Şimdi Ara

Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti ve Bu Durumdan Kurtuldu ! ÇÖZÜLDÜ %100 !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byGokturk -- 17 Eylül 2016; 17:16:45 >



  • Selamlar, görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu hatası/ ekranda bozulmalar/ kitlenmeler çok fazla yaşıyordum. Hatta onunla ilgili konu da açtım ama bir sonuç bulamadım.
    32 bit win 7 de en son ekran kartı driverı yükleyince standart bir kullanımda oyuna girmeden bile kitlenmeler oluyordu. windows teması Aero yu kapatınca biraz azalıyordu ama ekran kartının driverlarını kaldırıp win 7 nin gpu driverlarını kullanınca sorun olmuyordu standart kullanımlarda ama oyunlarda sorunlar çıkmaya devam ediyordu.
    win 7 64 bitte de aynı sorunu yaşadım.
    Şu anda win xp ye geçtim en son driverı kurulu şekilde kullanıyorum. Önceden sorun çıkan oyunlarda sorun çıkmıyor şu anda. Genel olarak sorunsuz diyebilirim. Ama yeni uygulamalar çıkıyor bazıları win 7 kurulu olmasını istiyor falan. Örn Steam big picture moduna girmiyor. playfire masaüstü uygulaması en az win 7 istiyor. Yani ihtiyaç değil ama keyfi bazı şeyleri kullanamadığımdan win 7 i tekrar istiyorum ama bu sorunu düzeltmem gerekiyor :)

    Bu arada sistemim win 7 de daha önceleri sorunsuz bir şekilde çalışıyordu bikaç yıl sonra bu şekilde sorun yaşamaya başladım.

    Denemelerimden sonra yazılımsal bir neden aradım ama hiç birşey de bulamadım.

    Denemelerim sırasında ram slotlarım ile ilgili sorun gördüm ama üzerine gidememiştim elimde başka parça olmadığından. Sorun derken mesela ramlerin slotlarını değiştiriyorum. pc yi açıyorum bir süre beklememe rağmen hiç bir şekilde ekrana görüntü gelmiyor sistem başlamıyor nedense. Ama bu sorun slotlarla ilgilimi yoksa ramlerle ilgilimi onu bilemiyorum. Çünkü şu anda açtığımda pc yi 4 gb ram olarak da görülüyor.

    Sanırım şu andaki pc yi win xp ile bırakıp yeni pc toplamak en rahatı :) Ama bir yanddan da elimdekini en iyi şekilde kullanmak istiyorum :)




  • hocam %99 ramlarinde sıkıntı var anlatııtklarıan göre bende win xp de denemiştim sıkıntı yoktur oluyordu ama ara asıra oluyordu kesinlikle ramdan kaynaklanıyor xp de ram oranını %60-70 lerde kullan aynıu hataları sende alırsın xp de biraz daha düşük hata veriyor çünkü rami kullanmıyor tek 4 gb ise zor işin bir adet ram bulman lazım sorunsuz temiz çalışan birde anakartın marka model yazabilirmsin tabi ramin marka modelini yazarsan iyi olur.
  • Maalesef dediginiz yontemlerin sorunla uzaktan yakindan alakasi yok. Ayrica skaype degil skype olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben sorunlarımın hepsini çözdüm ben sorunların ramdan oldugunu düşünüyorum şu ana kadar hepsi ram çıktı hiç yazılımsal veya farklı bir parça çıkmadı.
  • Ram test etmek için memtest86 programını kullanmak gerekir. Memtest arıza gosterdiyse silgi falan isteyen deneyebilir. Görüntü sürücüsü ya da bsod hatalarında mutlaka hdd bad sector taraması yapılmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.