Şimdi Ara

Görüntü işleme framenin geç gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Tez olarak görüntü işleme ile oyuncak bir araca bazı kabiliyetler kazandırmaya çalışıyorum. Örneğin araç bir ortamda kırmızı bir topu arayıp bulunca yanına gidecek. Şu an bu işlemi araca yaptırabiliyorum. Raspberry pi kullanıyorum ve görüntü işlme kodlarını javada yazıyorum.
    Başlarda görüntünün geç gelmesi gibi bir sorun yaşamıştım. Şu şekilde yapıyordum sonsuz döngü içerisinde
    Resim çek->görüntü işle-> aracı hareket ettir.
    Fakat araç hareket ederken eski görüntüler geliyordu. Örneğin araç soldan sağa dönerken araç saat 2 yönüne bakarken saat 10 yönündeki görüntü geliyordu. Bende resim alama işlemini farklı bi threade yaptırıp bir thread sonsuz döngü içerisinde resim çekerken diğer thread görüntü işleyip aracı hareket ettiriyor. Bu şekilde sorunu aşmış gibiydim ama şu sıralar araç tekrar aynı sorunu vermeye başladı. Sorunun neden olduğunu bi türlü çözemedim, çok yanlış düşündüğüm bi yermi var anlamadım. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Aracın çalışırkenki kısa bi videosu->https://www.youtube.com/watch?v=81tEwDJDPM0







  • hız kazanmak için c++ opencv ye geçmelisin ayrıca kodlarında gereksiz döngüler olabilir onları da optimize etmen lazım. bir de sürekli frame çekerek işlemeye çalışma belli aralıklarla bu işlemi gerçekleştir örn 100ms de bir. yaptırdığın işlem yükü arttıkça program kameraya yetişemiyor javanın yavaş olması da buna sebep tabiki real-time görüntü işleme için her zaman c++ kullanın
  • Java ile görüntü işleme, arkadaşın da dediği gibi OpenCV çok iyi bir seçenek. Ben Java ile görüntü işliyorum şuan, hiç hazır birşey kullanmadan, ama benim amacım bazı fonksiyonlar yazıp çıktılarını incelemek. O yüzden 10 saniye geç yaptı diye bir sıkıntım yok. Ama Android için RenderScript kullanıyorum mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.