Şimdi Ara

Google Play'den Sahte Alışveriş ile para çekilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar,

    Bu konuyu tüm arkadaşları bilgilendirmek ve dikkatli olmaları konusunda uyarmak için açtım.

    Bugün saat 5 civarında Google Play'den iki tane mail aldım ve maillerde google play'den alış veriş yaptığıma dair şeyler yazıyordu, fakat ben bunun bazı düzenbazların milleti kandırıp ağına düşürmek için yaptığı birşey sandım. Taa ki maili kontrol ederken K.Kartımın son dört hanesini görene kadar.

    Hemen internet bankacılığından hesabıma girip kontrol ettiğimde gerçektende kartımdan iki defa 105 TL lik çekim yapıldığını gördüm. Hemen bankayı arayıp kartımı iptal ettirdim ve çekilen paranında tekrardan iadesini istedim. Fakat benim öncelikle Google ile bağlantıya geçmem istendi. sağolsun google ile Türkiye görüşücek bir yer bir müşteri hizmetleri olmadığı için gözümü karartıp Amerikayı aradım. Çat pat ingilizcemle durumu anlattım ve paramın iadesini istedim onlarda kontrol ettiler, bende bir takım bilgiler aldıktan sonra halledicez dediler bende telefonu kapattım fakat kadın beni beklemeye almış (ne bilelim bu ingilizceyle bu kadar :D ) ardından hemen telefonda görüştüğüm bayandan mail geldi benden bir takım bilgiler istedi bende cevapladım ve bana gelen mailin ve internet üzerinden google play deki hesabımın ekran görüntüsünü attım.

    Google play'de ki sayfamda para çekme işleminin 2 yerine 4 defa yapıldığını bunun ikisinin iptal edildiğini fark ettim. (artık bankamı iptal etti yoksa google'mı bilmiyorum). Ve ayrıca kayıtlı telefonlar arasında Samsung marka Sprint kullanan bir cihaz fark ettim. Sayfayı bir kaç defa F5 ile güncelleyip uğraştıktan sonra o telefonda kayboldu.

    Az önce bir mail daha aldım ve orda geri ödemenin yapılacağını ve 14 gün içinde bununla ilgili bir mail daha alıcağımı bildirmişler.
    Google Playden kontrol da ettim, sahte alışverişlerin hepsi iptal edilmiş.

    artık kart bilgisi falan vermek yok google'a. Sizde Dikkatli olun lütfen.

    Durumun daha rahat anlaşılması için Ekran görüntülerinden birini yüklüyorum. Sizde mutlaka kontrol edin.

     Google Play'den Sahte Alışveriş ile para çekilmesi
     Google Play'den Sahte Alışveriş ile para çekilmesi







  • öncelikle geçmiş olsun. bunun google ile hiç alakası yok aksine google çok doğru davranmış ve paranı geri almışsın. bilgisayarında ya da telefonundaki casus yazılım sayesinde bilgilerini ele geçirmişler. Yani play hesabın yerine hepsiurada hesabın, paypal hesabın, gittigidiyor vb da olabilirdi bu. şükret ki google gibi bir şirket üzerinden hırsızlık yapmaya kalkmış çalan kişi. paypaldan (ya da başka bir siteden) bir şey almış olsa bence o kadar kolay paranı geri alamayabilirdin. İnternetten düşük ücretli ödemeler için sanal kart ya da ön ödemeli kart ininal, paypal kart kullanmak daha mantıklı
    https://www.paypal.com.tr/nakit/
    http://www.ininal.com/nasilCalisir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jporta -- 1 Mart 2014; 19:27:01 >




  • jporta kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen telefondan olabilir çünkü biraz önce yakın bir abimle görüştüm o da aynı durumu bir iki gün önce yaşamış. kullandığımız programları karşılaştıracam,

    paypal hesamın var onu internet üzerinden alışverişlerde kullanıyorum ama bildiğim kadarıyla google paypal hesabını kabul etmiyor. direk kendi kart bilgilerini istiyor.
  • photosentez kullanıcısına yanıt
    migroslarda ya da pttde alabileceğin paypal kredi kartları var. bildiğin kredi kartı, sadece önceden para yatırıyorsun. normal kart gibi hesap kesim vs yok parayı önceden yatırıp öyle harcıyorsun. verdiğim linkleri bir incele bence :)
  • jporta kullanıcısına yanıt
    hemen inceliyorum
  • Sanal kart neden kullanmıyorsunuz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    google play de sanal kart kullanılabiliyormuyuz?

    bugüne kadar sadece bir app satın aldım. böyle birşeyde başıma hiç gelmemişti. ilk oldu ders oldu.
  • photosentez kullanıcısına yanıt
    Sanatkartı kredi kartı kullanılan her yerde kullanabilirsin. Hiç bir farkı yoktur. Sadece limitini sen belirlersin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin hatanız olmuş sanal kart kullanın örneğin 5tliralık bir şeymi alacaksınız limiti 6tl yapın sonra 1tlye düşürün 1tlyi çekseler ne olacak.
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada ve bir kaç firma kabul etmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RazoR1717

    Hepsiburada ve bir kaç firma kabul etmiyor

    Olur mu.. hepsiburada dan çok alışveriş yaptım sanal kartla.
    Bu arada tekrarlıyorum sanal kartla normal kart arasında fark yoktur. Firmalar bunu ayırt edemez..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanal kart işine bugün kadar hiç girmemiştim fakat bundan sonra sanal kart üzerinde alışveriş yapıcam.

    Paypal'ın kartını inceledim, her alışverişten her işlemden para kesiyor ayrıca aylık kullanım ücreti var. yani paypal'a ödeyeceğimiz miktar böyle olursa soyguncu bankalarımızı da geçer
  • photosentez kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzdan google play e girin ve sağ üst köşedeki üst üste üç nokta olan yere tıklayın.Daha sonra şifre yazan seçeneğin yanına tik işareti koyun.Kontrol etmişsnizdir ama ben yine sorayım.Puzzle&dragons isimli bir uygulama yüklediniz mi?Yine play den kontrol edin.Uygulamalarım sekmesinde üstte tümü yazan yere tıklayın ordan kontrol edin.

    Geçmiş olsun.
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    telefonuma o uygulamayı yüklemedim, olay başıma gelince defalarca kontrol ettim ve tüm uygulamalar bölümünde de gözükmemesine rağmen 4 defa çekim yapılmaya çalışılmış. web üzerinden google play'e girdiğimde cihazlarımın arasında bilmediğim bir samsung marka telefon vardı. o cihazda benim şikayetim ve kartı hemen iptal etmem üzerine kısa süre içinde silindi. birisi benim hesabıma girip başka bir cihaza yükleme yapmış gibi göstermeye çalışmış yani.

    kart bilgilerimi kaldırdım, şifremi değiştirdim ve bundan sonrada sanal kart ile alış veriş yapmaya karar verdim. google işlemleri iptal etti paramı geri verdiler. şu anda herşey normala döndü.

    sağolun.
  • Gecmis olsun paranizi geri aldiginiz icin sanslisiniz birde bence telefona format atin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemaloztin kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyosun hocam, daha 3 hafta önce atmıştım fakat bir daha atmakta fayda olabilir. telefonda bug falan varsa sonradan bir daha sıkıntı yaratabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photosentez

    doğru söylüyosun hocam, daha 3 hafta önce atmıştım fakat bir daha atmakta fayda olabilir. telefonda bug falan varsa sonradan bir daha sıkıntı yaratabilir.



    Hocam zararli yazilimda olabilir o yuzden dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.