple'ı karşısına aldı ve bence savaş başladı savaşın ana merkezide abd piyasası olacak ihitimalen bu savaşı kaybeden piyasadan silinecek benim tarafım her zaman üretkenlikten ve açık kaynaktan yana! GOOGLE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moondalina

    güzel haber, motorola artık bitme noktasındaydı, nexus un yeni modelinide motorola yapacak deniliyordu demek ki almış diye öyleymiş..


    Evet bitme noktasındaymış... değeri tam 12 milyar dolar olan bir şirket nasıl bitme noktasında sayılabilir?
  • Belkide Android'i artık sadece kendi üreteceği telefonlarında kullanır Google.
  • ekşi sözlük yazarı firex ten alıntıdır "steve jobs'u sıcak basmasına sebep olan gelişmedir. artık kazakla değil atletle dolaşacak. bu da bir gelişme."
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.