Şimdi Ara

Göz küresi nakli neden hala mümkün değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, bağırsak, mide, deri gibi hemen hemen her organ nakledilebilirken göz küresi -kornea değil gözün kendisinden bahsediyorum- nakledilemiyor.

    Neden?

    Bunun sebebi gözün beynin bir uzantısı olması. Göz de tıpkı beyincik, beyin sapı, diğer duyu organları, vücudun genel sinir sistemi gibi beynin bir uzantısıdır. Göz beyinden evrimleşmiş bir organdır.

    Zaten körlük dediğimiz olayların en ciddi boyutu beyindeki görme merkezindeki sorunlar. Körlük sadece gözün kendisinin hasar alması veya hastalanmasıyla olmuyor. İşin asıl tedavisi zor kısmı beyindeki görme merkezi sıkıntıları.

    Göz verileri alır ve direk beyne gönderir. Beyin bu resmi yorumlayarak bizim görmemizi sağlar.

    Gözün beyinle olan bağlantısı tamamen sinir hücreleriyle ilgili. Veriler beyne direk sinir nöronlarıyla taşınıyor. Bunun için göz küresi nakli mümkün değil. Göz ile beyin arasındaki sinir bağını rejenere edemiyoruz ve bağlayamıyoruz.

    Eğer insan gözü diğer tüm omurgalıların gözü gibi beyinden değil de "deriden" evrimleşseydi bu nakil mümkün olabilirdi. Omurgasızların gözleri genelde beyinden bağımsızdır ve sinir problemleri yoktur.

    Ha şu anda tıp çok çok gelişti ve katlanarak gelişmeye devam ediyor. Sinir hücrelerini rejenere edebilir miyiz? Tabii ki. Ama bu ne zaman olur onu bilemiyoruz.

    İnsan vücudunun en önemli hücreleri aslında vücudun en hassas hücreleri. Bu yüzden tedavisi olmayan hastalıkların çok büyük kısmı nörolojik hastalıklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R136a1 -- 26 Ağustos 2019; 18:30:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sana bir soru.

    gözüne gelen sinyal, aslında sana beyninden geliyor desem, bu dediğime %100 imkansızdır diyebilir misin? iyi düşün..
  • düşünüyor olman güzel bir şey. tek başına düşünme başkalarına da sor. dikkat et kusmayasın.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Doğru. Göz beyne sinyal gönderir. Sonra bu sinyali alan beyin sinyali yorumlayarak göze bir sinyal gönderir. Bu da görme dediğimiz olgu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.