Şimdi Ara

gözlük kullananlar bakabilirmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben 10 yaşlarındayken 0.75 gözlük kullanıyordum fakat daha sonra gözlük kullanmayı bıraktım attım bi kenara yaklaşık 14 sene sonra şimdi sanki gözlerim eskisi gibi iyi görmüyor gibi geldi bu 0.75 nasıl bi bozukluk oluyor dinlendiriciye felan mi giriyor yoksa miyopmu astigmatmı hiç anlamıyorum bu konulardan benim asıl sormayı düşündüğüm şu ben şimdi doktora gitsem gözlük verecek tekrardan lens mi alayım gözlükmü alayım daha önce sigortanın kendi verdiği çerçeveydi ve çok rahatsız oluyordum şuan alırsam çerçeveyi yine 300-500 arası bi paraya kadar çıkabilirim bu fiyatlara alınan çerçeve kullanışlı olurmu ve gözlük kullanmanın sosyal hayatınıza etkisi oluyormu ben şuan yine görebiliyorum sorunum yok sadece biraz eskisine göre az görüyorum sürekli alt yazılı dizi bakmaktan sanırım yorduk gözleri biraz bilgili arkadaşların yardımcı olmasını umuyorum iyi forumlar







  • Miyopmu astigmatmi sorusunun cevabini receteni gormeden veremem. 075 cok dusuk bi numara degildir. Gozlugu taktiginda gorme kaliteni bihayli etkiler. Dinlendirici diye bi gozluk cesidi yoktur. 025 gozu bozuk olan birisi 025 gozluk taktiginda net gorur, ama bu dinlenme degil, aslinda kendisinde olan gorme bozuklugunu gidermektir. Lens tavsiye etmem ancak arada sirada takilabilir. Cerceve konusunda bisey diyemem tamamen goreceli bi kavram ama cam konusunda ar kaplama tavsiye ederim. 075 assagi yukari sd goruntudur benim kiyasima gore takarsan gozlugu hd ye gecmis olursun :) iyi bi doktorda muayene ol ve gozluklu hayata gec bence ayrica lens dusunuyorsan doktora belirtmelisin. Ayri bir lens muayenesi yapar. Buyuk ihtimal 050 lens tavisye edecektir.
  • Kardesim cerceve alicaksan sakib kurumun verdigini alma cok dandik oluyor hemen kiriliyor en iyisi rayban yada vogue al o fiyata...
  • Lense iyi bakabilmen lazım, tozlu ortamda çalışıyorsan sana sorun çıkartır. Sürekli temizlemen vs. lazım, eğer bunu yapabilirim diyorsan lens al, zaten ilk ayda gözünde iltihaplanma olacaktır, doktora gittiğinde sana bir süre lense ara ver ve şu ilacı kullan der(büyük ihtimal).
    Gözlük farklı bir imaj verir, bazılarına gerçekten çok yakışır o gözlük özellikle de kemik çerçeve olanlar. Ama spor yaparken vs. sana sorun çıkarabilir. Benim tavsiyem ikisini de al. Lensi günlük lenslerden alabilirsin spor yapacağın zaman, normal zamanda gözlük takılırsın.
  • 8 yıldır gozluk takiyorum,çevremde hiç tepki olmadı.


    Numara olarak kaç olursa olsun gozluk almalısın yoksa o gittikçe daha büyük hızla ilerler.

    Benim numaralar gerçekten çok büyük,
    Sol : 5.50 miyop , 0.75 astirgmat (nasıl yazılıyor bu :/)
    Sağ : 5.50 miyop.

    İki gözünün de numaraları toplamı 14 olursa askere almıyorlar.Benim ikisinin toplamı 11,75 :D
  • Hocam ben 16 yaşındayım benimde
    11 yaşında 0.75 biri 0.50 çıktı almıştım gözlük ama takmadım.
    Sonra 13 yaşında büyüdü takmak zorunda kaldım 1.25-1.00 olmuştu zamanla artıyor annem babamda var abimde de var ama evde sürekli takan babam ve ben varız.
    Zamanla büyü yor.
    Ben gözlük takıyorum lense geçmeyi düşündüm lens zarar verdiğini herkes biliyor ben şimdilik gözlükleyim.
    Lens bakımı zor ve zarar veriyor ama bende her an lense geçebilirim.
    Yaşınız büyük çizdirebilirsiniz am çizdirmenin ileride ne zarar vericeği bilinmiyor birde hastalık durmazsa tekar çizdiremiyorsunuz bu nedenle gözlük takmak zorunda kalıyorsunuz.
    Gözlük
    abim burberry var 350 mi 45*0 mi vardi ben camlar dahil
    sırasıyla
    125
    150
    200
    250 ben daha ucuz aldım çünkü metal çerçeve kırıyorum sürekli daha doğrusu 1,5 yıl içinde gidiyor yarım çerçeve cama trahat 500tl yatırdım kırdığım için sürekli
    SOn 250 kemik bunu ucuz aldım takabileceğimden emin değildim ama menunum vogue marka bu bundan öncekilerin hepside flanneldi.




  • arkadaşlar çok sağolun bilgilendirdiğiniz için lens o zaman bana göre değil ben çünkü iş makinası operatörü olarak yerleştim TKi ye lens sıkıntı yapabilir ortam baya tozlu oluyor çünkü ben en temizi kullanabileceğim uygun fiyatlı bir çerçeveli gözlük aliyim o zaman
  • 075 diye bahsettiğiniz numara astiğmatta olsa miyop ya da hipermetropta olsa kullanmadığınız sürece göz kaslarınız daha çok çalışır ve zamanla hızla bir artış görme kaybına neden olur.
    Lens tavsiye etmem. Kullanışlı olmaz.
    Fiyattan ziyade kaliteli çerçeve kullanmanızı tavsiye ederim. Kalite her zaman pahalı değildir. Herkesin ismini duyduğu rayban nasıl ki dandik bir marka ise ismini duymadığınız çok özel ve kaliteli markalarda vardır. Üstelik yerli imalat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GENC_BOZKIRLI

    075 diye bahsettiğiniz numara astiğmatta olsa miyop ya da hipermetropta olsa kullanmadığınız sürece göz kaslarınız daha çok çalışır ve zamanla hızla bir artış görme kaybına neden olur.
    Lens tavsiye etmem. Kullanışlı olmaz.
    Fiyattan ziyade kaliteli çerçeve kullanmanızı tavsiye ederim. Kalite her zaman pahalı değildir. Herkesin ismini duyduğu rayban nasıl ki dandik bir marka ise ismini duymadığınız çok özel ve kaliteli markalarda vardır. Üstelik yerli imalat.


    doktora randevu aldım 7 ocakta randevum var şimdi arkadaşlar dediğim gibi ben uzağı görmekte biraz çok aşırı değil zorlanıyorum şu bi kaç gündür geceleri daha bulanık görüyorum gibi acaba evhammı yapıyorum diyorum ama yok sanki hani gözünüze sabah sıvı yüzünden bulanık görürsünüz o şekilde oluyor bilgili arkadaşlar bunu nasıl yorumlarsınız ?




  • arkadaşlar doktora muayne oldum fakat pek bişey anlamadım açıkcası bana yazdı miyop başlamış sende dedi 0.25 kullan dedi bu senin işini görür dedi henüz gözlüğümü yaptırtmadım çerçevesiz kırılmaz cam yaptırtıyorum normalde 250 çerceve 240 camlardı camlar üstüne bassan dahi kırılmaz dedi camın adını söyledi ama şuan hatırlayamadım optikçi eniştem sizce ben bu gözlüğü sürekli takiyimmi yoksa çok ta önemli değilmi 0.25 toplam 350 tl ye mal oldu
  • Once doktora git lens muayenesi ol sonra da lens tak lens asiri rahattir :) bir 3d filme gittiginde anlarsin gozlugun nasil bir iskence oldugunu :(
    Edit: doktora gitmissin zaten, okumak lazim mesajlari dogru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animaniax -- 9 Ocak 2014; 3:09:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunduğum ortam tozlu ya ben kepçe operatörüyüm tki de ege linyitleri işletmesinde açık ocakta çalıştığımız için sıkıntı çıkarabilir lens benim açımdan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.