Şimdi Ara

Google yediği ceza nedeniyle Türkiye'deki reklamlarını durduruyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
7.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu konuda google'ı doğru bulmuyorum. Alış veriş sitelerinde veya google üzerinde bir ürünü aratır incelersiniz ama bu incelemeniz bittikten sonra kapatırsınız. Ama sonra alakasız sayfa ve içeriklerde sürekli aynı ürüne ait görseller ve bilgiler reklam olarak gösterilmeye başlıyor. Misal, bir iç çamaşırı incelediniz sipariş ettiniz veya etmediniz. Bundan sonraki bütün sayfalarda google size sağdan soldan iç çamaşırı resimleri, markaları ve fiyatları sunuyor, bu da hiç sağlıklı ve iç açıcı bir şey değil. Dur diyemiyorsun yapma diyemiyorsun, çok ayıp bu. Reklamın da yeri ve zamanı var, bir edebi bir ahlakı olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 29 Temmuz 2020; 17:32:20 >
  • youtuberlar para kazanamayacak mı?

  • Google benim olsaydı şimdiye kadar çoktan komple tüm servisleri kapatırdım. O çoğunluk var ya hani çocuklarımız kirletiliyor diyen. Komple kapanınca görürüm sizi o zaman ben. Çocuk yetiştiremiyorsun sonra benim çocuk neden böyle oldu diyorsun. Kıraathaneler dolu, sanki herkes var gücüyle çalışıyor da vatana hayırlı insanlar topluluğu...

    Ayrıca yurtdışında bu olaylar farklı bir mecrada, bu Türkiye'de böyle garip hallere bürünüyor. Ha illaki vardır garip şeyler ama burada daha çoğul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 29 Temmuz 2020; 20:54:12 >
  • Kötü oldu bu ya, çok kullanışlı oluyordu :(

  • haruncic3k kullanıcısına yanıt

    Youtuberler ülkeye, dolaylı olarak gitmesine izin verdikleri döviz kadar ülkeye döviz sokmuyor. Bu ülkede google'a reklam verenlerin sayısı çok fazla.Google zaten bu paranın aslan payını(%60 gibi bir orandan bahsediliyordu) kendine alıyor. Yurt dışına yönelik üretilen içerikler hariç, yurtiçine yönelik üretilen içerikler döviz girişine değil, yüklü miktarlarda döviz çıkmasına neden oluyor. Googleın türkiyede hiç bir yatırımı yok.

    Bu durumun döngü içinde olduğunuda görürsek kazanan sadece google oluyor.Hep ver hep ver nereye kadar.


    Paranın hesaplarına yurt dışından gelmesi parayı yurt dışından gelmiş yapmıyor. Google a reklam verdiğinizde google irlanda üzerinden kartınızdan parayı çekiyor zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 29 Temmuz 2020; 21:2:39 >
  • Düşmanlık bu topraklarda hızlı hızlı yükseliyor, Çin olma hırsı, Çin'in atarı herkese yansıdı. Kurallarla ilgisi yok meselenin, son yaşananlar meydan okuma ve nefret patlaması. Parmak sallamayı seviyoruz, sebebi bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Yerli servislere geçin, atar yapanlar tek bir yabancı hizmet kullanmasın, ayak basmasın. Bilgisayarda da Pardus yüklü olsun, carlayanları görelim. Samimiyeti görelim. Dışlayanlar çözüm bulsun. Fikir üretsin alternatif olarak. Tavsiyeleri bekliyoruz. Söylensin herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Temmuz 2020; 21:56:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orası gayet kullanışlıydı ama bazen çıkan rakam ile sitenin içerisindeki rakam birbirini tutmuyordu onun haricinde iyidi yani

  • sanki o 600 kişi başka şekilde reklam vermeyecek. illa ki bir şekilde o reklamı goreceksiniz. googleda olmazsa acuuunda goreceksiniz, o olmazsa sokaginizda binalarin duvarlarin goreceksiniz. siz kacarsiniz ama reklamveren de kovalar sizi. işi bu çünkü😄 bugun gratise gittim, 15 tl'lik kreme 150tl yazmışlar, cep numarami alip sms ile şifre geliyor boylece 15tl oluyor. çatır çatır reklam sms izni topluyorlar yani reklam gosterim izni, hani sms gondermeye yasak gelmisti ya. işte boyle kacamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 29 Temmuz 2020; 21:41:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google a sallayanlari anlayamadım. Google herkese ücretsiz dünyaya erişim sunuyor herkeste cayır cayır kullanıyor. Google da para kazanmak için reklam alıyor ki sana ücretsiz hizmet verebilsin. Haliyle reklam verenin de ilanı görünür olması lazım ki adam reklam versin. Sıkıntılı durum neresi anlamak zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maaşından %20 vergi kesilen adamların çocukları, google ve diğer mecraları, HAKLI BULUYOR! Çok ilginç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Türkiye'de yumurtaları aynı sepete koyma hazırlıklı ol.Sürekli müşterilerini koru.

    2-Google arama sonuçlarında reklam göstermezse arama ortaklarında gösterir (paylaşır geliri-mesela donanımhaber'de aradığınız konularla ilgili reklamlar var) , aslında olumlu çünkü google bu işte tekel ve rekabet kurulu bunu engellemek için var.Google ise kamuoyu oluşturmak istiyor ama şu bir gerçek ki bunu mesela Almanya'da yapamazdı.


    Sonuç olarak sadece reklama dayanan firmalar için zor olacak olsa da karar olumlu , devlet tekelleşmeyi önlemeli.

  • sigara içip de kansere yakalanan yurt dışında tazminat alabiliyorken, burada alamaması çok normal değil mi? aynı hesap işte, burada istediği gibi at koşturabileceğini sanıyor. bu doğru bir yaklaşım değil. diğer tüm sosyal mecralarda hizmet verenler de hem markası ile hem app'leri ile vs. binlerce insana dilediği gibi rücu ederken, resmiyet olmayınca hakkı gasp edilenin hakkını devlet nasıl koruyacak? anlaşma da olmayınca hakkı sahibine nasıl teslim edecek? bazı sitelerde ilan verildiğinde, ilan ilk gün ön sayfada, o da belki anlık durur.   sonra bir anda arka sayfalara düşer ve aratma yapıldığında da o ilan çıkmayabilir. neden? çünkü parayla ilan veren var. haliyle ilanı da ön saflarda ve aramalarda yerini belirli süreyle alıyor. argo tabirle, beleşe neden olsun? resmiyet olması lazım. ama içeriden ama dışarıdan firma olsun. sen şimdi bir mobil uygulama yapsan, o uygulama ile de almanya'yı feth etsen istediğin gibi at oynatabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. programını kaldırmışsın, hizmetlerini kapatmışsın hiç kimsenin umurunda olmaz. ama aksine senin umurunda olur.  





  • haruncic3k kullanıcısına yanıt

    verginin vergisinin vergisi... youtuberlar resmen yasal olarak soyuluyor...

  • Yemin ediyorum bundan daha yerinde bir karar olamazdi. Bizde ufak capli reklam veriyoruz trendyolla hepsiburada ile rekabet etmemiz mumkun degil. Bizim kucuk reklam yatirimlarimiz aralarda kayboluyor.



    Olay su eger dusuk teklif verirsen 3-4 uncu yenilemede cikiosun onlarda almiyor.



    Ve bize diyorki google dayi bak rakibin tendyol cikiyo hadi teklifi arttir sende cik.



    Cok yerinde bir karar takdir ettim

  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    En azından güzel bir gelirleri mevcut asgari ücret alan vatandaş ne yapsın ortalama bir youtuber 4-5 videodan bir asgari ücret kazanıyor ,çok yüksek izlenenleri söylemiyorum bile arada birde şöyle 5-10 milyon trend video çıkarsa yemede yanında yat :) bir zahmet ödesin bu arkadaşlarda vergilerini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

    Yerli servislere geçin, atar yapanlar tek bir yabancı hizmet kullanmasın, ayak basmasın. Bilgisayarda da Pardus yüklü olsun, carlayanları görelim. Samimiyeti görelim. Dışlayanlar çözüm bulsun. Fikir üretsin alternatif olarak. Tavsiyeleri bekliyoruz. Söylensin herkese.

    Ne yapacağımızı size soracak değiliz. Kendi tercihlerinize yoğunlaşın.

    Ben google ın bir başka ülkede aynı şeyi yapıp yapamadığını sorguladım. Ama maşallah beni hiç şaşırtmayan ve nasıl bir ülke aidiyetlerinin olduğunu anlayamadığım yerli google avukatları müthiş bir savunma performansı sergilediler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödemese ne olur ki? İcra mı göndereceksin? Gönder neyi tahsil edeceksin.

  • Sizi Yandex kullanmaya davet ediyorum yada yaani denen ismi bile berbat olan motora.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.