Şimdi Ara

Google Pixel 2'nin performansı Galaxy S8 ve Xperia XZ Premium'a kafa tutacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Pixel 2'nin performansı Galaxy S8 ve Xperia XZ Premium'a kafa tutacak
    Google'ın bu yıl üç adet Google Pixel telefon çıkarma gibi gizli planlarının olduğunu öne süren söylentiler yeni bir sızıntıyla desteklenmiş durumda.
     
    Geçtiğimiz yılın sonlarında Google tarafından üretilen ilk akıllı telefonlar olan Google Pixel ve Pixel XL'in piyasaya sürülmesinden bu yana halefleri hakkında birçok spekülasyon yapıldı. Yeni teorilere göre sualtı ile bağlantılı Muskie, Walleye ve Taimen gibi kod adlar altında geliştirilen üç telefon olacak.
     
    İyi haber ise "Google Taimen" ismini taşıyan cihazın mobil benchmark uygulaması Geekbench veritabanında görünmesi. Karşılaştırma verilerine göre cihazda 4GB RAM yer alıyor ve 1.9GHz hızında çalışan 8 çekirdekli bir Qualcomm işlemciyle güçlendirilmiş durumda. Google Pixel 2'nin zaten 8 çekirdekli Snapdragon 835'le gelmesi bekleniyordu.
     
    Google Pixel 2'nin performansı Galaxy S8 ve Xperia XZ Premium'a kafa tutacak
    Yeni nesil Pixel'in benchmark performansı gerçekten de saygı duyulacak seviyede. Hemen aşağıda Taimen kod adlı Pixel 2 varyantının ve Snapdragon 835'li Samsung Galaxy S8 ve Sony Xperia XZ Premium'un test sonuçları yer alıyor. Referans olması bakımından kısa süre önce sızdırılan OnePlus 5'in skoruna da göz atabilirsiniz:
     
    Google Taimen: Tek Çekirdek: 1804 | Çoklu Çekirdek: 6284
    Galaxy S8: Tek Çekirdek: 1929 | Çoklu Çekirdek: 6084
    Xperia XZ Premium: Tek Çekirdek: 1943 | Çoklu Çekirdek: 5824
    OnePlus 5: Tek Çekirdek: 1963 | Çoklu Çekirdek: 6687
     
    Google, resmi olarak bir duyuru yapana kadar ne yazık ki kesin bir şey söyleyemeyiz. Performans sonuçlarının ne kadar gerçeği yansıttığını zaman gösterecek.
     







  • Günlük kullanımda ne kadar fark yaratacak? Oyunu, uygulamayı 0,2 saniye daha hızlı açar anca.

  • Saçma sapan gereksiz gelişmeler hala real reacing ile test ediyorlar cihazları oyun yok oyun

  • Ben anlamiyorum bu telefon karsilastirmasini. Islemcileri karsilastirmak mantikli geliyor ama ayni islemcileri kullanan telefonlari karsilastirinca ne oluyor ki? Ayni islemciyi kullanan HP, Lenovo, DELL bilgisayarlari karsilastirmiyoruz halbuki. Zaten uc asagi bes yukari ayni sonucu alacaklar. Haber degeri olmayacak seyler artik haber yapilir oldu. Sadece DH'de degil, diger yerli yabanci haber sitelerinde de oyle. Kimisi kaliteyi yuksek tutuyor, kimisi daha cok icerik sunmak icin pek kayda deger olmayan haberleri yapiyor

  • suanki pixel telefonlarin fiyatini bilen varmi 5 inc olan 879 euro 5.5 inc olan 970 euro kimse almaz bu aletleri performasi bilmiyorum ama fiyatta samsung ve apple a sol cekiyorlar
    https://tweakers.net/categorie/215/smartphones/producten/#filter:q1ZKKkrMS_FMKVayijY0sbSI1VEqSExPDc6sSlWyMjQwAHKLMpNTfTPzlKwMagE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sazankiller -- 12 Mayıs 2017; 18:35:29 >
  • Kardeşim yeni pil teknolojisi ile gelin artık. İşlemci işlemci..

  • snapdragon 835 vs snapdragon 835 vs snapdragon 835 vs snapdragon 835



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceRulez -- 12 Mayıs 2017; 21:8:14 >
  • Görseldeki tasarım çok güzelmiş.

  • İşlemcilerin pek bi önemi kalmadı artık,hangi oyun tam anlamıyla telefonu zorluyor? Real Racing 3 2013'te tanıtılldı,aynı yıl içerisinde galaxy s4 ve lg g2 çıktı.2013 yılında çıkan orta ve üst segment tüm telefonlar real racing'i çok rahat oynattı.Aradan 4 yıl geçti hala yeni telefonları real racing'le test ediyorlar.İşlemciler değişiyor ama google play hep aynı.Snapdragon 900'de çıksa boşuna.
  • Xiaomi Mi6 yok?

  • Daha önce Nexus 4 ve Nexus 5 kullanmış biri olarak Nexus telefonlar hiçbir zaman testlerde en iyi telefonlar olmadı her ne kadar bu telefonlar çıktıklarında en iyi işlem gücüyle piyasaya çıkmış olsalarda. Bu çokta önemli bir etken değil telefonlar çok akıcı oluyor fakat benim anlamadığım bir nokta var. Bu telefon nasıl tek çekirdek performansında saf Android ile 1. Olamıyor? Çok çekirdekte 1. Eyvallahta ben çoktan ziyade tek çekirdekte daha yüksek beklerdim yazılımı sen yapıyorsun ve qualcommdan donanımı alıp üzerinde çalışıyorsun. Satış stratejisi mi neyse artık bana garip geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı işlemciyi kullanmayı kıyaslamak mantıklı gelmiyor bana belki sadece Thermall Throttling'i denemek için yapılabilir.

  • Aradaki farklar da çok küçük normal kullanımda çok bir fark olmaz performans yerine hangisi daha ucuzsa onu almak daha mantıklı.
  • Tasarım buysa tutar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Pixel 2 nedir arkadaş,öyle kafa tutmak kolay değil ,yıllar ister be canım.

  • fiyatı diğer rakiplerinden ucuz olmassa kolay kolay kimse tercih etmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    Ben anlamiyorum bu telefon karsilastirmasini. Islemcileri karsilastirmak mantikli geliyor ama ayni islemcileri kullanan telefonlari karsilastirinca ne oluyor ki? Ayni islemciyi kullanan HP, Lenovo, DELL bilgisayarlari karsilastirmiyoruz halbuki. Zaten uc asagi bes yukari ayni sonucu alacaklar. Haber degeri olmayacak seyler artik haber yapilir oldu. Sadece DH'de degil, diger yerli yabanci haber sitelerinde de oyle. Kimisi kaliteyi yuksek tutuyor, kimisi daha cok icerik sunmak icin pek kayda deger olmayan haberleri yapiyor

    Aslında daha anlamlı bir şekilde fark yaratıyor. Şöyle düşünelim:


    -Hile hurda olmadığını varsayıyoruz.
    -Saf android yazılımıyla ilk testleri yapıyoruz.
    -Üreticilerin sunduğu yazılımlar dahilinde testleri yapıyoruz.

    Sonuçları toparladığımızda farka bakıyoruz.

    1. Kısımla elde edilecek test olduğunu anlayan telefonların hep yüksek hızda çalışması olayını elimine etmek
    2. Kısımla elde edilecek aynı performansı vermesi gerekirken oluşan fark işlemci ve tasarımdan doğan farklarla ısının hapsolup hızların düştüğü mü yoksa termal olarak da iyi tasarlanıp performansını koruduğu mu.
    3. Kısımla elde edilecek ise üretici yazılımının etkisini gözetlemek. Yani ekledikleri yazılımların performans üzerinde etkisi ve işlemci-ram kısımlarının ne kadarlık verim kaybı yaşadığını anlamak.


    Evet bu testler yapılırsa işlemci ve ram aynı olsa da sonuçlardan elde edilecek kısımlar var.




  • Eskiden google cihazları saf android avantajıyla en performanslı olurdu şimdi sadece kafa mı tutabiliyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.