Şimdi Ara

gösterge arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sıkıntım için otomobil forumuna biraz göz gezdirdim lakin orada yapılan tartışmalar genel olduğundan dolayı sorunumu burada paylaşmak istedim.

    Ben 97 Model Skoda Felicia sahibiyim. Aracımda hararet göstergesi problemi bulunuyor. Gösterge bildiğimiz bobinli göstergelerden. Göstergeye büyük ihtimal +12 geliyor, müşür sinyali geliyor ve şase geliyor. Gösterge aracı ilk çalıştırdığımda başlangıç pozisyonunda bulunuyor. Aracı hareket ettirip yola çıktığımda 1km bile olmadan gösterge hareketleniyor ve en sona çıkıyor bir süre sonra. Araçta hararet problemi filan yok bu arada. Aracın müşürü ntc termistör içeriyor. Müşürün omaj değerlerinin karşılığını buldum. Soğuk motorda doğru değerleri veriyor sıcak motorda da aynı şekilde doğru değeri veriyor. Örneğin müşürden 0,28k ohm (280 ohm) değer alıyorum motor sıcakken. Bu da 90 dereceye tekabül ediyor. Gösterge ise en sonda yine.

    Bobinli gösterge kolay kolay bozulmaz diye düşünüyorum. Acaba göstergeyi normal haline getirmek için ne yapabilirim. Önerileriniz ne olur?

    Not: Gerekli olursa diye göstergenin tamamının devre resimlerini ekliyorum. Hararet göstergesi ise 1 numaralı resimde sol tarafta ortası delik olan ve sağında solunda çıkıntı çubuklar olan kısıma montajlanıyor.

    Gösterge resimleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.