Şimdi Ara

Gözlük Çerçevesi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.
    Bir sorunum var ki gerçekten büyük bir sorun. Ben 1,5 senedir çözüm bulamadım. Bilenleriniz umarım yardımcı olabilir.

    Konu şöyle ben 7-8 senedir gözü bozuk olan biriyim ve gözüm bozulduktan 1-2 sene sonra gözlük takmaya başladım bu metal gözlüktü.Gözlük konforunu hatırlamasam da pek gözlük takmayı sevemediğimden çıkarttım gözlüğü attım,takmadım.

    Daha sonra aradan bi kaç sene geçtikten sonra gözlüğe ihityaç duydum ve optikçiden aldım bir tane. Bu da kemik bir gözlüktü. Amma velakin gözlük rahatsızlık verdiği için gözlük çerçevesini değiştirttim ve bu çerçeve bana rahatsızlık veriyor başka çerçeve verir misiniz diye başka bir gözlükçüye gittim o da bir çerçeve verdi o da olmadı ! Kızarıklık yaptı. Kafayı yiyecektım o gözlükçü benim şu gözlükçü senim dolaştım. Bu gözlük ayarlanır mı ? Burnuma olur mu ?
    Bu arada gözlüklerde yaşadığım net olarak kızarma. Burnum kızarıyor yara oluyor. Ama bu sadece sol nokta için geçerli.
    İşte el mecbur başka gözlükçüye gittim anlattım o da diğerlerinden daha farklı bakış açısıyla farklı bir çerçeve verdi ki verdiği çerçeve metal hafif bir çerçeve ve burun kısmı rahat lazım sana diye verdi sağolsun 50 tl ye. Benim burun yapımdan dolayı oluşuyormuş. Eğrilik varmış bunu hem gözlükçüden hem daha sonra doktordan duydum.

    Neyse onu da kullandım ama bu sefer rahat bir şekilde. 6 ay gözlükçü yolu bilmedim. Daha sonra gözlük pert oldu. Garantiye gönderttim. Gözlüğün sapı kırılmıştı ve kırılan kısım vida kısmını geçtiğinden garanti yapmıyormuş 2 hafta onu bekledim sonuç bu. Sonradan aklıma geldi bu gözlükçü neden garantiyi aramadı 2 hafta kör dolaştım diye.(Astigmat sol 4.5 sağ 4.5)
    Mecbur yeni gözlük aldım ki bu sefer eski çerçevemi gösterdim benim burun kısmı hassas eğrilik var hem de kemerli diye. Bir çerçeve verdi gözlükçü burun kısmı geniş ilk aldığım gibi değil. Onda da ağrılar sızılar. Gözlük ağırlığı değilde burnun bir kısmına yük daha fazla mı biniyor ne acıyor bir tarafı kızarıyor diğer taraf normal. Vallahi bıktım arkadaşlar buraya dökeyim dedim. Bir gözlükten memnum kaldım o da kırıldı işte.
    Şimdi ne yapacam diye düşünüyorum...
    Yine masraf yapmak istemiyorum ben ne yapabilirim ? Nasıl bir gözlük almalıyım,gözlükçüye nasıl yaklaşıyım ?
    https://drive.google.com/file/d/1payYDc5cFRRUwsDj-hIVQbE4EDWIa4Jp/view?usp=sharing



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufcanöztürk -- 16 Aralık 2018; 23:59:27 >







  • Normalde kemik gözlükler rahat olur ayrıca hafiftir öyle burna baskı falan yapmaz ama ilginç. Memnun kaldığın çerçeveden gözlükçüde yok mu aynısını alsan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 17 Aralık 2018; 0:1:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gözlükten anlamam ama burnunda böyle bir sorun varsa doktora danışmanı öneririm. ileride oluşabilecek daha ciddi bir estetik sorun bekliyor olabilir. belki de çerçeve aramak yerine burnundaki sıkıntıdan kurtulmanın bir yolunu bulabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Onu aldığım yere sordum ama yokmuş. Eski çerçeveyi başka yerden almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 156b kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sağol sağlığını düşündüğün için

    Valla. Kulak burun boğaz gitmiştim 1 ay kadar önce. Sen de sinüzit ve burun eğriliği var dedi. Bunun burunda ağırlığa etkisi olur mu dedim yok dedi. İnternetten baktım burnu eğriliği olanlar kemik çerçeve kullanmaması gerekiyor diye bir doktorun açıklaması var. Doğruysa resmen bilip bilmeden gözlük vermişler. İlk gözlükçü de sorun yoktu ben diğerlerine durumu izah etmiştim ve yine kendi gözleriyle de görmüşlerdi. O rahat ettiğim gözlükle kemiktir ama burun kısmının şekli daha farklıydı. Bakalım bugün yarın gidecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kendim 1 yıldır gözlük sektöründeyim. titanyum gözlük çerçevesi öneririm iyi markalar biraz pahalıdır ama osse mustanga vb. 300 350 civarına bulabilirsin. çok rahat edersin.
  • Meraxes kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğin şeye güveniyorum. Sıkıntı olursa onların burun kısmında buruna göre ayarlanır.

    Numaram üstte dediğim gibi sağ 4,5 sol 4,5

    Geçen sormuştum başka bir gözlükçüye hawk marka hafif bir kemik çerçeve+cam+%40 inceltme 300 TL demişti ve normal de masraf 500 TL yi geçiyormuş. Peki son ihtimal oraya gidecegim. Bu titanyum kardan bahsetsem yine aynı fiyat bandına inme şansı ne kadardır ? Yani ustte yazdığım indirimi alabilecegim o dediğiniz markalardan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufcanöztürk -- 17 Aralık 2018; 11:5:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufcanöztürk Y kullanıcısına yanıt
    numaraların yüksek hocam. hawk'ı alabilirsin fena değildir. verdiği fiyatta gayet iyi. titanyumu da o fiyata bulabilirsin. fakat numaraların yüksek olucağı için kenarlardan taşma yapar. yandan görüntüsü biraz kötü durabilir. sen bi gözlükçüne sor fiyat al benzer fiyatlara verirse titanyumu al direk. güneş gözlüğünde bile titanyum kullanıyorum ben. burnum kemikli olduğu için tam oturmuyor ve ağrı yapıyor.
  • Meraxes kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Aynı fiyatlara alınması iyi oldu. O camın taşması çok kötü durmayacaksa sıkıntı etmem. Şu an estetik 2.ci planda benim için,konfor derdim.

    Hocam son bir sorum olacak :) Bu konudaki takıntımı maruz görün. Söyledikleriniz bir şeyler oluşturdu kafamda.

    Ben gözlüğü alalı 10 gün oldu ve işte bir yaratılış yara yaptı,ben aynadan baktım burnun sağ tarafı sanki daha az basıyor çünkü sağ tarafa sol kadar iz yapmıyor yapsa da baya kullanınca.

    Sen bu işteymişsin. Ben gözlüğü alırken durumundan bahsetmiştim burun kısmı geniş bir gözlük vermisti ben de aldım :( Benim burada haklılığım var mı ? Nasıl konuşmalıyım. Yapabilirsem fazla masraf yapmadan rahat bir kullanım istiyorum.

    Bu soruyu cevaplaması da olur hocam. O kadar yardımcı oldun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufcanöztürk Y kullanıcısına yanıt
    hocam bi tarafınıza daha çok basıyorsa bu kulaktan kaynaklanıyor. çünkü bi kulak her zaman aşağıdadır. o yüzden yüzünüze göre kalıba sokup gözlüğü ayarlaması lazım yani gözlüğü yamultması lazım. ama şöyle bi şey var gözlük yüzünüzde düz duruyorsa yani herhangi bir yamukluk yoksa ona bişey yapamaz o sizle ilgili bi durum.
  • Tamam,teşekkür ederim. Bir gideyim gözlükçü ye buraya yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bi kulagim digerinden daha uzun o yuzden gözlük yuzumde yamuk duruyor. Onu nasil engelleyebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim burnum da kemerli, hatta şu an kullandığım gözlükler de sol tarafta iz bırakıyor ama yara ve acı olmuyor, sadece biraz çukurlaşma ve kızarıklık. Sorun etmiyorum 23 senedir gözlüklü olduğum için.



    Kemik gözlükler bizim gibi burunları pek gitmiyor çünkü silikon pedler yok ve ayar yapamıyorsun. Gözlerinin derecesi azımsanmayacak kadar yükselmiş ve pedle de ayarlama yapmak gerekli bu yüzden kemikten tamamen vazgeç. Camlar kalın olacağı için, eğer özel olarak inceltme yapılmazsa, mecburen kalın ve biraz ağır bir çerçeve kullanman gerekli. Bu yüzden belki hep bir kızarıklık olacak.



    Eğer kızarıklık istemiyorsan lazere git, lens işi pek sağlıklı gelmiyor bana. Olmaz diyorsan azıcık kızarıver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun size de. Ne mutlu bu aparatı 23 sene kullanabilmişsiniz. Dedikleriniz şu kısa gözlük deneyimimde aklıma kazındı. Dediğiniz gibi bir gözlük dışında o da kemik ve burun kısmı daha çok yere basıyordu o rahattı o da gitti :(

    Dediğiniz gibi o rahatlıkta bile sol taraf kızarıyordu az da olsa.

    Üstte arkadaşa hawk marka gozlukten bahsetmiştim o gözlüğün fiyatına titanyum çerçeve de yapabilir istersem,umarım.

    Ama önce gözlükçüme iade ya da değişimi soracağım.

    Sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.