Şimdi Ara

GPS ADAPTOR SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, benim navigason cihazıyla ilgili bir sorun olacaktı. GPS 'e usb den yavaş şarj oldugu için harici bir adaptör almayı planlıyorum ama hangi değerlere sahip olması gerektiğini bilmioyrum.. Batarya özelliklerinde 3.7V 1100-1600mah ve şarj için 750-1000mA yazıyor. Piyasada 3.7V olan herhangi bir adaptör bulamadım. Bu durumda n eyapmam gerekiyor 3V, 4.5V veya 5V 1000mA olan bir adaptör taksam bir sorun olur mu?? veya daha yuksek amperli bir adaptör mü kullanmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim..



  • Merhaba. (Eğer halâ çözüm bulmadıysanız...)

    Bende Garmin Nüvi 200W var. Araç çakmak soketinde 5 saat bekletmemek ve pc'ye de USB'den 5 saat bağımlı kalmamak için ben de adaptör arayışına girişmiştim.

    Yalnız bende, benim cihazın Max. 5V bilgisi olduğundan direkt max. 5Volt veren cihazlara baktım. Amper konusunda detaylı bilgim yok. USB olayında da 5Volt var zaten. Sizin batarya özelliklerinde 3.7 düşük geldi bana ama mantıksız değil. Zira, bendeki Garmin kendi batarya kullanımında zaman zaman 3.8 Volt'u gördüm sanırım...

    Neyse. Ben gidip Trust'ın Universal Adaptörünü aldım. Max. 5 Volt sağlıyor. Paketten çıkan kablonun bir ucu, bildiğimiz USB şeklinde ve adaptörün arkasına giriyor. Diğer ucu ise özel bir giriş. Bu gişire, paketten çıkan diğer yaklaşık 8-10 farklı ucu takabiliyorsunuz. Bunlardan biri de benim navigasyon aletine uyumlu bir uç. Bu adaptörü kullanarak çok defa Samsung, Nokia telefonlarını da şarj ettim. Kendi navigasyon cihazımı da çok defa şarj etmiş bulunmaktayım. Şu ana kadar yanık kokuları gelmedi. :)

    Ama dediğim gibi, benim cihazın kitapçığında 5V yazdığı için bu ürünü kullanıyorum rahatlıkla. Emin değilim ama sizin cihaz da muhtemelen 5Volt'tur. Gerek Trust adaptöründe gerekse piyasa gördüğüm Creative'in USB adaptörlerinde de "GPS/Navigasyon cihazlarıyla uyumludur" ibaresi beni rahatlatmıştı...

    Umarım faydası olur...




  • merhaba arkadaşlar bende mio 150 digiwalker araç navigasyon cihazı var fakat son 10 gündür navigasyon çalışmıyor hafıza kartı yok diye uyarı veriyor ancak hafıza kartını pöye taktığımda grüyor yeniden programı indirmek istiyorum nerden bulabilirim ? ayrıca sorun sizce ne ? şimdiden tşkler.
  • Saygısızlık etmek istemem ama bu konu adaptör ile ilgili. Çok fazla konu mevcut, mutlaka uygun bir topic vardır arkadaşım.
  • PDA PNA türü cihazlar USB den çok yavaş şarj oluyor hatta olmuyor. Ben ebaydan sipariş verdim henüz daha gelmedi.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16113&productid=telcakszagg
    Volt sabit fakat 700-1000 mah civarı güç sağlamalı ki şarj etsin. Tahminim bu adaptör yeterli olacak. Bir tane yetmezse Y USB kablo ile şarj yapmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Ağustos 2009; 16:26:14 >
  • Akinci, şimdi Fatih'in iletisini tekrar okudum ama sanırım onun bahsettiği AC Adaptör. Prize takılanlardan. Senin verdiğin linkteki araç çakmak soketi için.
    Ayrıca her navigasyon cihazıyla beraber çakmak soketi kablosu çıkıyor olmalı...
  • Evet doğru gibi
    750-1000mA aralığında güç veren ir adaptör bakmalı. Benim Asus P750'nin ev şarjı (USB çıkışlı) 5V, 0,9A (900mA), 4.5W veriyor.
    USBden şarj olan PDAlar için yaplmış orjnal şarj cihazlarına bakmalı. Gittigidiyor veya Sahibinden.com da bulunabilir.
    En garantilisi teknik servisten bilgi almak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.