Şimdi Ara

GP2X DOS OYUNLARINI OYNATABİLİYOR MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @Lizkin:

    Üstünde her 2700 yazan pil 2700 mAh demek değildir. Eğer GP 2700 pil aldıysan üzerinde ufacık 2450 mAh yazdığını görmen lazım. Evet gerçekten ihtiyaç duyarsan bakkaldan bile pil alıp GP2X'i çalıştırırsın ama sonrada "bu piller hemen bitiyo" diye şikayet etmezsin. Tavsiye ettiğimiz piller kaliteli (Sanyo, Duracell, Energizer, Varta marka olabilir) ve mümkün olduğunca yüksek mAh değerine sahip pillerdir. SANYO 2700 mAh piller ile 5 saat pil süresi alırsın.

    "Endüstriyel Uygulama" ne demek bunu bilmiyorsun. Ama fikir üretiyorsun. Zaten GP2X'e yapılan bütün yazılımlar bir PC üzerinde geliştirilir. Endüstriyel Uygulama dediğimiz şey : GP2X'in hardware'inin bir uygulamada kullanılmasıdır. GP2X Hardware üzerinde çalışacak yazılım tabiki PC'de geliştirilir. Yoksa GP2X'e klavye mouse tak onda yazılım geliştir demiyorum. Konunun ne olduğunu bile bilmeden yorum yapma hevesinizi anlamıyorum. Birazcık bilgi sahibi olan bir insan ne demek istediğimi anlamıştır. Bu konu hakkında daha fazla nefes tüketmek istemiyorum.

    Yukarıda tekrar ettiğim gibi yazılım küçük donanımda geliştirilmiyor. Endüstriyel uygulama için ufak boyutlu donanıma ihtiyaç duyuluyor. Örnek : Bir arabanın ön paneline GP2X board'u yerleştirebilir ve araba içi müzik ve eğlence sistemi haline getirebilirsin. Eğer mesajlarımı okuduysan zaten bu işler için firmaların sadece GP2X Board aldığını okumuş olman lazım. Firmaların GP2X Board'unu tercih etme sebebine gelince GP2X'in program arşivine bakarsan hazır port edilmiş uygulamalar var. Bunlarla tekrar uğraşmadan kullanmak istiyor olabilirler. ;)

    Elinde GP2X olması aslında bizim müşterimiz olduğun anlamına geliyor. Ama bizim firmamızın felsefesini anlamadığını yazdığın mesajlardan anladım. Bugün gelip cihazında bir sorun olsa yine biz elimizden geleni yaparız sana yardımcı olmak için. Ama firmamız hakkında söylediğin "insanların gözünü boyamak", "teknik bilgilerinin eksikliklerinden yararlanmayı firma politikası haline getirmek" gibi AĞIR ve İNSAFSIZ eleştirilerin nedeniyle de sana teessüflerimi bütün çalışma arkadaşlarım adına belirtiyorum. Bu bize yönelttiğin iftiradır ve kabul etmemiz mümkün değildir. Sanırım bu işe emek harcayanlara bir özür borcun var.

    Cihazın eksisi ve artısı ne varsa hepsini ortaya koyuyoruz. Kimseye cihazın yapamadıkları hakkında bir söz vermiyoruz. Buradan cihaz hakkında edinilen yanlış kanıları gidermeye çalışıyoruz. PSP'si olan arkadaşlarla bizim firmamızın ne gibi bir sorunu olabilir? Sadece buraya bilgi alma amacıyla değilde "Ya bu ne biçim alet... bu alınır mı... alan şöyle olsun böyle olsun" diyen garip insanlara verilen bir iki cevap olur ki bu diyaloglara girmekten kaçınıyoruz. Cihazla ilgili bir sorunun varsa açıp telefonla "Benim cihazla ilgili şöyle bir sorunum var." diye teknik servisimize her zaman sorabilirsin. Yadahttp://forum.gp2xtr.com adresine girip her türlü konuda yardım alabilirsin. Ama hem bunları yapmayıp hemde bizi suçlamana hiç bir şekilde anlam veremiyorum.

    Benim için bu tartışma burada bitmiştir.




  • @gp2x

    "insanların gözünü boyamak", "teknik bilgilerinin eksikliklerinden yararlanmak" sozlerini calistigin firmaya ya da diger calisanlara soylemedim. Soylenilenleri carpitma. Firma icin sadece psp ile kiyaslanmak istemedigini soyledim. Zaten ne firma ile ne de urun ile bir sorunum yok benim. Emek harcayan insanlara karsi birsey soylemisim gibi onlari kendi tarafinda gostermen cok cirkin.

    Endustriyel uygulamanin ne oldugunu pekala biliyorum, tartismayacagim. Asagidaki tuhaf sozleri soyleyen sensin.

    " Endüstriyel uygulama geliştirilebileceğinden bahsetmiyorum. Geliştirildiğini söylüyorum.....Bu cihazın yarı fiyatına sen hangi şartlarda daha iyi bir PC alınabileceğinden bahsediyosun??? Cihazın fiyatı 249$+KDV.... sen bu fiyatın yarısına değilde bu fiyata sadece GP2X gibi DivX ve MP3 çalabilecek bir PC alabileceğini düşünüyormusun? Ayrıca böyle bir PC'nin boyutları GP2X'in board'unun boyutlarıyla aynı mı olacak? Tüm bunları bir kenara bırak sen endüstriyel uygulama geliştirecek insanların gelip bir GP2X alıp ortadan ikiye yararak içinden fıstık içi gibi GP2X içi çıkartıp kullandıklarını mı sanıyosun? "

    Ben sana cevap verdim mesajimda. Anlayan anlar.

    Bu forumda bir profesyonel olarak bulunuyorsan o sekilde davranmalisin. Bu sekilde insanlara laf yetistirip onlari rencide etmekle bir yere varamazsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Tecrubelerime dayanarak sorunuzu yanitlayim : GP2X, pillerini 2 saat icinde tamamen bosaltabiliyor. Ancak PSP bu isi ancak 2-3 kati surede yapabiliyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Dedigim gibi bu cihazi ben de seviyorum ama insanlarin teknoloji konularindaki eksik bilgilerinden faydalanip gozunu boyama olayina karsiyim ve bu cihaz "mukemmel" degil ,bircok eksisi var, bunlari saklamanin benim icin bir anlami yok.


    Cİhazın eksiklerini kim saklamış? İnsanların gözünü kim boyamış? Yanlış bilgileri kim vermiş? Örnek: PSP'nin pilini gp2x'den 2-3 kat daha fazla sürede boşaltacağını söylemek (ki bu senin kullandığın alkalin pillerle bile 4-6 saat ediyor) tamamen insanlara yanlış bilgi vermektir. Bunu düzeltmekte bana düşüyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Emek harcayan insanlara karsi birsey soylemisim gibi onlari kendi tarafinda gostermen cok cirkin.


    Şu anda emek harcayan insanlardan biriyle konuşuyorsun zaten.

    quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Ben sana cevap verdim mesajimda. Anlayan anlar.


    Umarım birileri bişey anlar yazdıklarından. Karşında senden bu işi daha iyi bilen birisi varken birşeyler öğrenmeyi denemen senin için daha faydalı olur. Ben bu işi yaptığımdan ve GP2X'in endüstriyel alanlarda kullanımımdan bahsettiğim zaman sen hangi bilgi ile böyle bişey olamayacağını iddia ediyorsun ve hala bunda diretiyorsun? Hani ikimizde işin dışında olsak neyse. Ben bu işi yaptığımdan bahsederken. Sen böyle bişeyin yapılmayacağını iddia ediyorsun. Ben buna anlam vermekte zorlanıyorum işte. Daha iyi kartlar, cihazlar, donanimlar olması herkesin en iyisini yada bir tanesini kullanacak olması anlamına gelmiyor. Kimi Mercedes sever, kimi BMW sever, kimi Alfa Romeo sever. Biz buna tercih diyoruz ve kim neyi tercih ederse onu kullanır. Buna "Abi o dururken bu alınır mı?" diye cevap vermek abesle iştigal olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Bu forumda bir profesyonel olarak bulunuyorsan o sekilde davranmalisin. Bu sekilde insanlara laf yetistirip onlari rencide etmekle bir yere varamazsin.


    Forumlarda birşeyler anlatmaya çalışıyorum. Aslında kimseyle laf yarışına girmek durumunda değilim. GP2X hakkında insanların merak ettiklerini ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili buradayım. Fakat arada böyle gereksiz tartışmalar oluşuyor. Burada asıl amaç GP2X hakkında verilen yanlış bilgileri düzeltiyorum. Sana pil olayı ve endüstriyel kullanım hakkındaki sorularınla ilgili yanıt verdim. Bu bilgilerden istifade edip etmemek sana kalmış.




  • @gp2x

    Ben bu forumda yaziyi okuyan arkadaslara, dolayisiyla size de kendi gp2x'imle ilgili izlenimlerimi oldugu gibi aktardim. Herhangi bir ticari kaygim da yok. ( Pesinen soyleyim ben SONY ya da SONY'e bagli bir firma icin calismiyorum, eglence sektorunde bile degilim) Cihazin test merkezinde alkalin pille 6 saat calisiyor olmasi iyi hos ama benim konsolumda boyle birsey asla olmadi ( yaklasik 5 cift marketten yeni alinmis duracell pil ile denenmistir).. Dolayisiyla yanlis bilgi vermedim.

    Emek harcama ile ilgili olayda da siz lafi carpitip sanki tum smart ve gp2x calisanlarina karsi birseyler soylemisim gibi yansittiniz. Size bir laf soylenince siz de emektarsiniz diye butun emek harcayanlara soylenmis olmaz o laf... Butun gp2x sirketlerinde calisanlar forumlara girip musterilerine "sen birsey bilmiyorsun, en dogrusunu ben bilirim, urunu kullanmayi ogrenememissin" benzeri azarlayici tavirda sozler soylemiyor, dolayisiyla digerlerini kastetmis degilim.

    Endustriyel uygulamalar konusunda da asil siz benim ne dedigimi anlamiyorsunuz. GP2X'in kullandigi kartlarla endustriyel bir uygulama yapilamayacagini falan hic soylemedim. Siz endustriyel uygulama gelistirebilmeyi gp2x'in bir ozelligiymis gibi lanse edip PSP'den ustun bir yaniymis gibi gosterdiniz. Ben ise sunlari soyledim kisaca : Eger endustriyel uygulama gelistirip bunu satacaksaniz gp2x oyun konsolunu almaniza gerek yok. Game Park holdingin ya da bunun gibi firmalarin bu is icin urettigi kartlardan almaniz ve bir pc uzerinde calismaniz yeterlidir. Ha eger siz amator olarak sadece uygulamayi gelistirmeyi deneyecekseniz ihtiyaciniz olan sey sadece bir tane pc, yine gp2x oyun konsoluna ihtiyac yok.
    Ama malesef yine yazdiklarimi tam okumayip yine ayni genel tavrinizla benim bu isi bilmedigim sonucuna vardiniz !

    Tabi ki herkes istedigi urunu almakta serbest. Mercedes var, Alfa Romeo var, BMW var... Insanlar istedigini secip alir, kimse de karisamaz.. Ama X markasinin bir calisani cikip da "bizim firmanin arabalari Mercedes'le BMW ile kiyaslanmaz, bizimki baska kategoride" der ve X markasi ile ilgili yapilan tuketici yorumlarina "tamamen iftiradir, soylediginiz kusurlar bizim test merkezinde ve dokumanlarda yok, siz urunu kullanmayi bilmiyorsunuz" derse insanlar da tepki gosterir dogal olarak.




  • quote:

    Cihazin test merkezinde alkalin pille 6 saat calisiyor olmasi iyi hos ama benim konsolumda boyle birsey asla olmadi ( yaklasik 5 cift marketten yeni alinmis duracell pil ile denenmistir).. Dolayisiyla yanlis bilgi vermedim.

    Cihaz hangi test merkezinde alkalin pille 6 saat çalışıyormuş? Nerde okudun? Kim yazmış? Hangi test merkezi?? Ya sen bu bilgilere nerden erişiyosun? Sen PSP'nin pili GP2X'ten 2-3 kat daha fazla süre gidiyor demişsin. Bende senin verdiğin örneğe göre PSP'nin pili 6 saat gitmesi lazım demek istedim.

    Mesajları düzgün okumuyorsun anlaşılan.

    GP2X ile sadece şarj edilebilir pil kullanmalısın. Ne kadar kaliteli ve yüksek mAh değerine sahip bir pil kullanırsan o kadar uzun süre GP2X'ten faydalanırsın.

    Tekrar söylüyorum bizim hiç bir cihazı kötüleme vs. gibi bir durumumuz yok. Kimin ne kullanacağına bırak insanlar kendileri karar versin. Ne dediğimden bir nebze birşey anlamamışsın hala laf kalabalığı yapıyorsun. Sonrada burada bana hakaret ediliyo diye ortada dolanıyorsun. Sen yanlış bilgi verdiğin sürece burada seni düzeltmek durumundayım kusura bakma.

    quote:

    "tamamen iftiradir, soylediginiz kusurlar bizim test merkezinde ve dokumanlarda yok, siz urunu kullanmayi bilmiyorsunuz"


    Böyle bir lafın hiç bir zaman edilmediğini de yukarıdaki yazıları okuyanlar anlayacaktır ve herkese hakkını verecektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    2 yıl garantili ve "0" ölü pixel garantili GP2X Value Pack 249 USD + KDV
    yani
    PSP Value Pack'den yaklaşık 120 USD daha ucuz. PSP'de ölü Pixel garantisi yok. Ha tabi birde oyunların herbirine ödeyeceğin ücretide hesaplarsan sana çok güzel(!) bir bütçe çıkıyor. Artık GP2X alanlar için sarfettiğin kelimeleri kendin için de düşünmeye başlarsın.

    Şimdi garantisiz ve kaçak PSP'nin daha ucuz olduğundan ve oyunları internetten indirdiğinden yada çok ucuza başkalarından edindiğinden bahsedeceksin. Bu hikayeleri çok dinledik inan. PSP'nin nasıl modlandığını ve bu modu yapmak için GTA oyununun orijinaline sahip olman gerektiğini (Bu da ekstra bi 50 USD demek oluyor.) biliyoruz. Ayrıca PSP kullanıcılarının Sony'nin her firmware çıkarışında nasıl tedirgin olduğunu da biliyoruz. Dediğim gibi bu hikayeleri çok dinledik.

    Lütfen daha fazla mesaj kirliliği yaratma ve PSP forumlarına takılmaya devam et. Bu forum GP2X'le ilgilenenler için açılmış bir forum. Şimdiden teşekkürler...


    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    quote:

    Orjinalden alıntı: lizkin
    Dedigim gibi bu cihazi ben de seviyorum ama insanlarin teknoloji konularindaki eksik bilgilerinden faydalanip gozunu boyama olayina karsiyim ve bu cihaz "mukemmel" degil ,bircok eksisi var, bunlari saklamanin benim icin bir anlami yok.


    Cİhazın eksiklerini kim saklamış? İnsanların gözünü kim boyamış? Yanlış bilgileri kim vermiş? Örnek: PSP'nin pilini gp2x'den 2-3 kat daha fazla sürede boşaltacağını söylemek (ki bu senin kullandığın alkalin pillerle bile 4-6 saat ediyor) tamamen insanlara yanlış bilgi vermektir. Bunu düzeltmekte bana düşüyor.



    Sen kendi aletini Tanıtırken PSP ye de laf ediyosun ilk alıntı yaptığım yazına bir bak ordaki şeylerin daha kolay ve ucuz yapılabileceğini sende biliyosun ama böyle konuşuyosun

    Bu da bizim aletimizin özelliklerini çarpıtmak oluyo ben korsan diye bişey var diyince sanki dünyada tek korsan kullanan benmişim gibi üzerime gelmiştiniz

    Sanki GP2X hayatında hiç internetten MP3 indirmedi program indirmedi

    Anlatmak istediğim şu Ama GP2X arkadaşımız bi tartışmada haksızken kendini insanlara nasıl haklı gösterebileceğini Çok iyi biliyor Devam et GP2X

    Tartışmaya gelince sonuna kadar lizkini desketliyorum




  • "Sen bunu dedin, ben bunu dedim" ile cozulemeyecek sanirim bu is.. Bazi noktalarda birbirimizi anlamiyoruz ya da anlayamiyoruz galiba...O yuzden devam etme niyetinde degilim... Daha once sizin de dediginiz gibi burada cok ilgili olmayan bir konu altinda bambaska noktalara geldi konustuklarimiz.. Biraz forumu kirlettik.. Hic olmazsa bu kadar konusmadan sonra ortak cikarimlarimizi buraya yazalim da okuyanlar icin yararli bir sonuc ciksin. Ben kendimce cikarilmasi gereken sonuclari yaziyorum :

    - Gp2x'te normal ya da alkalin pil kullanmak pek akil kari degil, kisa bir surede bitiyor ve zaten uretici firma da bunu tavsiye etmiyormus
    - GP marka 2700 mAh sarjli pillerle de cihazin kullanimi biraz artsa da yine az oluyor. Cunku GP'lerin uzerinde yazan 2700 degeri gercek bir deger degilmis. ( buna henuz bakmadim ama eve gidince kontrol edecegim)
    - Sanyo 2700 mAh sarjli pil kullanilirsa 5-6 saat kadar gidiyormus cihazin sarji ( bunu da sizden ogrendim, tesekkur ederim )
    - Endustriyel uygulama gelistirmek icin mutlaka GP2X oyun konsolunu almaya gerek yok. Dolayisiyla gp2x'in psp karsisinda "endustriyel uygulama gelistirme" seklinde bir ustunlugu yoktur
    - gp2x ve psp konsollarinin her ikisi icin de yazilim gelistirmek icin SDK'lari internette mevcuttur. ( psp'ninkini yasal yollardan ucretsiz olarak kullanamiyorsunuz, ama yasal olmadan indirip kullanabilirsiniz )




  • @vavuli

    Destegin icin tesekkur ederim.

    Amacim psp'yi savunmak degil, bu iki konsolun adil bicimde karsilastirmasinin yapilabilmesini saglayarak tercih yapacak insanlara yardimci olabilmek. Sen de bu konuda birseyler eklemek istersen memnun olurum , zira ben sadece 3-4 aylik bir psp sahibiyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 2 Ekim 2007; 22:47:55 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse











    Hırsızlık denilince sadece maddi hırsızlıklar mı aklınıza geliyor? Tabi ki diğer hırsızlıklar kadar hırsızlık bu da. Emek hırsızlığıdır yaptığınız. Tamam bende sürekli orijinal almıyorum ama en azından beğendiğim kaliteli yapımlara destek olmak için orijinal alıyorum. Maddi durumum daha iyi olsa daha fazla orijinal yazılım alırım. En azından gururla söylenecek bir şey olmadığını anlamanızı beklerim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: subuti

    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse











    Hırsızlık denilince sadece maddi hırsızlıklar mı aklınıza geliyor? Tabi ki diğer hırsızlıklar kadar hırsızlık bu da. Emek hırsızlığıdır yaptığınız. Tamam bende sürekli orijinal almıyorum ama en azından beğendiğim kaliteli yapımlara destek olmak için orijinal alıyorum. Maddi durumum daha iyi olsa daha fazla orijinal yazılım alırım. En azından gururla söylenecek bir şey olmadığını anlamanızı beklerim.


    Sanki benim herşeyim korsan Bende gerçek oyun alıyorum ama psp oyunlarında bizden 100 milyon para istiyolar O parayı verirsen senin ülken deyil yapımcı firma kazanırki buda yabancı ben ülkemize gelen kazık vergiyle beraber almak zorundamıyım o oyunu Şimdi bunların yaptığı hırsızlık olmuyomu Sen o oyunun maliyetinin kaç para olduğunu biliyomusun.

    Türkiyenin %90 ına hırsız diyosunuz sırf bana deyil neyse siz tüm çıkan gerçek oyunlarla otlaya durun ki Yabancı ülkeler Daha fazla kazansın sonra İngiltereyle Amerika dünyayı yönetsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli


    quote:

    Orjinalden alıntı: subuti

    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse











    Hırsızlık denilince sadece maddi hırsızlıklar mı aklınıza geliyor? Tabi ki diğer hırsızlıklar kadar hırsızlık bu da. Emek hırsızlığıdır yaptığınız. Tamam bende sürekli orijinal almıyorum ama en azından beğendiğim kaliteli yapımlara destek olmak için orijinal alıyorum. Maddi durumum daha iyi olsa daha fazla orijinal yazılım alırım. En azından gururla söylenecek bir şey olmadığını anlamanızı beklerim.


    Sanki benim herşeyim korsan Bende gerçek oyun alıyorum ama psp oyunlarında bizden 100 milyon para istiyolar O parayı verirsen senin ülken deyil yapımcı firma kazanırki buda yabancı ben ülkemize gelen kazık vergiyle beraber almak zorundamıyım o oyunu Şimdi bunların yaptığı hırsızlık olmuyomu Sen o oyunun maliyetinin kaç para olduğunu biliyomusun.

    Türkiyenin %90 ına hırsız diyosunuz sırf bana deyil neyse siz tüm çıkan gerçek oyunlarla otlaya durun ki Yabancı ülkeler Daha fazla kazansın sonra İngiltereyle Amerika dünyayı yönetsin



    Bakın ben bir yazılım firması yönetiyorum. Şu an bilişim konusunda ne kadar geri de olduğumuz aşikar. Biz kurumsal yazılımlar hazırlıyoruz. Korsan kullanımı bireysel yazılımlara yönelmemizi engelliyor. Yabancı kazanıyor diyerek işin içinden çekilmek kolay. Ben de elin Hintlisi gibi Yazılım devi şirketlerimizin olmasını isterim. Ama bu herşeyden önce Devletin yapacağı atılımla olacaktır. Orijinal oyunların satışının artması fiyatlarında düşmesini, yerli yapımcı firmaların bu işe ilgisinin artmasını sağlayacaktır. Şu an çıkmış olan yerli oyunların hepsinin orijiinalini satın aldım. Oynamadıklarımında. İstanbul Kıyamet Vaktini ayda 1-2 saat oyarım ama ücretini her ay öderim. Orijinali eliniziden geldiğince desteklemek sizinde yararınıza olacaktır. Ben size tamamen korsan kullanıyorsunuz demiyorum zaten. Ülkemizin ortalama geliri ve oyun fiyatları da ortada. Bu şartlarda korsan almanız gayet normal bir durum. Ama en azından imkanı olanları orijinale yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: subuti


    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli


    quote:

    Orjinalden alıntı: subuti

    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse











    Hırsızlık denilince sadece maddi hırsızlıklar mı aklınıza geliyor? Tabi ki diğer hırsızlıklar kadar hırsızlık bu da. Emek hırsızlığıdır yaptığınız. Tamam bende sürekli orijinal almıyorum ama en azından beğendiğim kaliteli yapımlara destek olmak için orijinal alıyorum. Maddi durumum daha iyi olsa daha fazla orijinal yazılım alırım. En azından gururla söylenecek bir şey olmadığını anlamanızı beklerim.


    Sanki benim herşeyim korsan Bende gerçek oyun alıyorum ama psp oyunlarında bizden 100 milyon para istiyolar O parayı verirsen senin ülken deyil yapımcı firma kazanırki buda yabancı ben ülkemize gelen kazık vergiyle beraber almak zorundamıyım o oyunu Şimdi bunların yaptığı hırsızlık olmuyomu Sen o oyunun maliyetinin kaç para olduğunu biliyomusun.

    Türkiyenin %90 ına hırsız diyosunuz sırf bana deyil neyse siz tüm çıkan gerçek oyunlarla otlaya durun ki Yabancı ülkeler Daha fazla kazansın sonra İngiltereyle Amerika dünyayı yönetsin



    Bakın ben bir yazılım firması yönetiyorum. Şu an bilişim konusunda ne kadar geri de olduğumuz aşikar. Biz kurumsal yazılımlar hazırlıyoruz. Korsan kullanımı bireysel yazılımlara yönelmemizi engelliyor. Yabancı kazanıyor diyerek işin içinden çekilmek kolay. Ben de elin Hintlisi gibi Yazılım devi şirketlerimizin olmasını isterim. Ama bu herşeyden önce Devletin yapacağı atılımla olacaktır. Orijinal oyunların satışının artması fiyatlarında düşmesini, yerli yapımcı firmaların bu işe ilgisinin artmasını sağlayacaktır. Şu an çıkmış olan yerli oyunların hepsinin orijiinalini satın aldım. Oynamadıklarımında. İstanbul Kıyamet Vaktini ayda 1-2 saat oyarım ama ücretini her ay öderim. Orijinali eliniziden geldiğince desteklemek sizinde yararınıza olacaktır. Ben size tamamen korsan kullanıyorsunuz demiyorum zaten. Ülkemizin ortalama geliri ve oyun fiyatları da ortada. Bu şartlarda korsan almanız gayet normal bir durum. Ama en azından imkanı olanları orijinale yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum.


    Tamamda benim birini yönlendirememki Adamın gerçek alıcak parası varsa alır yoksa almaz korsan alır,

    Zengin olup korsan oyun alan kaç kişi gördün

    Sıgara gibi bişey deyil bu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli


    quote:

    Orjinalden alıntı: subuti


    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli


    quote:

    Orjinalden alıntı: subuti

    quote:

    Orjinalden alıntı: vavuli

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    @Lizkin ve Vavuli : Sanırım sizinle tartışmak havanda su dövmekten daha anlamsız. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bir şey söylemediğiniz gibi bana da aynı şeyleri tekrar ettirip durdunuz ve forum konu başlığını iyice amacından saptırdınız. Bravo...

    Son sözüm Vavuli'ye:
    "Yasadışı MP3 ve ISO indiren tek insan sen değilsin fakat bunu göğsünü gere gere söylemek. Ben korsan oyun onuyorum bedavaya PSP iso'su indiriyorum demek yavuz hırsızlıktır. Bari bakalarına kötü örnek olmayı bırak"





    GP2X sen bizimle Tartışmadan önce Bazı kelimelerin Kavramlarını öğren bence

    Hırsızlık Başka Sey Korsan oynamak başka şey.ben gidip teknosadan gerçek oyunmu çalıyorum korsan oyunu satan kişiler para kazanmıyomu.

    Sony firması istese korsanı ortadan kaldırır makinalara bişey yapar banlar filan XBOX daki gibi Onlarında işine gelmiyo çünkü bi aletin korsanının olması daha çok sattırması anlamına gelir.ben Müslüman bi insansam ki öyleyim Hızsızlığın haram olduğunuda biliyorum.Sen bu kelimelerini git Gerçek hırsızlık yapan insanlara söyle

    Kime Kötü ornek olucam ben korsan oynuyorum diye herkez oynamak zorundamı cümlende mantık yok


    GP2X tekrar söylüyorum tartışcaksan adam gibi tartış belden aşağı kelimeler kullanma insanlara ahlak dersi vericem diye kendin... neyse











    Hırsızlık denilince sadece maddi hırsızlıklar mı aklınıza geliyor? Tabi ki diğer hırsızlıklar kadar hırsızlık bu da. Emek hırsızlığıdır yaptığınız. Tamam bende sürekli orijinal almıyorum ama en azından beğendiğim kaliteli yapımlara destek olmak için orijinal alıyorum. Maddi durumum daha iyi olsa daha fazla orijinal yazılım alırım. En azından gururla söylenecek bir şey olmadığını anlamanızı beklerim.


    Sanki benim herşeyim korsan Bende gerçek oyun alıyorum ama psp oyunlarında bizden 100 milyon para istiyolar O parayı verirsen senin ülken deyil yapımcı firma kazanırki buda yabancı ben ülkemize gelen kazık vergiyle beraber almak zorundamıyım o oyunu Şimdi bunların yaptığı hırsızlık olmuyomu Sen o oyunun maliyetinin kaç para olduğunu biliyomusun.

    Türkiyenin %90 ına hırsız diyosunuz sırf bana deyil neyse siz tüm çıkan gerçek oyunlarla otlaya durun ki Yabancı ülkeler Daha fazla kazansın sonra İngiltereyle Amerika dünyayı yönetsin



    Bakın ben bir yazılım firması yönetiyorum. Şu an bilişim konusunda ne kadar geri de olduğumuz aşikar. Biz kurumsal yazılımlar hazırlıyoruz. Korsan kullanımı bireysel yazılımlara yönelmemizi engelliyor. Yabancı kazanıyor diyerek işin içinden çekilmek kolay. Ben de elin Hintlisi gibi Yazılım devi şirketlerimizin olmasını isterim. Ama bu herşeyden önce Devletin yapacağı atılımla olacaktır. Orijinal oyunların satışının artması fiyatlarında düşmesini, yerli yapımcı firmaların bu işe ilgisinin artmasını sağlayacaktır. Şu an çıkmış olan yerli oyunların hepsinin orijiinalini satın aldım. Oynamadıklarımında. İstanbul Kıyamet Vaktini ayda 1-2 saat oyarım ama ücretini her ay öderim. Orijinali eliniziden geldiğince desteklemek sizinde yararınıza olacaktır. Ben size tamamen korsan kullanıyorsunuz demiyorum zaten. Ülkemizin ortalama geliri ve oyun fiyatları da ortada. Bu şartlarda korsan almanız gayet normal bir durum. Ama en azından imkanı olanları orijinale yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum.


    Tamamda benim birini yönlendirememki Adamın gerçek alıcak parası varsa alır yoksa almaz korsan alır,

    Zengin olup korsan oyun alan kaç kişi gördün

    Sıgara gibi bişey deyil bu



    Orası da öyle tabii. Ama zengin olup korsan alan çok onu biliyorum :) Neyse umarım bir gün bizim ülkemizde herkes orijinal alacak imkana sahip olur. İyi bayramlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    Bu yorumlar seni bağlar kimseyi bağlamaz. O yüzden bu fikirlerini kendine saklaman daha iyi.



    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    Selamlar,

    GP2X'ini satmak için acele etmişsin. Şu anda GP2X taşınabilir oyun cihazlarından en yetenekli ve esnek olanı. Üstelik TV-Out seçeneği ile de benzersiz bir deneyim sunuyor.



    gp2x hakkında görüşünü bildiren arkadaşa üstteki cevabı veren sen çıkıp burda aynısını kendin yapıyorsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pence46

    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    Bu yorumlar seni bağlar kimseyi bağlamaz. O yüzden bu fikirlerini kendine saklaman daha iyi.



    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    Selamlar,

    GP2X'ini satmak için acele etmişsin. Şu anda GP2X taşınabilir oyun cihazlarından en yetenekli ve esnek olanı. Üstelik TV-Out seçeneği ile de benzersiz bir deneyim sunuyor.



    gp2x hakkında görüşünü bildiren arkadaşa üstteki cevabı veren sen çıkıp burda aynısını kendin yapıyorsun...


    Biz alıştık artık




  • en yetenekli ve esnek olanı??büyük konuşmussun yaw ds ve psp varken gp2x nasıl en yetenekli oluyor anlamadım
    quote:

    Orjinalden alıntı: GP2X

    Selamlar,

    GP2X'ini satmak için acele etmişsin. Şu anda GP2X taşınabilir oyun cihazlarından en yetenekli ve esnek olanı. Üstelik TV-Out seçeneği ile de benzersiz bir deneyim sunuyor.

    GP2X'te çeşitli emülatörler ve interpreterler mevcut. Commander Keen'in interpreteri uzun zamandır zaten mevcut . Clonekeen adı verilen bu interpreter vasıtasıyla bu oyunları oynayabilirsin.http://clonekeen.sourceforge.net

    Ayrıca GP2X için Dosbox adı verilen DOS emülatörünün son versiyonu da mevcut. Bu sayfada denenmiş bazı oyunların performansları ile ilgili bilgi bulabilirsin:http://wiki.gp2x.org/wiki/DosBox

    Bunların dışında Quake, Hexen, Ultima, Heretic, Duke3D, Doom gibi oyunların tam performanslı interpreterleri de mevcut.

    GP2X'cilerin son gözdesi ise Gameboy Advance oyunları. gpSP adlı emülatör sayesinde bir çok GBA oyunu tam performanslı olarak GP2X'de oynanabilir.




  • Şimdi gördüğüm kadarıylı fanboy luk gp2x ide vurmuş durumda.Yani Nedir forumcanak Şu Sony Ps2,Ps3,PSP cilerden çektiklerimiz.Adamlar bukadarmı saldırgan olmak zorunda.Bikere gp2x ve psp yi karşılaştırmak yersiz.PSP son kullanıcıya yönelik bir ürün.Tamam bazı proğramlarla biraz esnetebiliyorsun ama esnemeye çok müsait pratik bir alet değil.Psp ile film izlersin oyun oynarsın internette gezinmeye çalışırsın.Yani sony sana başka bişey yaptırmamak için elindene geleni ardına koymuyor.

    Ama gp2x daha farklı başlı başına açık kaynak kodlu bir yazılımı var linux un nimetlerinden yararlanıyor.Üstelik üreticisi destekliyor.Linux u kurmakla da bunu kanıtlamış zaten.Hiç öyle fanboyluk yapmaya gerek yok.Bakın bende Nintendo DS var Neden karşılaştırmıyorum gp2x ile.Bende video oynatabiliyorum.Bendeçeşitli emulatörler kullanabiliyorum.Mp3 de dinley biliyırum.ama sonuçta alet bunun için üretilmemiş.Nekadar esnetirsen esnet aleti.Sonuçta alet safan oyun oynamak için üretilmiş.Neyse kalın sağlıcakla.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.