Şimdi Ara

GÖZ KURULUĞU İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu kısımda son bir buçuk iki yıllık süreçte neler yaşadığımı anlatacağım:

    Gözde aşırı yorgunluk. Uykumu almış olsam da sürekli yorgunluk hissi var ve gözleri kapatıp dinlendirme isteği duyuyorum gözlerimde batma, yanma, yorgunluk, ışığa karşı hassasiyet vs. gibi şikâyetler var. İlk yıllarda teşhis dahi konulamadı. Gitmediğim devlet/özel hastane kalmadı. Gittiğim her bir doktor bana merhem, yapay gözyaşları, göz temizleyen ilaçlar verdi ama bu ilaçların hiçbirisi en ufak bir etki yaratmadı. Kontrollerde bunu doktorlarıma ilettiğimde ise hep psikolojik denildi :)



    göz kuruluğu teşhisi konulduktan sonra Gözlerimdeki yanma Öğlenden sonra göz kapaklarındaki ağırlaşma ve Sanki hiç uyumamışım gibi bir hissin var olduğum şikayetiyle göz doktoruna göründüm.

    göz doktoru yaptığı kontroller de gözümde kuruluk olduğunu ve Damla tedavisinin başlanması gerektiğini belirtti ve Damla'ya başladık.

    Damla'yı kullandığım süreçte gözümde hafif bir toparlanma olsa da şikayetlerim azalmadı aksine arttı.

    Tabii bir taraftan Acaba ben de rahatsızlık ne? sürekli bir yorgunluk halsizlik ve göz ağrısından sonra gelen şiddetli mide bulantısı ile birlikte baş ağrısı…

    göz doktoru son kontrolünden sonra beyefendi göz doktoru olarak Benim yapabileceğim bir şey yok Dilerseniz bir nöroloji hekimine görmenizde Fayda alabilirsiniz demesi üzerine nöroloji bölümüne bir hekime gittim.

    nöroloji Hekim ile yaptığım görüşmede baş ağrısı göz ağrısı halsizlik yorgunluk şikayetleri mi dile Getirdiğimde antidepresan grubu ilaçları başlaması gerektiğini bu şekilde tedavi edebileceğini beyan etti Ben de bunun üzerine antidepresan ilaç kullanmak istemiyorum diyerek başka çözüm önerileri sunmasını istedim ve Bendeki Öğlenden sonra ağırlaşan Göz kapaklarım rahatsızlığım sebebiyle uykumu açacak bir ilaç verdi ve ben bu ilaç başladıktan 3 gün sonra maalesef ilacın yan etkilerinden olan kalp çarpıntısı şikayetiyle acile gitmek durumunda kaldım ne kötü geceydi kalp çarpıntısı uyuyamama ve baş ağrısı

    bu arada söylemeyi unuttum ullandığım her İlaçta maalesef yan etki ilacın etkisinden daha çabuk göstermekte kendisini

    neyse acilden çıktıktan 1 gün sonra tekrar nöroloji doktoruna gitmeye karar verdim doktorda randevum olmasına rağmen doktorun odasına geç gelmesi ve evde bakıma gideceğim Lütfen beni fazla Tutmayın söyleyecek lerinizi söyleyin dedikten sonra ben yaşadığım sıkıntıyı anlattım aldığım cevap Beyefendi ben size şu anda ilaç başlamam gerekiyor ama size tavsiyem psikiyatri bölümünden bir doktor arkadaşımla görüşmeniz sizin için daha faydalı olabilir diyerek Kusura bakmayın kelimesi ile beni odadan uğurladı

    Tabii doğal olarak bu sıkıntıları nasıl çözebilirim arayışıyla dahiliye bölümünde doktorlara giderek genel bir tahlil yaptırıp acaba vücudumda başka bir rahatsızlık mı var Bunu nasıl çözebilirim in arayışındayım ancak yapılan testlerde kontroller de herhangi bir rahatsızlığa ve herhangi bir bulguya rastlanmamıştı. tüm kapılar psikiyatri bölümünün olduğu yeri gösteriyordu. sordum kendime acaba gerçekten ben de psikolojik bir rahatsızlık mı var?
    Her insanda olduğu gibi bende de stres Sinir ve benzeri şeyler vardı zaten olmazsa sıkıntı var demektir bana göre. çok şükür iş anlamında yaşam anlamında hayat standartları anlamında kafaya takacak kendimi hüzünlendi rip strese sokacak bir sıkıntım yoktu işte ya da evde ufak tefek problemler olmakla birlikte beni deli edecek kadar büyük sorunlar yoktu…

    yoktu diyorum çünkü psikiyatri nin kapısından İçeriye girdikten sonra sorunlar dağ gibi olmaya başladı.

    Tabii bu arada bilinen ismi duyulmuş göz hastaneleri nerede giderek Epi bir para dökerek bazı testleri yaptırarak sonuç Aramaya devam ediyordum Yani anlayacağınız bir taraftan Ben deli miyim diye Yollara düşmüşken Bir taraftan da benim gözüm neden ağrıyor un peşinde idim.

    Yapılan göz kontrollerinde ( 2019'un başı) yani göz rahatsızlığım ilkokul çağından beri bu yana mevcut idi göz kuruluğu 2017 yılında başlanmış 2019 yılının başına kadar doktor doktor Gezmiş biri olarak 2019'un ilk aylarında gözümde tabakanın yetersiz olduğunu gözümdeki gözyaşının hızlı şekilde buharlaştığını ve buna bağlı olarak göz kuruluğu yaşadığını öğrendim. Evet basit bir gözyaşı gibi gelebilir ama çok önemli bir şeymiş Ben de kaybolduktan sonra ne kadar önemli bir şey olduğunu anladım. neyse ki Şikayetim Aslında bu şekildeydi: sabah uykudan uyanıyorum göz kapaklarında bir yorgunlukla birkaç damla attıktan sonra hafif bir rahatlama ile kahvaltımı yapıyorum e İşe doğru yol alıyorum mesai de birkaç saat çalıştıktan sonra göz kapaklarımda muhteşem bir ağırlaşma ve gözlerimde inanılmaz bir yanma hissi tam Damla atacaksın Gözlerin rahatlayacak tam Bu esnada hafif bir mide bulantısıyla başında tatlı bir Ağrı'nın başladığını hissediyorsun Sonra ne mi oluyor o mide bulantısı ve baş ağrısı seni öyle bir hale sokuyor ki artık bir köşeye beni bıraksalar da ben burada karanlıkların içerisinde Herkesten uzak bir şekilde kendime gelene kadar yalnız kalayım diyorsunuz.

    neyse psikiyatri nin kapısından içeriye girdiği mi söylemiştim ilk gittiğim Hekim gerçekten dinleyen Canayakın konuyu biraz daha detaya alıp size çözüm üretmek için çabalayan birisiydi. sıkıntılarımı anlatınca Tabii 5-6 aylık göz kuruluğu baş ağrısı geçmişine bağlı olarak uykudaki düzensizlik sabah kalktığınızda ki rahatsızlık ve benzeri sebeplerden dolayı uyku hapı ile bir başlangıç yapmayı tercih etti. Evet bu ilaç çok güzel uyuyordu fakat kalktığımda gece hiç uyumamış birisi olarak uyanıyordum . daha sonra aynı Eğitime gidip durumu anlattığında bir antidepresan ilaç başlamanızı ve bu şekilde iyi olacağımı söylemesi üzerine Tavsiyelerine uyarak bu ilaca da başlamış bulunduk. ilacı yaklaşık 1 ay kullandığım süreçte muhteşem bir şekilde mide bulantısıyla baş ağrısıyla ve Uyuşuk bir bedenle işe gidip geldim. Ne mi oldu bu ilaç diğer ilaçlarda olduğu gibi sadece yan etkisi ile beni daha da geriye götürdü… tam kontrole gidip durumu anlatacağım sırada doktor uzun süreli bir izle ayrılmış olduğu için başka bir hekime gitmek durumunda kaldım başka bir Hekim söylediklerimi dinledikten sonra uzak durması gerektiği kanaatine vararak ilacın dozunu arttırdı hem oldu dozu arttırdıktan 1 gün sonra kendimi acilde buldum. sonraki gün doktorun yanına tekrar gittiğimde bu ilacın bu şekilde yaptığını gerektiğinde bu ilacın Böyle yapmaması gerektiğini söylemiş ardından farklı bir ilaç deneyelim diyerek yeni bir ilacı reçete etmişti yeni ilacı başlamak durumunda kaldık Neden mi Çünkü artık hiçbir şeyin anlamı yok vücut bitkin başınız Gözünüz vücudunuz her tarafınız ağrıyor çaresizseniz. yeni reçete edilen ilacı aldıktan sonra ilacı yaklaşık bir buçuk ay kullandım Bu kullandığım zaman zarfında diğer ilacın vermiş olduğu mide bulantısı sıkıntısından da Kurtulmuş oldum fakat baş ağrısı yine vardı Bu arada gözlerimin düzeldiğini zannetme gözlerime ben bu arada unutmuşum ama gerçekten unutmuşum Çünkü bu ilaçlar kafam o kadar uyuşturulmuş ki gözüm aklıma dahi gelmiyor yanıyor rahatsız ediyor ağrıyor fakat umrumdamı değil çünkü hiçbir şey umurumda değil.

    tabii Bu arada Dışarıdan görenler durumum iyi olmadığının farkında Hatta bazı söylemlerinden yola çıkarak intihar ve benzeri gibi eylemlere kalkacağıma kanaat getirmiş. komik ama yapacak bir şey yok dışarıdan demek ki öyle bir izlenim vermişim. verilmiş olan yaşamı alma hakkı yaşama verene aittir. Bu sebepten böyle bir şey düşünmek aptalca.

    Bu kullandığım ilaçlar beraber vücudumda aşırı derecede kasmalar anlık heyecanlanma lar işin kötü tarafı anlam veremediğim ani parlamalar baş gösterdi. durduk yere yanındaki kişilere bağıran inciten ağzına geleni saydıran manyak birisi oldum. bu ben miydim hayır.

    neyse doktora tekrar gidip bu durumu anlattığında doktor bu ilacın dozunu artırması gerektiğini ve yanına bir başka destekleyici ilaç yazması gerektiğini söyledi ve bunun üzerine doktorun Tavsiyelerine uyarak yine bu şekilde bir tedaviye devam ettik. doğru söylemek gerekirse takviye olarak yazılan ilaç kasılma sorunun ortadan kaldırmıştı ama Tedirgin edici derecede idi Çünkü ilacın üzerine kırmızı bir şekilde dikkat bağımlılık yapar yazıyordu 1 ay kullandıktan sonra baş ağrım ve göz ağrım da herhangi bir iyileşme olmadığını ve takviye olan ilacın bitmesi ile de kasılma sıkıntısının geri geldiğini doktora anlattım Doktor takviye olan ilacı bir daha reçete edemeyeceğini sıkıntı yaratabileceğini yani beni bağımlı Biri haline getirebileceğini söylemesi üzerine o ilaçtan imtina ettik. peki nasıldım iyi değilim.

    Tabii bu arada dahiliye bölümüne gidip epey bir tüp dolusu kan verip detaylı tahliller istemiştim onların sonucunu Beklerken yeni sorunlarla birlikte hastaneye gitmek durumunda kaldım…

    psikiyatri ilaçlarını Kullanmam da beraber kalbimde muhteşem derecede çarpıntılar baş göstermişti kardiyoloji doktoruna gidip durumu anlattım da EKG çekilmesini efor testi yapılmasını Holter cihazı ile kalp ritmimi takip etmesi gerektiğini duyduğumda yeniden kafamı ellerimin arasına almıştım.

    Neyse ki yapılan tetkiklerde kalbimde az bir ritim bozukluğu olduğu görülmüş ilaçların yapabileceği tarafıma söylenmişti. Bu arada geçmiş yıllarda Boynumda ve belimde düzleşme olduğunu da beyin cerrahı doktorum söylemişti. buraya kadar yazdıklarım da nöroloji doktorunun uyku bozukluğu olabilir Buda araştırılmalı demesi üzerine geçmiş yıllardaki boynundaki düzleşmenin sıkıntı yaratabileceğini soru işareti vardı aklımda kardiyolojide ki sonuçları aldıktan sonra iç hastalıkları bölümüne Tahlil sonuçlarım için gittim ve D vitamininin eksik olduğunu doktorun söylemesi ile Eczaneden alınan D vitamini damlasıyla telafi etmeye başladım beyin cerrahının bilgisine başvurduğumda kilom ve yaşım itibari ile boynumdaki sıkıntının uyku bozukluğuna sebep olmayacağını sorunun psikiyatri ve nörolojik ya da gözle alakalı olabileceğini söylemesiyle yeniden psikiyatri bölümünün yolunu tuttum. Tabii bu arada yine unuttuğum bir ayrıntı var psikiyatri ilaçlarına başladıktan sonra sol Gözümün dört-beş kez muhteşem şekilde kanlandığını Gözümün beyaz kısmının tamamen pıhtılaşmış kan gibi siyah kırmızı karışımı bir renkte olduğunu söylemem gerekiyor.

    hastane evim olmuştu.

    bazı Doktorlar halden anlıyor rahatsızlığınız anlattığınız da randevumuz Olmasa bile size yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor bazıları ise kibirinden egosundan kapının önünden sizi kovuyor…

    gözüm kanlanmış kalbim çarpıntılı bir vaziyette iç hastalıklarının odasında D vitamini eksikliğinin giderilmesi üzerindeki tavsiyelerim ardından gözümdeki kanlanmanın içten gelen bir rahatsızlık sebebiyle olmadığını göz doktoruna görünmem mi söylemesi üzerine bir üst katta bulunan göz doktoruna çıktım 4 tane göz doktoru olmasına rağmen ilk üçünün kapısını çalmış ve çözüme ulaşamamıştım. 4 Doktor için de Pek ümidim yok da ama kapıyı çaldığımda durumu anlattığında giriş dahi yapmadan gözüme bakmış ve bunun iç hastalıkları ile alakalı olabileceğini söylemiş göz tansiyonu normal seviyede olduğunu belirtmiş diğer bölümler ile alakalı araştırma yapmamı istemişti ben de iç hastalıklarında yeni geldi mi Orada da bir sıkıntı olmadığını sadece şu an için psikiyatri mi vermiş olduğu ilacı kullan söylemem üzerine psikiyatri bölümüne giderseniz daha sağlıklı olur demesi üzerine Diğer bölümde olan psikiyatri bölümünün yolunu tuttum. kapıyı çaldım da içeride bir hasta vardı Evet yaptığım hoş bir davranış değildi ama artık inanın beynim patlayacak gibi gözlerim yerinden çıkacak gibi ve orada düşüklük olacakmışım gibi bir his vardı

    kapıyı açtığımda doktora durumu kısaca özetledim Doktor da benim İlaçlarım Kesinlikle böyle bir şey yapmaz ama bir giriş yap gel konuşalım demesi üzerine giriş yaptım ve sıramı bekledim. sıram geldiğinde doktorun yanına girdim ve durumu anlattım doktor bu konunun Benimle bir alakası yok Vermiş olduğum ilaç tansiyon yükseltmez gözün kanlanmasına sebep olmaz kalp çarpıntısı da katiyen yapmaz dedi Bunun üzerine Ben iç hastalıklarına göz doktoruna kardiyolojiye gittiğimi ve onların hepsinin bu ilaca bağladığını söyledim bunun üzerine bir tebessüm ile nasıl bir alaka dedi.. hemen ardına ilacı değiştiriyorum diyerek yeni bir ilaç reçete edip bir ay sonra görüşelim dedi

    ilacı aldım ve artık kullanmayacağım düşüncesinde eve gittim. önce vermiş olduğu ilacı azaltarak yavaş yavaş bir hafta 10 güne yayarak bıraktım Bu arada D vitamini kullanarak vücudunda eksik olan vitamin ihtiyacını da gidermiş oldum ve bu D vitamini ile birlikte vücudumdaki halsizlik kırgınlık yorgunluk tam anlamıyla bitmese de kendimi biraz daha iyi hissediyordum…

    antidepresanı bırakmıştım. daha sonra özel bir Göz Hastanesi'ne tekrar giderek gözündeki rahatsızlığı giderebilecek bir teknoloji olan bir lazer tedavisi üzerine bilgi almak için gittim. burada Doktor yaptırmış olduğum tahlilleri gördüğünde yapılacak her şeyi yapmışsın Seni kurtaracaksa bu Damla kurtaracak diyerek aynı Damla'yı reçete etti Tabii burada Bunu da söylemek isterim ki bu beni kurtaracak olan damlayı araştırma hastanelerinden girişinde bulunan profesör onları çöpe at o damlayı hiç sevmiyorum demişti. özel hastanedeki doktor bana vücudunda romatizmal ya da Alerjik bir hastalık Olabilir Onlara da bir baktır demişti Tabii bunu bana ilk kez rahatsızlığının iki üç senede en üst dereceye çıktığı bir dönemde söyleyen bir doktor işte karşıma…

    Buraları biraz hızlı geçeyim romatizmal rahatsızlıklarla alakalı yapılan testlerde herhangi bir bulguya rastlanılmadı alerji ile alakalı ise halen Beklemedeyim malum yoğunluk var personel ve imkanlar kısıtlı…..

    tabii antidepresan ilaç kullanmadım bu zamanda yine 2017 yıllarının başına dönmüş gibiyim Gözüm ağrıyor öğlen Gözlerim ağırlaşıyor daha sonra ufaktan ufaktan mide bulantısı ve baş ağrısı geliyor... Ben ne yapacağım hayatımı nasıl devam ettireceğim insanlarla nasıl bir arada bulunacağım işe nasıl gideceğim şeklinde soruları kendine sormaya başladım ve en azından bu baş ağrılarımı dindirecek bir çözüm bulmam gerektiğini düşünerek tekrar nöroloji doktoruna başvurmaya karar verdim. durumu nöroloji doktoruna anlattığında nöroloji hekimi migren tanısı koyarak beta-bloker grubundan bir ilaç yazdığını Bu ilacı 1 ay kullandıktan sonra tekrar kontrole gelmeme ve ağrılarda ki durumun ne olduğunu takibe alması gerektiğini söylemiş idi.

    İlacımı aldım 5 gün yarım doz sonrasında ise tam doz ile devam etmem gerektiğini eczacıdan öğrendim. ilaca başladım ilk 5 gün sıkıntısız ve baş ağrısı olmadan hayatıma devam ettirdim dozu5 günün sonunda Tama çıkardım ama şöyle bir sıkıntı var Kullanmış olduğum ilaç Normalde kalbimdekini azaltan Kan damarlarını daraltan bir ilaç idi öyle bir anormal durum söz konusu ki bu ilacı tam doz olarak aldığım Günün Akşamı kalbimde yine muhteşem bir şekilde çarpıntı başladı aceli başvurduğumda acil doktoru şaşılacak bir durum bu ilaç Tam aksine kalbi yavaşlatması gerekiyor nasıl olur diyerekten ilacın akşam dozunu içmemi tavsiye etti ve bir sıkıntı olursa muhakkak gelmemi söyledi…

    Şimdi ne olacak?

    Gerçekten geçmiş yılları bir kenara bırakıp Son 2 yılda çektiklerim düşündüğüm de bilmiyorum sonumun ne olacağını. bu yazıyı yazarken dahi kalbimde ufak ufak çarpıntıları hissediyorum. Son 2 yılda gittiğim birçok bölüm maalesef sorunlarıma bir çözüm Bulamadım ya da ben iyileşemedim. Bu ayın sonunda son test olan alerji teslim yapılacak ve Buradan da nihai karar verilecek.

    yoruldum, yoruldum, yoruldum

    bazen insan tedirgin oluyor acaba hayatım bu şekilde son mu bulacak hayatımın sonuna kadar böyle sıkıntılar mı yaşayacağım sadece gözüm ağrıyordu Şimdi başım kalbim karnım her yerim ağrıyor neden böyle oluyor…

    Ben doktorlara dediğim gibi burada da şunu söylüyorum gözün iyileşirse inanıyorum ki başım ve bedenindeki diğer rahatsızlıklarda kendiliğinden geçmiş olacak bu sebepten sizlerden arayacağım Benim gibi Göz rahatsızlığı olan birisi olup da şifasını bulmuş ise Lütfen bana yardımcı olsun.


    Göz otu diye bir ot varmış dyan bilen varsa deneyelim...







  • Ne söylemem gerektiğini bilmiyorum, ne söylemem gerektiğini bilmiyorum, ne söylemem gerektiğini bilmiyorum. Özür dilerim...
  • Gecmis olsun goz kurulugu goz yorgunlugu migren ve takınlı var gibı.
    doktorlar doktor gibi degil zaten.migren tuttugunda inzivaya cekilmek gerekir birde agri kesici aspirin vs
    takıntiya cozum yok zaten
    goz icin yaban mersinı iyi diyorlar ne kadar dogruysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.