Şimdi Ara

Google rekor gelirlere imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google rekor gelirlere imza attı



    Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google, geçen yılın son çeyreğini rekor gelirle kapattı. Bulut altyapı tarafı zarar etmeye devam etse de reklam gelirleri ve YouTube kazançları bunu telafi etti. 



    Google coştu



    Geçen yıl son çeyrek raporlarına göre Google’ın toplam geliri 75.33 milyar dolar olarak gerçekleşti ve beklentileri geride bıraktı. Yüzde 32 büyüyen firmanın hisse değerleri de sıçrama gösterdi.



    Ayrıca Bkz.Facebook büyümekte zorlanmaya başladı



    Reklam kazançları 61.24 milyar dolar ile yüzde 33 artış gösterirken tarayıcı veya uygulama varsayılan arama motoru olmak için harcanan para da 13.43 milyar dolara yükseldi. Burada aslan payını Apple ekosistemi alıyor. 



    Google Cloud platformu 5.54 milyar dolar ile beklentileri karşıladı ancak 890 milyon dolar faaliyet zararı oluştu. Google’ın G Suite ücretsiz aboneliği sona erdirmesinin etkisinin olması bekleniyor. 



    Son olarak YouTube gelirleri 8.63 milyar dolar olarak gerçekleşti. Firma gelir anlamında Netflix’i geride bıraktığını belirtiyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 15 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Reklamsız YouTube ve Google Play ile donanım gelirleri de 8.16 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı. 

     




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2022/02/01/alphabet-googl-q4-2021-earnings.html







  • Youtube gelirlerinin Netflix'i geçmesi pek hayra alamet değil. Odysee gibi alternatif video platformların kullanımı artsa bari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 4 Şubat 2022; 14:34:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • önlenemez yükseliş

  • Dünyaya hakimler bu kadar gelir elde etmesi çok normal.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Netflixe hayatım boyunca 1 kere girmişliğim yok,düşünmüyorum da...Youtube kadar iş gören platform da para kazanmayacaksa zaten internet ölmüştür.

  • bilinmeyenses kullanıcısına yanıt
    Sinemaya gitmeyen de bir çok insan var, olabilir. Lakin Netflix prodüksiyonlar için milyonlarca para harcayan, film-dizi-belgesel içeriklerinin en azından belli bir kaliteye ulaşması için uğraşan bir şirket. Ona rağmen Youtube'dan daha az gelir elde etmesi KOMİK

    Youtube ise çoğunlukla senin benim gibi kişilerin yükledigi videolara yine kişilerden topladığı verilere göre reklam koyarak gelir elde etme modeline sahip. Yaptığı iş çoğunlukla video log(vlog) video yükletmek-izletmek, eee? Başka platformlar da Youtube'un yaptığı işi yapabilir(yor), onu diyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Youtube da video izleyemiyorsun ki, reklamların arasında bir şeyler izliyorsun. Bilgisayarda hadi neyse adblock ile kurtarıyorsun da televizyonda falan mecbur izliyorsun. Alternatif platform şart artık.

  • "Netflix prodüksiyonlar için milyon harcıyor daha çok kazanması lazım" şeklindeki bir görüşü hiçbir aklı başında insanın tasvip edeceğini düşünmüyorum.Çok emek verilen bir işin bile güzel olacağı da garanti değildir,para emeğin yanında hiçbirşey... Sinema ile Netflixi bir tutmana da katılmıyorum gerçekten çok farklı kulvarlar.Youtube sadece vlog içerir diye bir mentalite de yanlış içinde bir dünya barındırıyor ki eğitim-kültür-sanat gibi çok farklı konularda herşeye erişimi çok kolaylaştırıyor.Tabi bunları içeriyor diye tüm içerikler güzel diye birşey de yok.Diğer bir konu ise reklamdan para kazanmaları,internette olağanüstü yer kaplayan sunucularının hizmet verebilmesi için bile bir bedel ödenmesi gerekiyor,bunu reklam yoluyla yapmaları da çok büyük eksi değil.Bazı içerik üreticileri saniye başı reklam döşüyor bazıları reklamı kapatıyor üreticinin insafına kalmış birşey.Alternatifler çıkarsa güzel olur fakat onlar da bu hizmetin ücretini bir şekilde alırlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmeyenses -- 4 Şubat 2022; 17:8:11 >




  • buraya özellikle sövmeye geldim, açılın..

    be anasını laciverde boyadığım gugılı. çocuk şarkısı açıyoruz iki dakika izlesin de eğlensin kızan diye, sen o şarkının daha başlangıcına 2 reklam yerleştiriyorsun ki hepsi hint saçma sapan reklamları alakamız yok, hem de her iki dakikada bir reklam aydıyorsun ki izleyemeyelim. netfilikis amazon spotify hepsine üyeyim, sırf bu kadar ibnelik yaptığı için bu gugıla beş kuruş para vermiyor mümkünse kullanmıyorum.

    hıyarağaları ya.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    gerçekten 2 dakika ya. saniye sekmiyor ben özellikle kronometre tuttum geçen ay, burada sövemediğime orada sövdüm çocuğa kötü örnek olduk. albinolar sizi ya..

  • İyiymiş

  • bilinmeyenses kullanıcısına yanıt
    Youtube kullanıcı bazlı video içeriği konusunda neredeyse tekel olduğu için reklam gelirlerini çoğunu alabiliyor demişim. Netflix ise paralı video içeriği konusunda kendi alanında rekabet içerisinde. Bir kere çoğunluğu amatör videolarla ve profesyonel odaklı içerikleri birbiriyle karşılaştırmak bile gülünç, karşılaştırmam da. Youtube'da sükse yapan videolara bakarak anlayabilirsin diye düşünüyorum.

    Demek istediğim reklamlı veya reklamsız yeter ki alternatif olsun da noooolursa olsun. Netflix yerine başka bir şey tercih edebiliyorsam Youtube yerine de başka bir platform tercih edebilmeliyim. Nokta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Tercih edilen içerikler konusunda sana çok büyük hak veriyorum.Ciddi bir alternatifi bence Microsoft gibi büyük şirketler dışında kimse sunamaz ama halihazırda alternatifler de yok değil;Dailymotion,Vimeo,İzlesene diye uzar gider...

  • Rusty R kullanıcısına yanıt

    ben telefonda youtube vanced kullanıyorum.. ama tv'için henuz bir çözüm bulamadım

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    kardeş gir telefondan taracıya.. youtube vanced yaz.. indir. daha sonra harici kaynaktan uygulama kurmaya izin ver de... kur youtube vanced'i .. Reklam yok, arkaplanda oynatma var, sayamadığım bir çok kişileştirme ve özellik var... ayrıca çok deneyemedim ama youtube müzik'de var vanced'da oda güzel arka planda oynatıyor / reklam yok


    Sadece TV'de engelleyemiyoruz reklamları

  • Rusty R kullanıcısına yanıt

    Youtube da bir birikim var hocam alternatif platform kimse açmıyor uğraşmaya değmez çünkü artık orası kapılmış bir alan bu kadar altyapısı olan bir şeyler kapışman için milyarlarca dolar lazım

  • Google bütün manipulasyonun kaynağıdır. o reklamsız dediğiniz uygulamalar sizi nasıl sıfırlıyor ve asıl karını elde ediyor bir bilseydiniz

  • Opera mobil tarayıcı çok güzel engelliyor reklamları. Ytd

  • Netflixin kendini geliştirmesi lazım YouTube çözünürlük ve premium avantajı olarak netflixten daha ucuz ve gelişmiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.